Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BRUCE WILLIS JE TLUSTEJ?" "TLUSTEJ, S VOUSAMA JAKO GRIZZLY..." Perný týden v životě hollywoodského producenta ve výborném De Nirově podání. Ovšem I další obsazení stojí zato, přičemž hvězdy jako Willis nebo Penn hrají sami sebe a v nevděčné pozici šijí do primadon ve svých vlastních řadách, což z pozice diváka, který příležitostně žasne nad zveřejněnými požadavky hvězd a hvězdiček showbizu, můžu kvitovat jedině s povděkem. V návaznosti na to se režie i kamera tváří jako něco na způsob skutečného záznamu a v rámci své kategorie jdou tak hlavní myšlence snímku pěkně na ruku. Osobně se mi tento nepřikrášlovaný pohled do zákulisí továrny na sny líbil hodně. 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak velkou dá práci přesvědčit vyšinutého režiséra, aby z filmu vystřihl scénu se zastřelením psa? Asi tak velkou, jako přesvědčit Bruce Willise, aby se pro potřeby filmu oholil. A to všechno musí v několika dnech zvládnout producent Ben v podání Roberta De Nira. Vcelku zručná, výborně obsazená, satira, o jejíž satiričnosti však trošku pochybuji, protože co jsem tak zaslechl od známého zajišťujícího servis pro Catherinu Zetu-Jones, jsou Benovy problémy odvarem. 80% ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Pod nepříliš ataktivním povrchem překvapivě dobré a velmi lidské. Bezprostřední prolnutí děje s životem postav skutečného Hollywoodu si přitáhne vaši pozornost. Žádná postava není černobílá a proto není nikdy zcela jasné, co udělá samo o sobě nebo v interakci s druhými, nicméně velmi často se hrdinové tohohle snímku rozhodnou tak, že si říkáte "Jo, vůbec se mu nedivím". A mezi tím vším bojuje své stovky profesionálních i ryze osobních duelů vynikající Robert de Niro. Stojí za vidění. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak Barry se zase vraci do formy, timhle me prijemne prekvapil. Film je vlastne neco jako Tropicka boure. Kritizuje manyry filmovejch hvezd, problemy s uvedenim filmu na platno kuli producentum a proste celkove filmovej prumysl. Ale oproti Tropicky bouri je tohle spis takovy konverzacni komedio-drama. Film vlastne sleduje dve hlavni linie, problemy s uvedenim filmu Seanna Penna, kdy se vsichni boji pustit do kin film, v jehoz zaveru zaporaci rozstrili Penna a jeho psovi rozmaznou mozek o chodnik. Druha linie je s Brucem Willisem, kterej si nechce oholit svuj plnovous. No a krome toho, ze je film docela zajimavej, pekne natocenej a chytre a zaroven vtipne napsanej, tak se muze oprit o par paradnich hercu. Celym filmem provazi De Niro, kterej je jako vzdy naprosto bezchybnej, ale mnohem vic se mi libil Bruce. Ten hraje sam sebe a je jako fuckujici, trochu tlustej plesoun s obrim plnovousem naprosto brutalni, jeho sceny patri k tomu nejlepsimu. Z ostatnich stoji za zminku jeste Sean Penn, kterej se ale moc ke slovu nedostane a Turturro jako zbabelej agent Bruce Willise se zaludecnima problemama. Celkove sice ma film sem tam naky hluchy misto, ke konci mu lehce dochazi dech a ta linie s De Nirovo manzelkou je vicemene zbytecna, ale i tak jsem se tech 100 minut dobre bavil. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Ale ne! Zastřelit psa ve filmu? Psa, nejlepšího přítele hlavního hrdiny? S tím budou mít Američani vždycky problém. Lidí může umírat, kolik jen chce, z toho jsme už otupělí, ale psi nesmí, všechno má přeci hranice: Člověk a dost. Tohle a mnoho dalšího kritizuje Barry Levinson v dalším svém filmu, kde tzv. "střílí do vlastních řad". Vedlejší dějová linka s Brucem Willisem mě naprosto dostala - slyšel jsem, že Bruce rád bere takové role a ani se mu nedivím - zahrát si sám sebe, rozbít trochu nábytku a pobavit se, proč ne? Škoda jen, že tomuhle ač krátkému filmu, občas dochází dech a občas si zaskočí do divácky nepříznivých míst... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Heslo filmu "In Hollywood, everybody can hear you scream (V Hollywoodu tvůj křik každý uslyší)" je hříčka na slavný titulek filmu Vetřelec (1979) "In space no one can hear you scream (Ve vesmíru tě nikdo neuslyší křičet)". (HappySmile)
  • Přestože je kniha "What Just Happened: Bitter Hollywood Tales From the Front Line (Co se vlastně stalo: Hořké hollywooské příběhy z první linie)" biografickým souhrnem zážitků Arta Linsona jako filmového producenta, rozhodl se Linson film vyvést jako fikci a knihou se pouze inspiroval. (HappySmile)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama