Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nothing But the Truth je dalším filmem, do kterého jsem šel, aniž bych o něm něco věděl. Teda, věděl jsem pouze to, že v hlavní roli je Kate. A po skončení tohoto vynikající snímku musím říct, že pokud jsem do teď bral Kate jen jako ozdobu, ač sebehezčí, tak mi dokázala, že fakt umí. Když si to vezmete kolem a kolem, tak zjistíte, že v tomhle filmu záleží na tom, jak moc uvěříte Kate tu novinářku, která chrání svůj zdroj. Já jí to uvěřil a možná proto se mi tento snímek tak líbil. Máme tu hned několik témat - novináři vs. spravedlnost, pak taky osobní témata (u postavy Rachel matka vs. novinářka). Tento snímek mě překvapil a to fakt mile. Hlavně obsazením - Farmiga skvělá, Dillon byl parádní hajzl a Alda zase advokát. Jediný, kdo mi tam nepasoval, byl Schwimmer. Nevím proč, ale tady byl nijaký. Ve všech scénách jsem neviděl manžela Rachel, ale Davida, jak se snaží odříkat text a rychle vypadnout. Co mě nejvíc dostalo, byl samozřejmě závěr a odhalení zdroje. To totiž dalo už takhle silnému snímku další, zcela silnější stránku. Ano, zamávalo to se mnou. Protože když jsem tak uvažoval po skončení filmu, tak jsou činy Rachel daleko jasnější, stejně jako důvod, proč opravdu nemohla porušit důvěru a prozradit zdroj. Tento film můžu doporučit každému, kdo by se chtěl podívat na nějaké hodně solidní drama a plus se přesvědčit o tom, že Kate Beckinsale opravdu není jen velice pěkná ozdoba filmů. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rod Lurie .. Rod Lurie má reportéry v lásce. Jeho vytvořené investigativní novinářce budete prostě fandit, protože skálopevně brání svůj zdroj proti zájmům národní bezpečnosti. Námět nebyl vůbec špatný, realizaci ovšem proběhla s velkými rezervami. V průběhu jsem měl dvě otázky. Jednu zájmovou a jednu logickou. Kolik za tohle mlčení může dostat vazby / vězení a kdo je tím zdrojem, který tak chrání. Obě dojdou naplnění, jenže zejména ta odhalující mi sílu příběhu oběti pro správnou věc spíše devalvuje. Schválně na kterou stranu se postavíte? Dále jsem nebyl zrovna nadšený z vlezlé kamery do obličejů herců a režisérská střídmost, která cokoliv ostřejšího skryje mimo záběr. Příliš nezaujal ani Alan Alda, zato Kate Beckinsale tuhle roli, která vyloženě nestaví na její kráse, odehrála hodně dobře. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Etickou povinností každého žurnalisty je chránit si svůj zdroj bez ohledu na to, z jak vysokých je kruhů.. Když si odmyslíme nasvícení, přiblížení mluvících, či mlčících hlav nemá daleko k Leoneho detailům obličejů ošlehaných větrem prérie, Dillon přesvědčivě jede svého záporáka s kusem pravdy ve svých motivech, do toho působivá řeč zestárlého kapitána Pierce před Nejvyšším soudem a pointa, která i přes svou předvídatelnost neztratila na síle. Tyhle střípky mohly dát dohromady klidně něco většího, nebýt té dějové zacyklenosti a laciné manipulace s divákem na emočním poli. A mimochodem, trestat spoluvězenkyně Kate Beckinsale ve vazbě zákazem sexuálních aktivit je téměř na úrovni waterboardingu! ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy :Precizní drama.... Kate Beckinsale mě mile překvapila a to tím, jak přesvědčivě dokázala zahrát někoho, kdo tak silně bojuje se sebou samým. Dostát slibu mlčenlivosti, nebo vyhovět zvláštnímu žalobci ? Ztratit rodinu a svobodu, nebo zradit své zásady a zničit tím někomu život ? Je to obrovský vnitřní boj a dle mého se režisérovi i hercům povedlo vytvořit perfektní film, který Vás donutí přemýšlet nad tím, co by jste v takové situaci dělali právě Vy. Tohle výtečné '' pokoukání '' ve mně vyvolalo silné emoce a tak tomu má u filmu přece být... Na závěr mohu jen doufat, že se Rod Lurie vydá cestou, po které má našlápnuto a v budoucnu mě zas něčím odrovná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Netrvalo dlouho a s postavou Rachel Armstrong jsem se naladil na stejnou vlnu a všechno co ona prožívala ve filmu, já prožíval na gauči, teda nedostal jsem doma přes držku jako Rachel v base, ale jinak jsem si to odžil do poslední minuty. Největší síla příběhu je v dialozích a úvahách o novinářské práci, etiketě a zásadovosti versus národní bezpečnosti. Od premiéry filmu uplynulo 7 let a téma je snad ještě aktuálnější než tenkrát. Nikdy by film nevyzněl tak silně, nebýt chytrých dialogů, kvalitních hereckých výkonů a vynikající pointy, která na chvíli ovlivnila tlukot mého srdce. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Ve skutečnosti byl film inspirován skutečností velmi, velmi volně. Novinářka Judith Miller strávila ve vězení pouhých 85 dní a Pulitzerovu cenu ve skutečnosti opravdu dostala. Ovšem ta neměla s touto kauzou nic společného. Získala ji totiž před tímto incidentem. (Martrix)
  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)
  • Film je lehce inspirován skutečnými událostmi ze života agentky CIA Valerie Plame a novinářky Judith Miller. (D3VIL)

Reklama

Reklama