Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Znáte to, někdo se tváří jako největší hvězda a vy si jen říkáte, co to je zase za přetvařujícího se blbečka. S tímto filmem je to podobné. Tváří se vážně a syrově, ale celkově vyznívá do prázdna. Velká škoda, že můj oblíbenec David nedostal více prostoru, i když mi do dramatu příliš nesedí. U Kate platí čím starší, tím krásnější a navíc je zde jako jedna z mála opravdu přesvědčivá. Pokud to vypnete těšně před koncem s tím, že se nedočkáte vysvětlení, uděláte velkou chybu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

I když byl inspirován skutečností, je tento film fiktivním příběhem, který nepopisuje realitu. Jinak velice nudný film o agentech FBI, CIA a vládního prostředí. Moc politiky, zastrašování, deptání....žádná akce a už vůbec žádný hudební doprovod. Film je ve své podstatě jeden velký dialog o ochraně národní bezpečnosti. Důkaz toho jaká může být demokracie mrcha a že jsme jen malé štěnice, které vláda kdykoliv může zašlápnout. Bylo mě líto obou holek jak agentky ( Erica ) tak novinářky Rachel....leč měli tu smůlu, že se dostali do božích mlýnů a nezjistili nic jiného než pravdu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Skvělá reportáž rozjíždí v Americe další aféru s koncovkou ,,gate“…. INSPIROVÁNO SKUTEČNOU UDÁLOSTÍ. Jelikož se jedná o národní bezpečnost, myšlenka, že vláda nechá bez povšimnutí pobíhat zrádce odhalujícího jména agentů CIA je absurdní. A tak probíhá souboj novinářky, která dokazuje, že žena bojovnice se nemusí jmenovat zrovna Xena, proti vládě. Nečekejte ohnivé projevy právníků či soudní drama. Spíše následky a důsledky takové války. Pro obě strany! A cítíme, že tím špatným je stát. Ovšem závěr mne nechává pocitově rozpolcen! Ale bez něj by to byl jen obyčejný film o mučednici a systému, který ji chce zlomit. Takto je tu alespoň důvod k zamyšlení! A když tak přemýšlím, tak nevím, jestli 3* nebo 4*. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? K.Beckinsale jako právnička, A. Alda na lavici obžalovaných! Bude se zpovídat za zločiny napáchané na personálu MASH? Obvinil ho Frank? Nebo snad Klinger? ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie slzopudná, civilná novinárska dráma s uveriteľnými výkonmi veľkých hviezd v malom filme o tom, ako ľahko je možné stratiť slobodu. O ústavných zákonoch, ktoré nemyslia na všetko, o orgánoch, ktoré zabúdajú na ľudí tam dole. O záludnej zdanlivej demokracii, o nedomyslenom systéme, o absencii jasne stanovených pravidiel, o chýbajúcej etike a morálke. O ctižiadostivých novinároch bez chrbtovej kosti a o štátnych úradníkoch, ktorí fungujú ako mlynček na mäso Mladá, hrdá ambiciózna novinárka Rachel Armstrong je symbolom boja do poslednej chvíle, zdanlivým mementom obhajoby pochybných ideálov mediálneho biznisu, konfrontovaného so zodpovednosťou za vlastné činy. Možno drsné, chladné, emočne neprístupné (s výnimkou záveru, ktorý je akoby z iného filmu a oslabuje silu výpovednej hodnoty a spoločenskej dôležitosti) - prosto presne také, aké by to malo byť. Perfektná kamera a minimalistická hudba. Jeden z posledných poctivých filmov na tému vnútroštátnej politiky, ktorá sa týka nás všetkých bez ohľadu na čas a miesto. Bez príkras a bez nadbytočných prvkov, jednoducho nič než pravda. 80% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

100% perfektní Nemám tomu filmu naprosto co vytknout, nemá jediné slabé místo. Obzvlášť závěrečná pointa je geniální. A tyhle lidi co se dokážou obetovat pro spravnou vec, budu vzdycky obdivovat. Sám jsme po jeho zhlédnutí zatoužil na pět minut bejt novinářem a to jsem po studiu žurnalistiky prohlásil, že to nikdy. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Erica Van Doren (Vera Farmiga) je při výslechu napojena na detektor lži. Je podezřelá ze zalhání své pravé identity. Odborník přivolaný Rodem Luriem po natočení scény režisérovi řekl, že Vera Farmiga dokázala detektor obelhat. (D3VIL)
  • Film sa nikdy nedostal do kín. (Arsenal83)
  • Režisér Rod Lurie o založení filmu na skutočných udalostiach: "Musím povedať, že film nie je o žiadnej skutočnej žene ako Judith Miller alebo Valerie Plame, aj keď ich príbehy určite ovplyvnili vytváranie postáv a situácie, v ktorých sa ocitnú." (Arsenal83)

Reklama

Reklama