Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sci-fi animované béčko a filmík docela překvapil. Nemám doma 3D Tv a tak jsem byl nucen sáhnout po přibalených 3D brýlých (typ - modrá a rudá fólie v kartonových obroučkách). Jakýsi náznak v prostoru se pohybujících objektů tam v tom halucinogenním nafialovělém prostředí byl, nicméně k pravému 3D což film umožňuje sledovat to mělo daleko a tak jsem raději vše sledoval ve 2D. Příběh je jak vypůjčený z Avatara (nebo naopak ? :-). Tady však lidstvo jde na věc přímo. Planeta Země po vytěžení zdrojů přestala stačit. Lidstvo osídlilo Mars a Venuši. Tyto planety se však chtěly od zplundrované Zěmě trhnout a vyhlásily nezávislost. Vypukla válka během níž bylo vše zničeno vyjma jedné evakuační lodi, která brázdí vesmír a hledá v galaxiích prostředí vhodné pro život. Loď je stará a už nevydrží dlouho pohromadě, čas se lidstvu (reprezontovanému přeživšími na lodi) krátí a kyslík už na lodi také dochází. Naštěstí se objevila Terra. Planetka vhodná k osídlení, ale co čert nechtěl, žijí zde inteligentní bytosti, které si navíc jak se zdá svůj domov hodlají před agresory ze Země bránit. Bojové scény docela ušly a překvapila kvalitní hudba ve filmu. Terrané mi však vzhledově nesedli a připomínali mi břišní parazity :-). Ale to je můj názor. * * * ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Letové a bojové sekvence za jasných 5 hvězd - za takové scény by se nemusely stydět ani Star Wars. Ale ta animace postav - bída. Chůze divná a vzhled figurek velice laciný. Nijak originální příběh, zato však originální prostředí... budiž! Tři a půl hvězdičky - pohodička. Znovu už to ale vidět nemusím. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné animované sci-fi o budoucnosti lidské rasy, která po mnoha generacích přežívání na kosmické lodi nachází planetu Terra, na které je všechno kromě kyslíku. Tohle není obyč animák pro děcka. Tohle je animák s minimem textu díky němuž se stává velice ,,tajemný,, a vleze pod kůži. Od tuctových animáků se liší také svojí velkou myšlenkou s výbornou fantasy atmosférou a hudbou. Akční konec je velice povedený! Jenom vyzuálek mohl být krapte lepší, ale zase 3 roky jsou 3 roky a rozpočet asi nebyl bůhví jaký....Jinak nevím proč, ale z části my to připomíná Avatar a čím dál víc si uvědomuju, že Cameron nepřišel vůbec s ničím novým. Pouze to gradoval:) Dodatek: Vidím, že slovo avatar nemám v komentu jenom já :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakási kopírace všeho možného v docela nudné zábavě z příšerným hudebním doprovodem. CITÁT . My jsme lidé, oni jsou cizí druh. Ve scénáři mi vadí, že zase vládnou zelené mozky, vždy, když tam jsou jde vše do kopru. Může už konečně někdo natočit pěkné sci - fi bez vojáků ? V tom filmu jsou používány vynálezy, které by v jakékoliv primitivní společnosti logicky ani neexistovaly, na tož aby vůbec fungovaly. A už vůbec nesnáším, když dáváme mimozemšťanům lidské vlastnosti - jak odporné. Všichni pak chtějí jenom válčit a válčit. Jděte do prdele z válkami, tu naší poslední si připomínáme už šedesát pět let a ještě nám to nestačí. A otázka k filmu. To si se svýma schopnostma nemůžou najít nějakou jinou planetu ? Třeba neobydlenou ? Vždycky jsem se chtěl u filmu bavit a možná získat nějaké ponaučení - ale zde to nehrozí. Dvě hvězdy, převážně za 3D. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)

Reklama

Reklama