Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Páni, absolutně neznámý animák, který asi nikdy díru do světa neudělá a to je velká škoda. Příběh je opravdu dobrý, postavy uvěřitelné a vůbec scény hodně působivé. A proč o tomhle filmu nejspíše nikdo nebude vědět? Bohužel za ním nestojí žádná známá společnost a tak ani po technické stránce se nemůže rovnat dnešním Pixar a nebo Dreamworks animákům, ale i tak má takové zvláštní osobité kouzlo. Škoda, s lepší grafikou by jistě oslovil hodně lidí. Pro mě je to jasných 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je tu zpracován poměrně obstojně a film zaujme především oddechovou akcí a pěkným vykreslením života na neznámé planetě. A komu vadí, že charaktery jednotlivých postav nejsou zobrazeny zrovna věrohodně, tak si jednodušše zvolil špatný film. Bitva o planetu Terra nabízí jen vzrušující dobrodružnou podívanou vhodnou pro celou rodinu, která se sice nikdy nestane kultovní, ale opomenout si také určitě nezaslouží. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Postavy na planetě Terra vypadají pomalu jak spermie. Trošku úsměvné, ale kdoví jak vypadají bytosti na jiných planetách. Lidstvo vyčerpalo zásoby ze země a planet kolem sebe, že se rozhodlo vycestovat z naší soustavy a na nejbližší planetě, kde by byl možný život se usadit. Osudná byla právě planeta Terra. Možná bych tomu i věřil, že něco podobného nás čeká, tímto tempem. Animace je propracovaná dobře a příběh nemrzí, jen chtělo v některých ohledech trošičku přidat. Celkem jsem se bavil, za mne slabší čtyři. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pro mě u většiny animáku neexistuje žádné napětí, protože je už od začatku jasné, jak to dopadne. O to větší překvapení je tenhle vydařený počin, kde je napětí opravdu znát. Terrané jsou velmi originální, sympatičtí a s očima připomínající ty Kocourovy (Ve srovnání s těmi nudnými obyvateli Planety 51 jsou Terrané mistrovské dílo) Krom postav zaujme taky užasná hudba a jistá podobnost s Avaterem, i když je Terra natočena dříve, což je jenom plus. Škoda horší animace, ale i tak je Bitva o planetu Terra jeden z nejlepších animáku za posledních pár let. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co Terra lehce ztrácí méně detailní animací, to dohání příběhem a scénářem, který je na poměry amerických animovaných filmů rozhodnější nadstandardní. Žádná infantilní blbinka pro děti se tentokrát nekoná, Terra se překvapivě bere naprosto vážně a ačkoli příběh zas tak originální není, jeho podání se opravdu povedlo. I po umělecké stránce to není další rutinní animák, ale solidní špetka fantazie a nových myšlenek je tu znát. Do toho fakt nádherná hudba a akce jak ze Star Wars. Závěr je sice dost zidealizovaný a těžko reálný, ale happy end by asi ani jinak udělat nešel. Morální poselství to má a rozhodně nejen pro ty nejmenší. I když pro ty to kvůli absenci humoru a trošce (decentního, pořád je to dětský animák) násilí taky tak úplně není. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama