Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (582)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Underworld mě nikdy nebavil, ale tady mě lákalo hnedka víc důvodů, proč se na tenhle "třetí" díl podívat. Jednak se odehrával ve středověku, takže to MOHLO bejt dost zajímavý, nehledě na to, že první dva díly mi přišli jako hrozná, nezajímavá kravina. Středověk je prostě středověk. Další bod určitě jsou samotní herci. Takových jmen v takový srágoře, kde by to kdy člověk mohl zahlídnout. No, další věc byla taky to, že na HBO řikali, jak je film přístupný až 18ti. To jsem teda doteď nepochopil, ale jako v každé jiné americké slátanině, i tady si každej nabírá každýho a Rhona Mitra dostává prvotřídní nálož jak od upírů tak od jiných podsvinčat. No a jelikož se mi v noci nechtělo spát a nechtěl jsem civět do prázdna, tak jsem si to pustil. Díky svý krátkosti i dokoukal, ale ve výsledku utvrdil, že ten svět fakt není nic pro mě. Furt se tam něco děje, ani tu šukačku nedokážou natočit v klidu. Všecko se tam kroutí, skáče, hopsá, a to i v akci. Kdo se na to pak má pořád koukat... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Brrr. Underworld potřetí a potřetí v bleděmodrém to samé a to doslova a do puntíku. I ta modrá tu straší znova. Nevím moc v tuhle chvíli co na tomhle pokračování mám hodnotit, jelikož se série vůbec nikam neposunula - rádoby cool obrázky hezké na pohled, nezvládnuté akční sekvence, nulové napětí, o hororovosti ani nemluvě, strašná kupa logických chyb, debilní chování postav. A pozitiva? No mělo to jen 90 minut, nudné kecy o mytologii vystřídali hloupé dialogy "rozvíjející děj" (ano to tady považuji za pozitivum) a ty vychrtlé modelky v kožených oblečcích alespoň občas trošku pobavili, jelikož nadhled je přesně to, co téhle sérii chybí ze všeho nejvíc. ----- A propo, co tu má znamenat ten zástup najednou se vyrojivších pětihvězdičkářů? ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zavŕšenie mojej obľúbenej série nedopadlo najlepšie, ale mohla z toho byť aj väčšia fraška. Len Wiseman dohliadal na priebeh natáčania už len z postu producenta a film musel mať teda statočne na háku, keďže celý dej bol tak zmätený a nemožný, že robil neskutočnú hanbu prvým dvom častiam. Záporák Bill Nighy ostal sám v poli, pretože ani Mitra ani Sheen nepredviedli to, čo som od nich očakával a samotného Nighyho to muselo neskutočne frustrovať, keďže mu z toho neraz zmodraveli oči. Samotným tvorcom potom už nezostávalo nič iné, len vsadiť na opačnú kartu, prihodiť viac brutalít, sťatých hláv, vysatej krvi, aby aspon ako-tak zaplátali tie hrozné diery, ktoré sa im podarilo zaplátať asi tak, ako našim cestárom tie naše na cestách po zime. Slabšie tri hviezdičky, vydreté, ošúchané, nezaslúžené. 55%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý prequel k prvej časti, ktorá ma bavila (80%) a k druhej, ktorá ma bavila menej (60%). Snímke ublížil predovšetkým odchod Kate Beckinsale, naopak potešia solídne masky a drsné akčné scény. Ale ako minule, i teraz sú postavy priemerné a scenár hlúpy a zároveň zbytočne komplikovaný (čo je niekedy to isté). Nebavilo ma to. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Při vzpouře Lycanů nastala vzpoura tvůrců. Pokud jsem u Nového Punishera napsal, že všichni prošli lobotomii, tak tady to platí dvojnásob. Nastalo to, co se u těhle blockbusterů, které se nakonec blockbustery nestanou, děje pořád. Nastalo to, čemu se říká forma nad obsah. Trošku si pohráli s nasvícením, herci dostali modré kontaktní čočky, přihodili Rhonu Mitru a místo kvalitních záběrů bitvy jsme dostali detailní záběry stříkající krve, uříznutých rukou, hlav a zbičovaných zad. To může pobavit maximálně podivíny a 14 letý děcka, který si k tomu vyhoní nad nádhernou Rhonou, která je vlastně jediným důvodem proč film vidět. Ale když umře, už Vám nic nebrání vypnout to a zapomenout. A největší perličkou je casting, který je nejvíce lol lol lol lol za poslední léta. Michael Sheen, který se dokonale hodil do role premiera Británie v Královně a baviče Frosta v Howardově Duelu s Nixonem, ale obsadit ho jako milence hlavní upírky s dlouhými vlasy a lykanskou krví? No to je džouk. Bill Nighy se sice snaží být co nejvíc strašidelný, ale vypadá jenom jako po tuberkuloze. Za tenhle film neplatit. Za tehle film peníze dostávat! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama