Reklama

Reklama

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (583)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo se to, na to jak je tahle série bídná a zbytečná, jsem se u tohodle dílu moc nenudil. Příběhově je to sice pořád hodně blbý a snaha přesunout to všechno na úplný začátek, aby se tím podbarvila ta jejich mytologie mě úplně míjela, páč si toho z předchozích dílů moc nepamatuju. Ale akce byla obstojná, Rhona Mitra tam byla naštěstí méně než jsem čekal a Nighy s Sheenem jsou pro tyhle filmy až moc dobří.50% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je špatné. To už není ono. Předchozí dva díly mám vcelku ráda (jedničku víc jak dvojku), ale tohle se mi nelíbilo. Nuda. A navíc ten dabing?! Proč mu říkala lásko? A proč měl na sobě ten kabát, co nosil i o pár století později? A co ten černoch tam? A proč…? To je fuk. Slabý díl, špatný scénář a celkově velké zklamání. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Třetí díl není o nic lepší nebo horší než předešlé dva. Je jiný ato díky prostředí ve kterém se odehrává. Tím jsem byl nejvíce zasažen a uchvácem, brnění, kuše, meče, hrady to je moje. K představitelům nemám žádné výhrady, hrají dobře a uvěřitelně. Rhona sice není Kate a Kate zase není Rhona, obě jsou to půvabné a šarmantní upírky. Největší a nejlepší podívaná je ta řežba, kosička, mlátička, krvavá lázeň, půlení, čtvcrení, rozsekávání, odsekávání, nabodávaní a už nevím, co ještě xD Prostě parádní bitky, na ostří nože (spíše teda meče), bitky jsou efektní a celkem přehledně natočené. Příběh vyprávěn poutavě, film utekl jako voda, mohlo to být o něco delší. Je to klasická "bezmozková" efektní upíří režba z prostředí středověku? se špetkou té romantiky:) Krásný začátek a zároveň konec trilogie. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zbytečný prequel ke dvěma zbytečným filmům. Ale jestliže jednička a dvojka měly alespoň jakýs styl, trojka je nezajímavá a totálně bez atmosféry. Sice je to celé děnsně "cool" v kůži a temně modré, ale nefunguje to ani vteřinu. Ani jinak skvělý Bill Nighy ze sebe nedostal nic víc než několik zlostných kukučů do kamery. A příběh? Na ten raději zapomeňte, stejně jako to udělali autoři. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak z těch tří dílů je tento jednoznačně nejlepší. Příběhem i akcí. Meče jsou trošku jiný šálek kávy než střelné zbraně, které stejně nikomu neubližují. V tomto filmu pěkně lítají ruce, nohy, hlavy a další části Lycanských těl. A konec je konečně docela slušný. Takže z mé strany panuje převážně překvapení a spokojenost. 2* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama