Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dobře, snaha byla a pop-kulturně parodický film na všechno možné je zajímavé téma. Ale bohužel výsledek je dost ubohý, dobrých vtipů je jak šafránu a naopak převládají ty na úrovni pozdějších dílů Scary Movie a jejich následovníků. Bohužel filmy Futurama mají klesající tendenci a to vysoké hodnocení dost dobře nechápu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako stará Futurama! Ovšem pouze úvodní dvě až tři minuty. Poté ne moc dobré, ale stále dostatečně vtipné a chytře si se slovy hrající. Jenomže "lotrovská" pasáž to celé posílá do hrobu hned vedle Tolkiena, takže se v hrobě otáčí nejenom on (což by mi bylo i jedno), ale především samotná Futurama. Místo tradičního inteligentního situačního humoru se tu nepochopitelně sází na "parodii" à la Disaster Movie. Kratičký trapný a provařený gag roztažený na třetinu filmu. To se na mě nikdo nesmí zlobit, ale tomu se smát fakticky nehodlám. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný celek. První polovina mi připomínala hlavně humorem novější epizody Simpsonových, takže tak za dvě hvězdy. Pak se přesouváme do světa Dračího doupěte a to je k mému překvapení pro Futuramu živou vodou, tudíž druhá polovina za pět. Takže mi to vychází průměrně na rozhraní tří a čtyř hvězd. Nakonec dávám lepší hodnocení, ale vypadá to, že zlaté časy jsou pro Futuramu už jen vzpomínka. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Futurama nastavuje zrcadlo ropné krizi ne ironicky, ale spíše sarkasticky, což je perfektní. Pak tu máme psycho-robotického psychiatra s jeho pavouko-kyvadlo-stroboskopickou relaxační terapií, strážkyni bažin (hraje ji bláznivá kočičí žena ze Simpsonů), útočné klokany a hromadu dalšího. Já jsem se bavil skvěle, nevím, co byste ještě chtěli.... :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně dva filmy v jednom, jen velmi volně propojené hrou Dungeons a Dragons a kostkou. První část byla mírně psychedelická, ale zábavná, druhá je v podstatě parodií na Pána prstenů, ale takovou nezáživnou - navíc je člověk z první půlky už naladěn na jiný styl humoru i vedení příběhu. Hlášky jsou sice dobré, ale některé scény, třeba s těmi třemi blbými bratry, už se časem opakují, a nejsou tedy až tak vtipné. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Film se netradičně bude odehrávat ve fantasy prostředí - Bender si zahraje na rytíře, Lee na kentaura. (Matrinx)
  • Film je rozdělen do šesté série seriálu Futurama (od r. 1999) a vytváří tak jeho součást. (vyfuk)
  • Sestra v blázinci, kam je poslán Bender, se jmenuje Ratchetová, čímž seriál odkazuje na sadistickou sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Té je robotí sestra také nápadně podobná. (Ištván87)

Reklama

Reklama