Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $454,000▐ dejovo dosť zmetené, jedine čo je badateľné je snaha to celé stavať na brutálnosti, pouličnom vystrájaní, bitkách ale príbeh nemá pevné jadro o ktoré by sa mohol oprieť, dejovo moc útržkové, postavy do prázdna /35%/ ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, příběh mě rozhodně zaujal herci taky nebyli špatní trochu mi to připomínalo film Trainspotting akorát že tohle je o trošku o něčem jiným ale stejne tak postupuje ten příběh, ale jde tam taky o drogy postupem času. Začátek stejný jako hooligans což mě moc nebavilo ale pak se ten příběh rozjede a začíná to být dost napínavý mě osobně se libila nejvic postava Patta jak byl agresivní atd. jinak co se týče akce.. myslím že zde jako žádná není jen na začátku ty bitky jinak je to spíš napínavý. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je dosť dobrý film. Vystavaný, žiaden prvý plán, brutálny, stále nejaké holé cecky, bitky, streľba. Dejovo od úplného začiatku hooligans až po kráľov podsvetia. Druhá polka sa už zamotáva a rozprávač sa to síce snaží vysvetliť a nasmerovať diváka, nie vždy sa to ale pri tejto stopáži dá. Záver som si síce úplne nedal, mal som sa mu asi viac venovať, ale roztrieštené mozgy po sklách to zachraňovali. Čistá ostrovská surovosť, od kamery, cez hudbu až po dialógy. Modlím sa, aby aj ďalšie časti boli aspoň rovnako naložené. 4 z 5 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo kým som si zvykol na tie nesympatické, britské ksychty a tú za mňa extrémne hrôzostrašnú formu spracovania. Buď som mal zlú verziu, alebo to ozaj pôsobí, ako nejaké kurevsky lacné, TV spracovanie. Každopádne, i keď nie som veľmi prívržencom takýchto filmov (gangy, drogy, kurvy, honenie si ega, kokotiny, sračky a omáčky ..) na “Rise of The foot..” sa pozerať dá, pôsobí násilným a špinavým dojmom, čo u podaktorého diváka bude stačiť, aby udelil nadpriemerné hodnotenie. Dejová linka však moje vnímanie nijak extra nezaujala, spracovanie ma taktiež neohúrilo, pričom nebyť tej násilnej formy, asi by ani nebolo načo pozerať. Takže z tohto hľadiska a dôvodu, určite nad-priemer, inak príbehovo absolútne tuctová záležitosť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM ZE STARÝ ŠKOLY A ZAŽIL JSEM UŽ VŠELICOS. ZMRDI JAKO PAT TATE TADY BYLI A BUDOU. A VÍŠ CO? ANI JEDEN TADY NEBYL VĚČNĚ. NA KAŽDÝHO DOJDE..…“ /// Těšil jsem se na bitky fotbalových fandů a největší bordel vod časů války s IRA. Na svět, kde slitování je známkou slabosti. Úvod je tedy z říše snů – bitky, dobrá muzika, píchání…, pak zrod firmy na střežení čehokoliv a nástup extáze…. Životní osudy Carltona Leache, chlápka, před jehož pestrým životem smekám. Postupně z toho vzniká takový to britský sociální drama, do toho nějaký kšefty, herák, steroidy, aby to přerostlo v jakousi válku podsvětí – prostě taková všehochuť, která je celkově asi tak 70x drsnější než Bony a klid, ovšem kterou ta rozdrobenost - i přes parádní obsazení sráží ke 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen příběhy podle skutečnosti. 2.) Cass Pennant, I.C.F., West Ham! 3.) Thx za titule ,,7777777777“. . /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)

Reklama

Reklama