Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

EXTRÉÉM! Neuvěřitelně Syrový, Brutální a Násilný FILM !! Válka Gangů mezi Mafiány natočenou tou nejrealnější formou, Rozbité, rozkopané držky, flašky rozbité o hlavy, bodání nožmi do břicha a všelijaké různé Humánní Hrůzy!! Dokonce jsem se dočkal i Torture! Obrovské šílenství! Navíc celé je to velmi Detailně Natočeno ! Film rozhodně není pro Slabší Povahy, protože něco takového se nevidí ani v Horrorech !! 80% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšia časť filmu je začiatok a potom to už ide ako nejaký záznam zo života zaujímavejšieho chuligána. Film je roztrhaný na niekoľko rôznych epizód, rozdelených rôznymi rokmi. Prečo je Rise of the Footsoldier úspešným filmom? Príbeh je by som povedal podpriemerný a ak prižmúrim všetky oká na sieťkovaných pančuchách tak je priemerný. Asi najväčšou devízou filmu je jeho hodnovernosť a teda to, že dokáže ukázať takýto svet podľa mňa realisticky. Ďalšou výraznou devízou je ukázanie brutality takej aká je v tomto svete nevyhnutná. Hlavný hrdina je obklopený kolegami čo stále drogujú a on je v podstate z nich ten najmúdrejší a aspoň niekedy premýšľa o ďalšom kroku. Poučenie s filmu? Asi nie ak by to nebolo, že neber drogy ... drogy sú zlééé ako bolo v nemenovanom animovanom filme. Film sa dá v pohode pozrieť, ale nič od neho nečakajte okrem už spomenutých atribútov. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velice naturalistický film s opravdu brutálními scénami násilí. Scéna v metru, v které jeden hooligan Millwallu maskovaný rouškou vytahuje obrovský nůž z pochvy vás zamrazí do židle:-) Z filmu se místo klasického "hools" filmu ale časem vyvine gangsterka z britského podsvětí (na základě skutečných událostí) A poměrně zajímavá. Určitě stojí za shlédnutí. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier začína ako klasický hooliganský film kde sme svedkom bitkárskych začiatkov hlavnej postavy až do súčasnosti. Je to totiž skutočný príbeh. Bojové polia anglických futbalových fanúšikov opúšťa náš výtržník so sekerkou v hlave a začína pracovať ako vyhadzovač v kluboch „Krásny ľudia dnu môžu.“ Kluby práve prežívajú nástup elektronickej hudby. Modré pilulky kolujú vo veľkom „Ľudia sa budú smiať a pretancujú celú noc.“ Z takého klubu je už len krôčik k špinavej práci mafiánskeho razenia, ktorá povedzme si na rovinu nikdy nekončí dobre... Dobrý film ma neuspí keď už ležím v posteli ale tento ma z nej doslova vyhnal ... do nášho klubu – miestnej krčmy kde v telke práve bežal futbal. Nástup je pekelne svižný a zábavný čo už sa nedá povedať o vážnejšom a detailnejšom konci a vizuálna stránka je definovaná filmami The Footbal Factory a Hooligans. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)

Reklama

Reklama