Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušné maso! Sice chvílemi působí jako instruktážní film, co byste v životě neměli dělat, ale než si to uvědomíte, frčíte dál. Bitky, děvky, drogy, krev... Naštěstí jsou všechny postavy buď nesympatické, nebo magoři či rovnou obojí, takže vám jich alespoň nebude líto, až budou trpět, krvácet a případně prdět do hlíny. Šťavnaté drama o temné straně života. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Film o bandě vylízaných holých lebek, kteří by všichni do jednoho měli shnít někde v zavšivené kleci. Hrdinům může fandit snad jen psychicky narušená osoba a tak "normálnímu" člověku nemá film co nabídnout. Snad jen znechucení nad úpadkem dnešní společnosti, která zločince uctívá jako své vzory. A to je spíše smutné ne? ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Drsné, místy hodně realistické, ale místy také docela otravné, což je škoda, protože jinak by to mohl být docela dobrý příběh, který je navíc roztahaný. Takový jednodušší kmotr na britský způsob, kde ale bohužel nejsou postavy, které by vás v napětí a zaujetí dokázaly udržet celou dobu. A že dvě hodiny není zrovna málo. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Prima. Podle všeho dokonce dle skutečných událostí. SPOILERS: V tom případě mě dost mrzí, že hlavní 3 kreténi vůbec netrpěli. Schytat to brokovnicí do ksichtu, to vám sice zkazí den, ale za všechno, co kdy komu udělali - a tím myslím jen fyzické násilí - by bylo adekvátní pověsit je za koule do průvanu, čůráky omezený. Stejně tak mi vadí, že hlavní postava je skoro stejnej mamrd, jako všichni ostatní, ale v druhý polovině filmu, kdy se tlačí na city, se po Vás chce, abyste se s ním nějak ztotožnili, soucítili s ním. Proč, do prdele?! Je to prase, stejně jako ti, co už to maj za sebou. Doufám, že mu každej den jeho zasranýho života bude někdo připomínat hříchy jeho mládí. Mimochodem, jako v každym filmu a asi i v realitě, i tady jdou ty nejzvrácenější děvky po těch největších čůrácích a násilních, co choděj po ulicích. Scéna, kdy je holka od kreténa skoro uškrcená, aby vzápětí škemrala a doprošovala se, ať se k ní vrátí, to je něco tak reálně hnusnýho, že každý takovýhle píče to její "trápení" přeju hned dvakrát. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

WOW !!! Přestože konec ztrácí na tempu a věnuje se osudům jiných postav než je Carlton Leach a chvílemi mě nudil, jedná se o nadprůměrný snímek. Takhle drsný film plný krve a násilí (vše je přitom uvěřitelné a mimořádně autentické) mi opravdu chyběl. Váhal jsem mezi 4* a 5*, ale vzhledem k tomu že se jedná a skutečnou historii londýnského podsvětí podkládanou dokumentárními záběry, dávám nejvyšší hodnocení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)

Reklama

Reklama