Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

Tempest 

všechny recenze uživatele

Film, který mě zaručeně vždy pobaví. Výborná parodie Tarzana, kde je všechno možné, jako například hádky hereckého osazenstva s vypravěčem. Výborný Brendan Fraser s jeho společníky mluvící gorilou a slonem, který se chová jako pes. Film rychle uběhne, příběh se zčásti odehrává v džungli a zčásti ve městě. Pro každého, kdo chce vidět dobrou oddychovku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ruže nie!“ Chytľavá pesnička dokorán rozráža dvere do divokého afrického dobrodružstva o svalnatom panicovi (Brendan „a vôbec skvelý chlap George“ Fraser), ktorého vychová geniálna hovoriaca opica, ktorý sa stane vládcom džungle (kam sa naňho hrabe Tarzan), má aportujúceho slona a liany sa nenaučí používať napriek tomu, že to v kombinácii s jeho nešikovnosťou vždy dopadne rovnako. Film je to rovnako bláznivý ako po technickej stránke (výprava, triky, kaskadérske výkony, práca so živými zvieratami) nečakane kvalitne spracovaný, vrátane veľmi dobrých a vtipných akčných scén. Všetko v snímke je nadávkované presne v takej mierke, aby to bolo „tak akurát“, príbeh sa pôvabne neberie vážne („Vezmeš si ma?“ – „Spamätaj sa!“) a miestami dosahuje, i vďaka rozprávačovi, príchuť Monty Python („Ty sa hádaš s rozprávačom?!“ alebo „A potom sa zrútil do gigantickej priepasti, no keďže je toto rodinný film, nikto v ňom neumrie.“). Osviežujúce a kúzelné („... a tak pri veľmi drahej dekorácii vodopádu...“). Fraser je nielen silný dramatický herec, ale má i obrovský komediálny talent. Ostatní v jeho dravej one man show (Mannová, Church, Benrubi) nemajú šancu, ale vôbec to neprekáža, skôr naopak. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žiji ve světě, který neustále někam spěchá a stejně nic nestíhá. Možná proto by nebylo od věci, kdyby mne v poklidu vychovaly opice, wrestling bych cvičil se lvem, psychiatrickou praxi bych prováděl na zamindrákovaných opičkách a pro zábavu bych nechal aportovat slona kmeny stromů. Samozřejmě by mi přitom občas chyběla nějaká ta samice mého druhu, ale George z džungle je jasným důkazem toho, že podobné problémy se snadno vyřeší. Já se přitom vždycky pobavím a navíc poučím - opičí technika svádění mi už jde skoro stejně dobře jako královi džungle a v houpání na liánách atakuji pozici světové dvojky. Ještě trochu tréninku, internet do chatrče a v civilizaci mne už nikdy nikdo nepotká. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, jedná se o dosti infantilní humor, ale tuhle komedii mám rád, protože je tak ulítlá a blbá až je skvělá a hlavně si na nic nehraje! Nemusím Brendana Frasera a většinu Amerických komedií posledních let, ale tohle je jedna z výjimek. Vtipná parodie na Tarzana s hláškou Paní Uršulová nehloupá mě vždycky vykouzlí úsměv na rtech a dobrou náladu. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozerateľná komédia so skvelým Fraserom. Humor je celkom na úrovni a úplne sa vyvaruje akéhokoľvek fekálnejšieho humoru, hoci na druhej strane sa sem tam vyskytne infantilnejší druh humoru. Tento film mi však rozhodne viac krát vyčaroval úsmev na tvári a tak nevidím dôvod hodnotiť aspoň priemerne. 60%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně se Max (Greg Cruttwell) dohaduje s africkými průvodci a nabízí jim odměnu v zamolech. Tato měna existuje pouze ve filmu. (Nick321)
  • Orangutan, ktorého môžeme vidieť hneď v úvode filmu, nežije v Afrike, ale v Ázii. Levy, hoc žijú aj v Afrike, nežijú v pralesoch, ale na savanách a púšťach. Slon, ktorý bol použitý pri natáčaní, nebol africký, ale ázijský. (ČSFD)
  • Marc Shaiman vyhrál televizní hudební cenu ASCAP v kategorii nejlepší hudba. (Terva)

Reklama

Reklama