Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Jordan 

všechny recenze uživatele

skôr slabší priemer . . . gregory hoblit sa špecializuje na thrillery, a aj keď si v nich vypestoval pomerne istú ruku, svoje najlepšie kúsky má už asi za sebou, untraceable je spojenie už viackrát videného krimithrillerového štandardu - či už si spomenieme na mlčanie jahniatok, sériu saw alebo hoci aj taký nepodarok ako fear.com či iné . . . casting je nevýrazný, no nie nepríjemný, rozuzlenie náhle rovnako ako aj napätie postrádajúci záver, ale inak solídny thrillerový priemer skôr do TV alebo na video; ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečný snímek, u nějž jen přesnější pitva dovede vysvětlit, proč neskončil rovnou na obrazovce v pozdních hodinách. Přitom je tu zjevný pokus o originalitu a snaha držet prst na tepu doby, respektive na levém a pravém tlačítku počítačové myši. Zápletka vychází z toho, že všemi mastmi mazaný sériový vrah vytvoří internetovou stránku, na níž nabízí aktuální záznam mučení svých obětí, jejichž utrpení se zesiluje a smrt urychluje tím, čím víc uživatelů se na stránku přihlásí. Film si vymýšlí krkolomné důvody, proč zločince nelze vystopovat, ale zřejmě každý, kdo se v internetovém prostředí lépe vyzná, odhalí, že takhle by to fungovat nemohlo a nebude brát ohled na to, že hantýrka vyšetřovatelů připomíná chvílemi konverzaci mezi chatovacími boty, kteří používají horší verzi překladače do lidského jazyka. Kdepak, pro programátory, správce sítí, hackery a protřelé surfery tento snímek moc není, ostatně jako většina kriminálek není pro skutečné kriminalisty, většina lékařských seriálů pro lékaře a Pobřežní hlídka pro plavčíky. Už jenom to, že si streamované video (!) může najednou (!) prohlížet několik (!) desítek milionů (!) uživatelů, napovídá, jak moc film přehání. Smrt on-line vznikla proto, aby přesvědčila rodiče, že „Internet je špatný, áno" a vůbec, že by se „všechny tyhlety internety měly zakázat", jak velí pouliční ankety, v nichž jsou zpovídány důchodkyně, pro něž se technický pokrok zastavil s vynálezem zubních protéz.Jenomže vyprávění na to jde cestou, která naopak paradoxně v divácích posiluje krvelačnost - a tento primitivní pud pak ještě paradoxněji (a poněkud pokrytecky) kritizuje. Do toho ještě uvidíme videozáznamy se smrtelnými nehodami a sebevraždami, čímž se vytváří úhledná audiovizuální databáze hnusáren, na něž se láká a u nichž se zároveň máme pohoršit, že je vůbec někdo zaznamenal, uskladnil a nabídl světu ke znovupřehrání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Svet je plný gaunerov.“ Tento triler ani nepotrebujete vidieť: úplne postačí, ak ste videli predchádzajúce filmy uchádzajúceho nevýnimočného remeselníka Gregoryho Hoblita PRVOTNÝ STRACH, ANJELA SMRTI, HARTOVU VOJNU a FRAKTÚRU. SMRŤ ON-LINE zasa až taká iná nie je. I teraz režisér dôstojne buduje atmosféru, solídni herci podávajú adekvátne výkony a scenár vie (raz za čas) prekvapiť. Ale je to príliš rutinérske a priemerné, inšpirované MLČANÍM JAHNIAT a SAW a hoci tomu zopár plusov nemožno uprieť (pôsobivá pošramotená daždivá výprava, nádherná Diane Laneová z NEVERNEJ), to je asi tak všetko. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Těžiště mojeho kladného hodnocení spočívá na dvou pilířích. Tím prvním je vrahův motiv a jeho postupné odhalování v průběhu filmu. Přišlo mi, že jako divákovi mi byl dán ideální prostor pro vlastní úvahy nad tím, jaká je motivace vraha, jednotlivé indicie byly dávkovány ve správném množství ve správný čas a postupem filmu jsem se utvrzoval ve svých potuchách a korigoval je tím správným směrem. Tím druhým pilířem, proč se mi film tak líbil, je ono zamyšlení se nad zvrácenými vlastnostmi lidstva, nad jeho sadistickými tužbami, ukájením se nebo bavením se utrpením druhých. Untracable má opravdu skvělý námět i provedení. Podtržený klasickou thrillerovou hudbou a chladným obrazem převýšil tenhle film moje očekávání. A je mi úplně jedno, co tam je a není originální - když už nic, tak "vražedná zbraň" v podobě počtu návštěvníků internetových stránek je originální dost. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V čase 52:15, když si Griffin (Colin Hanks) prohlíží fotografické záznamy z kamer, si můžeme všimnout na monitoru vlaku Českých drah. Zajímavý je text dole: „Trasa směr Prdelovice.“ Jedná se zřejmě o nějaký vtípek či skrytý odkaz od nějakého českého CG supervisora. (Leopard105)
  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy agentka Marshová (Diane Lane) poslouchá v autě rádio, zobrazuje se frekvence jako 108,9 FM. FM rádio má však frekvenci pouze do 107,9. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama