Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Smrt on-line" není špatná, v porovnání s podobně laděnými filmy se však jedná o čistý průměr, neboť nepřináší vůbec nic nového. Máme tu několik vražd ve stylu "Saw", vyšinutého vraha s chabým (a nablblým) motivem, neohroženou hrdinku, jež se zákonitě stává finální obětí, sympatického "poskoka", který to samozřejmě drsně odnese, kvanta zmínek o tom, jak internet deformuje lidské chování a tak dále. Takže jak říkám, průměr. "Kde si můžu stáhnout tohle video?":-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další rutinní thriller, bez kterého bychom se obešli!! Nicméně se stačí dneska podívat na internet a člověk záhy pozná, odkud vítr vane!! Společnost se nenávratně změnila, a tak není divu, že se můžeme „kochat“ tím, jak někdo trpí před stylizovanými mordy jako ze série Saw. Přesto Gregory Hoblit, jak už ostatně několikrát, nedokázal přitlačit na PILU. Kdysi stál u zrodu jednoho ze seriálových fenoménů Policie – New York, a náležitě vnesl do daného žánru značnou dávku každodenního civilismu. Tady mu ale leccos schází. Nejsem příznivec jeho režie, je nenáročná, chladně mechanická, nepříliš nápaditá a naprosto zapomenutelná. A ano, největší problém asi tkví v předpověditelném scénáři (připočtěte i směšně doslovný závěr), který je prakticky vystavěn JEN na jedné mrazivé skutečnosti (stejně jako v předešlém dramatu Okamžik zlomu, tam šlo o jednu "dokonalou" vraždu), ale právě tady potřebovali herci (ani jinde maximálně spolehlivá Diane Lane nepotěší) režisérovu pomocnou ruku. Jenže, ouha.. A ať už v suterénu psychopatického mladíka skončil kdokoliv divákovi blízký, emoce se jaksi rozprchly. Colin Hanks mimochodem podruhé v krátké době nad klávesami počítače (vřele doporučuji jeho malý milý psychopatický úlet v thrilleru Alone With Her, 2006)!! Každopádně zbytečně odbytá a odtažitá Smrt on-line zapadne hodně hluboko!! Spíš jen 2 a ½.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tuctové a průměrné, jak jen to jde. Film má sice zajímavou a slibnou myšlenku, ale rutinní režie z ní nedokázala vytěžit absolutně nic, co by bylo hodné zapamatování. Atmosféra slabá, herci nudní a celkový obraz ani z poloviny tak ponurý a nepříjemný, jako třeba v nápaditém Saw. Prostě další z mnoha thrillerů, které vymizí z hlavy ještě dříve než stačí pořádně vychladnout DVD. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smrť on line je v zlom zmysle slova komerčný kvázi cool triler. Chel som napísať že pre masy, ale tržby a ohlasy potvrdzujú, že už takáto schéma nefunguje ani na nenáročných divákov. Treba to brať tak, že to nie je nuda, že je tam sexi vyšetrovateľka Diane Lane a že to nakrútil Gregory Hoblit, ktorého ostatné filmy mám dosť rád, takže mu tú polhviezdu s odretými ušami pridám. Toto fičalo v 90tych rokoch. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený thriller o morbiditě lidské povahy, o fascinaci cizím utrpením, o ochotě přispět svou troškou do krvavého mlýna něčí bolesti. Málo platné, máme to my svině v sobě a nemyslím, že by film byl vzdálený realitě: určitě by se na stránky se smrtí v přímém přenosu přihlásila spousta úchylů, šmejdů i jinak normálních lidí, nechyběly by cynické až kruté postřehy přihlížejících, zodpovědnost veškerá žádná. Scénář mohl trochu přitlačit na pilu, umím si představit sympatičtější obsazení, inovativnější režii... ale na druhou stranu ani nemám důvod k nějaké zdrcující kritice a plivání žluči. Film byl napínavý jak gaťky s příměsí elastanu, měl myšlenkový přesah, nenudil. Ke čtvrté jiskřičce chybí málo, možná stačilo vypustit to "ty, ty, ty!" na zlé, ošklivé piráty. 67%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)
  • Stránka www.killwithme.com existuje aj v skutočnosti. Vlastní ju filmové štúdio a slúži na propagáciu filmu. Stránka vyzerá ako počítač Jennifer Marsh vo filme. Do počítača sa nabúra vrah a návštevník stránky musí vyriešiť 4 testy od vraha, aby jeho stránku znefunkčnil. (ladko)
  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama