Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle zklamanej jsem dlouho nebyl. Ukecanym scénářem počínaje, Nortonovou dvourolí konče. Jestli tady chtěl Edward ukázat, jakej je to pan herec, tak mu to vůbec nevyšlo. Rozdílný bratry zahrál stejně a ještě navíc blbě. A to samý se dá vlastně říct o celym filmu, kde se bez nadsázky 90% času jen kecalo o filosofii tim klasickym americkym povrchnim způsobem. Z celkovýho konceptu se dá snad vypíchnout jen závěrečná scéna, která dokázala částečně rozesmát, ale to bylo vzhledem k tomu, jak jsem se na tenhle film těšil, sakra málo. Ach jo. 15% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si mám o Edwardovi Nortonovi myslet. Geniální herec, workoholik nebo prostě magor, kterého si lidi snaží držet zkrátka? Už se párkrát ukázal v horším světle a já mu to prostě nevěřím. Krom toho bych se nedivil, kdyby si tenhle film vymyslel sám. Hrát dvě role, dva naprosto rozdílné bratry, aby si toho někdo všiml, a ještě ho ocenil ne? Přitom film sám o sobě je fakt kravina. Od půlky se ještě k tomu zvrhne do absurdní zhovadilosti, takže pochybuju, že za to nějaký ocenění dostane. Ono, pokud to tak není, jak řikám, tak jemu to může být stejně jedno. Tady si to nepřečte a jeho přivrženci mě maximálně pošlou do prdele. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejné nehlédnutí do poměrně obyčejné znovushledané rodinky, kde je stěžejním ložiskem setkání dvojčat a vyústění příběhu v několik trablů, které vedou k neštěstí obou. E. Norton je dobrý herec, o tom žádná, ale jeho příběh mě nějak nenadchl, je vláčný a i pointa je dosti brzo čitelná a bez nápadu. A ikdyž se tváří inteligentě, několik hrubých chybek se zde najde. 40% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tenhle Nortonovic Éda už před léty ukázal, že se "Primárně nebojí" poslat i samotného pana Gereho tam kam patří! Do třetí ligy nehereckých manekýnů. Poté si ve Fincherově globalizační agitce střihl Breda Pittku tak autenticky, že jsme až do konce nevěděli, která bije. Nyní v tomto vymazleném pěstitelském melodramatu jen dokazuje, že by byl schopen naprosto přesvědčivě zahrát snad i krabici lentilek či okurkový salát. Klobouk dolů, Mistře!! ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštně nezávislý snímek, který jednoduše nezvládnul hlavně Tim Blake Nelson, který prostě neví jestli chce indie nebo normální thriller... Tak plytké přenesení docela zajímavého námětu je prostě trestuhodné. A navíc se opět projevuje můj problém s digitální kamerou, která když střidá v jednotlivých střizích klasickou optiku, naprosto narušuje kompaktnost. Je to škoda, protože z těhle postav by mohlo být něco daleko více než tahle nic neříkající a neosobní zapomenutelnost. Samozřejmě se i zde najdou velmi povedené (většinou ty citlivé) scény, ale za mě to není více než 2 hvězdy. I didn't need you to tell I was smart, I needed guide ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)
  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama