Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si mám o Edwardovi Nortonovi myslet. Geniální herec, workoholik nebo prostě magor, kterého si lidi snaží držet zkrátka? Už se párkrát ukázal v horším světle a já mu to prostě nevěřím. Krom toho bych se nedivil, kdyby si tenhle film vymyslel sám. Hrát dvě role, dva naprosto rozdílné bratry, aby si toho někdo všiml, a ještě ho ocenil ne? Přitom film sám o sobě je fakt kravina. Od půlky se ještě k tomu zvrhne do absurdní zhovadilosti, takže pochybuju, že za to nějaký ocenění dostane. Ono, pokud to tak není, jak řikám, tak jemu to může být stejně jedno. Tady si to nepřečte a jeho přivrženci mě maximálně pošlou do prdele. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se snaží být svým způsobem jiné. Nekončí happyendem nebo se odprosťuji od zažitých klišé. Leaves of Grass si jde svou vlastní cestou. Je to příběh o venkovském klukovy, který už nechce žít svůj obyčejný život. Můj oblíbenec Norton se zde objevuje ve dvojroli. Hlavně toho křupana zahrál geniálně. A ten přízvuk, paráda. Filosofické vsuvky se mi taky strašně líbily. Ještě jsem si nezvykl na nový styl natáčení a to na digitální kameru. Nepreferuji to. Ale jinak je to povedený kousek. Tohle není ani komedie, ale ani huličská roadmovie. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tohle sem nečekal - myslel jsem, že to bude nějaká blbá komedia s prvky intelektuálna a on se z toho vyvrbil docela solidní kus, kterej mi dost připomínal, jak kdyby to natočili bratři Coeni. Než se tam ukáže Billyho dvojče Brady, tak zatim nic moc, ale pak se začne čeřit hladina a chytlo mě to. Postavičky Bolger (Tim Blake Nelson) nebo ten zubař (Josh Pais) byly uplně dokonaly a dostali mě, kdykoliv něco řekli nebo udělali. Ale kdo mě uplně dostal do kolen, tak Richard Dreyfuss, jehož hajzl Pug neměl chybu a děj se pak tak nečekaně stočil, že to bylo fakt překapivý. Oni celkově všichni ti pěstitelé travky byli nějakym zpusobem ujeti. Takže z mé strany (jak z velké, tak z malé) spokojenost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tenhle Nortonovic Éda už před léty ukázal, že se "Primárně nebojí" poslat i samotného pana Gereho tam kam patří! Do třetí ligy nehereckých manekýnů. Poté si ve Fincherově globalizační agitce střihl Breda Pittku tak autenticky, že jsme až do konce nevěděli, která bije. Nyní v tomto vymazleném pěstitelském melodramatu jen dokazuje, že by byl schopen naprosto přesvědčivě zahrát snad i krabici lentilek či okurkový salát. Klobouk dolů, Mistře!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Edwarde, kdes nechal muskulaturu z Kultu, co ten tvaroh? Brady, tu parochňu ti pořídili v garážovym výprodeji Kavčích hor? Bille, odpusť už konečně matce, co by za ni blondýnky ze Smrti panen daly?! Time, ještěže nejsem dramaturg přes Americký nezávislý léto, ten mix sympatický filosofie napresovanej do Tarantina by mě stál těžký dilema. 3.5*. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)
  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama