Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

kareen 

všechny recenze uživatele

To co mě na filmu Tima Nelsona lákalo nejvíce byl samozřejmě Edward Norton v dvojroli povahově i názorově zcela odlišných bratrů-dvojčat a jak jsem čekala, byl opravdu výborný. Snímek samotný je vlastně dost zvláštní, žánrově poněkud rozptýlený, chvíli je to filozofická komedie, pak si to odskočí do kriminálních vod, romance a dočkáme se i výbuchu násilí. A to bude nejspíš největší problém, zatímco jsem se místy slušně bavila, jindy to byl pouze průměr. Přitom film není vůbec hloupý, zaznělo tam pár zajímavých myšlenek a kdyby to nebyl takový dějový kočkopes asi bych byla nadšená. Takto mé hodnocení kolísá od lepší trojky k horší čtyřce. Ale vzhledem k tomu, že Nortona zbožňuju a originální ujetiny mi nevadí, přikláním se k té čtyřce. ()

widla 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o výhodách a nevýhodách dvojčat.. A taky o trávě :-). Každopádně další (docela) dobrý film Edwarda Nortona. Ale musím přiznat, že ho EN zachraňoval. Škoda, mohlo to být ještě lepší. 4* hlavně za první polovinu, kde jsem se nasmála konfrontaci zhuleného Bradyho a slušňáckého Billyho :-). Druhá půlka už pak ztrácela... ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Takovou nudu jsem už dlouho nezažil. O čem že to vlastně bylo? Edward je skvělý herec, to všichni víme, ale co ta nudná režie? Z tohodle námětu se dalo vytěžit mnohem více a jinak. Díky výbornému Edwardu Nortonovi jsem to vydržel až do konce, ale měl jsem pár nutkání to vypnout. Edward je prostě profík a zahraje cokoliv. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tenhle Nortonovic Éda už před léty ukázal, že se "Primárně nebojí" poslat i samotného pana Gereho tam kam patří! Do třetí ligy nehereckých manekýnů. Poté si ve Fincherově globalizační agitce střihl Breda Pittku tak autenticky, že jsme až do konce nevěděli, která bije. Nyní v tomto vymazleném pěstitelském melodramatu jen dokazuje, že by byl schopen naprosto přesvědčivě zahrát snad i krabici lentilek či okurkový salát. Klobouk dolů, Mistře!! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejné nehlédnutí do poměrně obyčejné znovushledané rodinky, kde je stěžejním ložiskem setkání dvojčat a vyústění příběhu v několik trablů, které vedou k neštěstí obou. E. Norton je dobrý herec, o tom žádná, ale jeho příběh mě nějak nenadchl, je vláčný a i pointa je dosti brzo čitelná a bez nápadu. A ikdyž se tváří inteligentě, několik hrubých chybek se zde najde. 40% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)
  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama