Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (563)

freddy 

všechny recenze uživatele

Když královský tatíček bere jméno pekla nadarmo, tak není divu, že to dopálí samotného Lucifera a ten se rozhodne lidem připomenout, že peklo ještě stále existuje. Tato pohádka má vlastně takové tři samostatné dějové linie, které se nakonec protnou, ale myslím si, že by klidně každá z nich mohla fungovat i samostatně. Tou první linií je vše, co se točí kolem královské svatby dvou mladých lidí, jejichž svatbu dohodli královští otcové, a kteří před touto svatbou nezávisle na sobě utečou z domu (v tomto případě ze zámku). Druhou linií je vše, co se točí kolem pekla, a třetí samostatnou linií je pak postava vodníka, která sice nemá tolik prostoru, ale dokáže pobavit i zaujmout, což ale ostatně platí i o těch ostatních dějových liniích, a právě proto, že tato pohádka prakticky nemá slabá místa, vnímám tuto pohádku jako jednu z těch nejpovedenějších, které jsem měl možnost vidět. Tohle je zkrátka nadprůměrná podívaná, která mě zaujala, a navíc nesmím zapomenout zmínit Alžbetu Stankovou, která byla v roli čertice překvapivě docela sexy, ovšem i ostatní herecké výkony byly skoro všechny nadprůměrné, takže jediné, co mi to kazí je účast Jiřího Mádla, kterého prostě nemám rád a dá se říci, že v současnosti je to můj nejméně oblíbený český herec, a zde mě nikterak nedokázal přesvědčit, takže kvůli jeho účasti strhávám jednu hvězdu, ale i tak to je za solidní čtyři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne tá rozprávka, z ktorej smrdí tá novodobosť a z ktorej sa nikdy nestane klasika vyhľadávaná aj po 50 rokoch. Jedine, že bude distribuovaná zadarmo a povinne. Nie je to slabučké ako rôzne troškoidy, ale do každej rozprávky pomaly dávať čertov ako skvelé, svojím spôsobom milé až skoro pozitívne postavy, to je už taký výplach rovnakého scenára od rokov osemdesiatych. Také, že romantická chémia medzi Mádlom a vtedy ešte orieškovou Terezou, to vôbec neexistovalo. Som ale rád, že umným výberom Mádla za princa sa poukázalo na historický fakt, že naši predkovia boli v priemere tak o 20 centimetrov nižší. Inak sa do tej roly s charizmou vysmiateho zvonu do hajzla vôbec nehodil. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo nevěděl, jak popsat bezradnost, tak stačí, když se koukne na tenhle film. ___ Nejprve klady: Mádl jako klackovitý princ? Proč ne? Princezna se sympaticky vychlastaným chraplákem taky ujde.Pekelnice je chvílema sexy zkažená. A tím pozitiva končí.____ Příběh je zmatený jak včely na jaře a nahazuje tolik motivů, že by s nima nedokázala žonglovat ani pohybově zdatná chobotnice. ___I když se sem tam objeví fórek, tak ho režisér absolutně nedokáže vygradovat. Dialogy jsou nesrozumitelné a nesmyslné. Dokonce natolik, že občas některá postava popře hned následující větou to, co říkala před chvílí. Herci nedokážou udržet charakter postavy (například král Nárožného, který by se měl zoufale bát o ztracenou dceru, na dlouho dobu zapomíná, že se vůbec ztratila, aby pak náhle zase předvedl hysterickou scénu, kde že ta dcerka teda je).Kníže pekel umí zahrát démonickou zlobu - asi ve dvou scénách - ale po zbytek filmu působí jako unavený podpantoflák. K čemu tam byl ten vodník? _____ Lidé a pekelníci se chtějí povraždit a vzápětí se zvou na svatbu. ___ A když čertovská učitelka vysvětluje žáčkům, že ti nejlepší čerti si umí sami rozsvítit svůj ocas, zatímco těm méně zkušeným k tomu může pomoct jenom, když jim na něj šáhne člověk, tak jsem si říkala: Je tohle vůbec pro děti? Zvlášť když čerti svému ocasu říkají "hoňka", pardon - "huňka". /28. 12. 12./ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a až budou plnoletí, tak se vezmou. Svatba nebo válka!…. Dohody se musí plnit, jenže co když se děti vzepřou svému osudu? Potom zbývá jen (ne)šťastná náhoda, aby je svedla dohromady. Peklo a čerti – slabota! A i když mají i světlé chvilky, tomu Heřmánkovu nesahají ani sem_ . Nesedí mi dialogy. Takový trapný. Třeba Táborský by jistě zvládl i normální text, aby ze sebe nemusel dělat jen idiota. Ale takových postav je tu víc. Vlastně skoro všechny (?). Nezachrání to ani kurážná T.Voříšková. Ani děti neskáčou nad touto pohádkou nadšením. U nich tak za 3*. Možná z jiných důvodů, ale už i to něco znamená. A tak u nás doma čekání na novou hezkou českou pohádku pokračuje. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte, že ? S mokrým ocasem – vlastně huňkou – se prý nedá čarovat? Alespoň je to na co svést…:-)) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Místy blbé, občas moc uječené a plné trapného pitvoření, přesto se jedná o stravitelný pohádkový průměr, nikoliv průser. Mádl je princ asi tolik jako já jsem jaderná inženýrka, ale holt je to úlitba puberťákům... a mohlo to s obsazením dopadnout i hůř (takového Kokotka mám ještě "raději" než Mandla). Výhodu téhle pohádky vidím v tom, že kolem mě protekla, aniž by mě nějak výrazněji poznamenala, tak se na ni za pár let budu moct dívat jako poprvé. Jinak už bohužel většinu českých (československých) kvalitních pohádek znám nazpaměť i pozpátku... 55% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Autor scénáře Miroslav Buberle zemřel v sobotu 6. června 2009 - v den, kdy Peklo s princeznou získalo na zlínském filmovém festivalu dvě divácké ceny, a to Zlaté jablko za divácky nejlepší hraný film a stejnou cenu od dětské poroty. (hippyman)
  • Záběry ze zámku i z nádvoří zámku krále Leopolda byly natočeny v Arcibiskupském zámku Kroměříž. Záběry ze svatby pochází z Podzámecké zahrady. Obě místa jsou zapsána v listině UNESCO. Ve filmu je i záběr na rotundu v Květné zahradě v Kroměříži, která je rovněž součástí listiny UNESCO. (rublik05)
  • Jiří Mádl musel kvůli natáčení navštěvovat hodiny šermu. Pohádku označuje jako jeden ze svých fyzicky nejnáročnějších filmů. (hippyman)

Reklama

Reklama