Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (563)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Udělat z Mádla prince je už samo o sobě teroristickým činem, ale budiž - Terezka to jako princezna utáhne a já abych začal líbat každou žábu u potoka, aby se mi ve Voříškovou proměnila. Jenže kam doprdele zmizela ta krásná pohádkovost? Podívejte se na pohádku s Werichem nebo Vondráčkovou (W+V)...nádhera = nápad, charaktery, pohádkové kouzlo... Ale dneska se pohádka dělá tak, že vemete plejádu všemožných (a dobrých) herců, uděláte z nich čerty, princezny, babizny, klokany či Ozzyho Osbourna, hodíte je do lesa, do hradu nebo do pece, deset minut před natáčením jim vymyslíte dialogy, o těch přece pohádka není a "dílo je na světě" - což je věta, kterou používám po úspěšném dělání na WC (W+C)... Jo, je to peklo, kde vládne Šmídlomajer ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdyby dostali Mádl a Voříšková větší prostor, tak mohlo jít o slušnou pecku. Zápletka naroubovaná na peklo je však úplně nesmyslná a hlavně Šmídmajer musel nechat vyniknout také herecké veterány, aby potěšil starší publikum. Bohužel jejich charaktery moc inteligence nepobraly a občas jde o slovní průjem. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Přežít se to dá díky hereckému obsazení, které se hemží samými známými a oblíbenými herci. Hlavní role princezny a prince však nejspíše omylem a vinou protěžování známých nesympatických xichtů připadlo skřetu Mádlovi a uchrchlanému Rambovi. Jo, Rambo Voříšek je hezká a sympatická, dobře se na ni kouká, ale v této roli mi nějak nesedla. Bohužel, Peklo s princeznou to tedy skutečně bylo, snad díky děravému scénáři, který mi připomněl asi deset dalších pohádek. Je to asi těžké, vymyslet něco nového, ale i tak. Všechny ty nové pohádky stojí vesměs za vyliž prcku. Tedy se po zhlédnutí opět odtahuji od tohoto žánru a pokud se zas na nějakou pohádku podívám, bude určitě staršího data výroby. 45% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Voříííškováá... Byla to moc hezká Voříšková pohádka. Hlavně Voříšková pěkně hrála. Také postava, kterou hrála Voříšková, byla Voříškovou výborně vystižena. Rozhodně bych měl zmínit i to, jak to slušelo Tereze Voříškové. Jsem Voříškově objektivní a tak nebudu nadhodnocovat tuhle Voříškovou pohádku jenom kvůli osobním sympatiím k Terezce. Mám svou Voříškovou čest. Nebýt scén, ve kterých Tereza nebyla a toho, že se tam objevili i jiní herci než ona, dám Terezce Voříškové 5* :-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když královský tatíček bere jméno pekla nadarmo, tak není divu, že to dopálí samotného Lucifera a ten se rozhodne lidem připomenout, že peklo ještě stále existuje. Tato pohádka má vlastně takové tři samostatné dějové linie, které se nakonec protnou, ale myslím si, že by klidně každá z nich mohla fungovat i samostatně. Tou první linií je vše, co se točí kolem královské svatby dvou mladých lidí, jejichž svatbu dohodli královští otcové, a kteří před touto svatbou nezávisle na sobě utečou z domu (v tomto případě ze zámku). Druhou linií je vše, co se točí kolem pekla, a třetí samostatnou linií je pak postava vodníka, která sice nemá tolik prostoru, ale dokáže pobavit i zaujmout, což ale ostatně platí i o těch ostatních dějových liniích, a právě proto, že tato pohádka prakticky nemá slabá místa, vnímám tuto pohádku jako jednu z těch nejpovedenějších, které jsem měl možnost vidět. Tohle je zkrátka nadprůměrná podívaná, která mě zaujala, a navíc nesmím zapomenout zmínit Alžbetu Stankovou, která byla v roli čertice překvapivě docela sexy, ovšem i ostatní herecké výkony byly skoro všechny nadprůměrné, takže jediné, co mi to kazí je účast Jiřího Mádla, kterého prostě nemám rád a dá se říci, že v současnosti je to můj nejméně oblíbený český herec, a zde mě nikterak nedokázal přesvědčit, takže kvůli jeho účasti strhávám jednu hvězdu, ale i tak to je za solidní čtyři hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Tereza Voříšková trpí chorobným strachem z pavouků, proto trénovala několik dní se sklípkanem, kterého si nechala lézt po holé kůži. (blackrain)
  • Záběry ze zámku i z nádvoří zámku krále Leopolda byly natočeny v Arcibiskupském zámku Kroměříž. Záběry ze svatby pochází z Podzámecké zahrady. Obě místa jsou zapsána v listině UNESCO. Ve filmu je i záběr na rotundu v Květné zahradě v Kroměříži, která je rovněž součástí listiny UNESCO. (rublik05)
  • Režisérovým filmovým debutem měla být původně filmová adaptace textu Viktora Fischla Dvorní šašci. Náročný projekt se však nakonec musel odložit. (hippyman)

Reklama

Reklama