Reklama

Reklama

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (713)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy, v ktorých sa mihá kriminalita, akcia, napätie (bez ohľadu na infantilný scenár) a všetky ostatné položky dôležité pre budovanie krimi-akčného thrileru. Samozrejme, že vás nič neprekvapí, samozrejme, že po prvých piatich minútach poznáte koniec, je jasné, že psychouš Travolta na vás vychrlí príval stupídnych fanatických rečičiek, ktorým nerozumie ani on sám. Zapla som si film, pri ktorý som nešla hľadať chyby a rozmýšľať nad tým, že už bolo natočených x takých filmov s podobnou tematikou, jednoducho som sa chcela baviť. Nie je to prvotriedny akčný film, ide skôr o vytváranie napätia súhrou dialógov, no Travoltovi tieto úlohy sedia a Scottove remeselné zručnosti zbožňujem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Aniž bych chtěl nějak úmyslně plavat proti proudu, Pelham jsem všem spolknul i s navijákem a dávám čtyři. Film mě pobavil, i když je pravda, že překvapivých zvratů nebo logického jednání některých postav by se v něm člověk nedořezal, ale co. Pro Scottův styl mám slabost, Travolta (hlavně jeho proslov o psím spřežení mě dostal) válel, Washington spíš takový standard, Gandolfini jako starosta dost dobrý a Turturro, pravda, takřka zbytečný. Čekal jsem zábavu, ne oscarové drama, a dostal jsem ji. Spokojenost. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tony, 1 2 3, to sem nepatří, 4 5 honorář vrátíš zpět.. Preventivně jsem se před začátkem zakousl do dřeveného klacíku, ale blikající hračička Scott se tentokrát vcelku mírnil, tak jsem si ho zase vydělal, ať můžu nerušeně zívat. Pokud máte ploché postavy, plytké dialogy a nulové napětí, tak i jindy silně osobitý režisérský styl se náhle může státi slabinou a nepomůžou ani nabraný Denzel s mlíkem v igelitce a uřvaný Travolta, který kdyby za každé slovo "fuck" zhubnul jedno kilo, tak se ještě možná nasouká do svých kalhot z Horečky sobotní noci. Mimochodem Johne, zkus si toto v Praze mezi stanicemi Muzeum a I.P.Pavlova a primátor z Pamíru Pája ti v rámci ochrany pražských voličů.., pardon občanů, jedním mocným máchnutím cepínem rozpoltí lebku.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Žádné zklamání se nedostavilo, protože jsem si vědom faktu že s Tonym Scottem to začíná jít pomalu z kopce. Už jeho snímky Domino a Deja Vu mě moc neoslovily. Kde jsou doby Spy Game, Nepřítele státu nebo Muže v ohni. Tony Scott nám v Únosu vlaku servíruje dost nezvykle pomalou jízdu, která je založena na dialogu dvou mužů na opačných stranách barikády. John Travolta mi nepřipadal ani trošku charizmatický, jak by se na záporáka slušelo a tak se jeho návrat do první ligy na čas odkládá. Denzel Washington zase hraje pod Tonym Scottem tolikrát až z toho už začíná jít hlava kolem. Měl by si už taky Tony vybrat jiného dvorního herce. Ostatní postavy včetně Turturra jsou již krajně nezajímavé. Konec nám odpoví na otázku kdo z dua Denzel/John vyhraje. PS: Měl jsem možnost sledovat osekanější verzi, která trvala 105 minut, je možné že delší verze by v mém hodnocení dopadla hůře. 55% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Bylo to kůl, bylo to vtipný. Někdy to teda bylo cool, když to mělo bejt vtipný a jindy zase vtipný když to mělo bejt kůl, ale who cares. Rozhodně to ale nebylo napínavý. Já si doteď vlastně nejsem jistej, jestli se mi to líbilo a nebo jestli to byl fakt hroznej shit. Každopádně je dobře, že to po premiéře odcupitalo z červenejch čísel, páč tam to fakt nepatří.. 3.33 periodických hvězdiček ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno