Reklama

Reklama

Šidžó saikjó no deši Ken'iči

(seriál)
  • Japonsko Shijou Saikyou no Deshi Ken`ichi (více)
TV spot
Animovaný / Akční / Komedie / Sportovní
Japonsko, (2006–2014), 25 h 34 min (Minutáž: 25–28 min)

Předloha:

Šun Macuena (komiks)

Hrají:

Tomokazu Seki, Tomoko Kawakami, Džúróta Kosugi, Mamiko Noto, Unšó Išizuka, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Hóko Kuwašima, Iššin Čiba, Teššó Genda, Kazuja Ičidžó (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Príbeh o obyčajnom 16-ročnom stredoškolákovi Shirahamovi Kenichi, ktorý celý život hral úlohu slabého a šikanovaného, ale v prvý deň školy sa skamaráti s novou študentkou Miu Fūrinji. Poháňaný túžbou byť silnejším a schopným chrániť ľudí okolo seba, rozhodol sa nasledovať ju do školy bojových umení Ryōzanpaku. Je to dojo, v ktorom sa stretávajú tí, čo sú naozaj silní a ovládajú bojové umenie na najvyššej úrovni. Po tom, ako sa naučí základy od Miu, Kenichi porazí uznávaného člena karate klubu a stáva sa terčom každého delikventa na škole. Kenichiho deň je zvyčajne rozdelený medzi pekelný tréning v Ryōzanpaku a boje s delikventským gangom Ragnarok, ktorý ho vidí ako potencionálneho spojenca alebo v prípade odmietnutia ako nepriateľa ich plánov. (Anacha)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (9)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kenichi je další z nekonečné řady seriálů o chlapcích, kteří chtějí být silnější a tak se věnují nějakému bojovému umění. Ne vždy je to špatné, ale Kenichiho jsem si nezamiloval. Hlavním důvodem je schematičnost děje. Kenichi někoho zbije a tak si na něj začne brousit zuby někdo silnější, Kenichi trénuje, naučí se nový chvat a jím pak soupeře porazí, tím si vyzíská pozornost někoho silnějšího a tak pořád dokola. Vše je zpočátku ještě prokládáno trapnými gymnastickými výstupy jeho bojově zkušenější spolužačky, vtipy s instruktory, kterým se smějete jen někdy, atd. V soubojích si autoři nejsou jistí, jestli se mají přiklonit k realističnosti či nadpřirozenu - výsledkem je, že diváka neohromí ani jedno. Lepší **. ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem sehnal jen 13 dílů a kvůli nepříliš lichotivým popisům zde na Čsfd, jsem myslel, že tím skončím...ale naopak, seriál mě uchvátil a velmi pobavil. Asi se nejedná o dechberoucí počin, nicméně dobře jsem se bavil a to je to co od anime očekávám. Drtivá většina postav je nuvěřitelně ujetá a vtipná. Takového Niijimu jsem nesnášel od začátku, ale na konci jsem mu začal fandit. Celkově je to o silném vlivu dobrého úmyslu a cti, zároveň s oslavou kamarádství. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Jedná se o seriál, který od začátku do konce vůbec neskrývá svoje poslání: přesvědčit mladou generaci o tom, že bojová umění jsou nejen strašně užitečná a cool, ale udělají z vás navíc i vyrovnané dospělé jedince - a jediné, co je k tomu potřeba je neutuchající odhodlání, žádný talent nebo fyzické predispozice. To je samo o sobě chválihodné, ale nestačilo by to pravděpodobně ani na 4*. Proč tedy hodnotím za 5*? Protože Kenichi je prostě přesně to, co já osobně od komediálního shonenu čekám. Může to být 100x ohrané, ale vtipy s mistry, učení nových technik atp. mě vždycky baví (pokud je to alespoň průměrně zpracované - a u Kenichiho je rozhodně animace a charaktery postav (hlavně všech mistrů:-)) docela nad průměrem). Děj sice není z nejvynalézavějších (škoda, že poslední část mangy se neanimovala), ale pořád ještě neupadá do stereotypu. Celkově se to imho dost podobá Tenjou Tenge s tím rozdílem, že Kenichi je víc komediální a méně brutální. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Komediální, střeštěný a hrozně přímočaře naivní, přesto za posledních 5 dílů, dávám lepší 3. Špatná hudba a přímočarost děje dělají z Ken'ichiho jen slabší anime, které nemá čím zaujmout a kterých je tu mraky. Přesto mě Senseiové nehorázně pobavili a špatné ani nebylo vysvětlení různych bojových technik. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Kenichi je chlapec, ktorý musí nabrať odvahu a stať sa silným. Tento seriál chce povedať asi to, že človek nech je akýkoľvek môže prekonať svoje slabosti a stať sa silným. Kenichi sa učí rôznorodé techniky od rôznych majstrov. Je tam dosť veľa vtipných situácii. Hlavná hrdinka Miu je dostatočne sexi aj s jej veľkými prsiami (čím väčšie tým lepšie?) a nie je tam len do počtu, tiež oplýva bojovými schopnosťami. Kedže učiteľov, majstrov či senseiov má Kenichi viac každý je iný a učí Kenichiho iným technikám a inej filozofii boja. Preto tu občas zaznejú aj rozumné mierne filozofické "narážky". Je tiež pravda, že zopár majstrov je tam skôr na srandu. Niijima je v tomto anime hlavne na to aby reprezentoval chovanie niektorých ľudí a je pravda, že lezie na nervy. Niijima však je aj zaujímavým elementom znázorňujúcim "slizkého" človeka, ktorého si neskôr môžete obľúbiť. Áno podobné téma, zo slabocha je hrdina využívajú aj iné anime. Kenichi je v konkurencii iných anime s podobnou tematikou na tom dobre, aj keď sa dosť sústreďuje na humorné situácie. Napriek väčšej porcii dielov, ma to bavilo rovnako po celú dobu. ()

Galerie (235)

Reklama

Reklama