Reklama

Reklama

Někdo tam dole mě má rád

  • USA Someone Down There Likes Me (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Silně věřící Oto (Martin Frajt) přijde následkem přepadení o možnost pohybu, je upoután na vozík a jediným způsobem komunikace s okolím jsou jeho oči. Když se navíc stane nemohoucím svědkem znásilnění a vraždy své ženy a dcery, prosí v duchu Boha o odplatu. Ten se však neozývá. Oto se tedy obrátí na druhou stranu. Za pomocí zástupce strany temna vykoná nelítostnou krvavou pomstu a zároveň poznává nejtemnější stránky lidské duše… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Klobúk dolu. Čakal som všeličo. Amatérsku, nezáživnú prechádzku nekonečne, nechutne, krvavými a brutálnymi predstavami Romana Vojkuvka. Ale na moje prekvapenie som dostal ozaj premyslený film, ktorý nie je len obyčajnou vyvraždovačkou. "Někdo tam dole mě má rád" má všetko čo by mal dobrý film mať. Má skvelé triky(ktoré sú najväčším kladom filmu), solídnych (ne)hercov a predovšetkým dej, ktorý je v tomto prípade dokonale premyslený a vycibrený do posledného puntíku. Teraz čo to k amatérčine. Dosť ludí reaguje na to, že je amatérčinu z filmu cítiť na míle ďaleko. Je to amatérsky film, tak kto čakal, že to bude profesionálne? Jasné i mne zo začiatku vadili strojené dialógy, ale ako povedala postava Ota vo filme "na všetko či človek zvykne, či už chce, alebo musí". Ja som po 15min nevnímal, že niečo také by mi vadilo, ale kto nechce.. nezvykne si. Teraz späť k samotnému filmu. Bál som sa ako bude natočená scéna so znásilnením. No moje počudovanie, bola lepšia než v "normálnych filmoch". Film hral divákovi na nervy, predovšetkým pri scény s kočíkom mi nebolo všetko jedno. U mňa je to na 70% a pochvala patrí všetkým, ktorý sa na tomto exploitatione podieľali. Držím palce do ďalších projektov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten nápad je vlastně vynikající a marně pátrám v paměti, jestli se s něčím podobným vůbec kdy někdo vytasil. Teď nemám na mysli smlouvu s Ďáblem jako takovou, ale spíš to, co po ní následovalo. Škoda, že se jedná o amatéřinu, protože s lepším trozpočtem resp. vůbec nějakým rozpočtem by Vojkůvka možná strčil do kapsy polovinu světové hororové produkce. Ale přesto má film něco do sebe a třeba znásilňovací scéna snese ty nejpřísnější měřítka. Za mě dobrý. 60% ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní exploitation nářez, který stojí nejenom na geniálně a do puntíku precizně zobrazeném násilí, ale dokonce se pokouší i o jakousi myšlenkovou hloubku, která se vám místy perfektně zahryzne pod kůži a donutí se zamyslet. Příběh je parádně postavený a provedený, sledujeme v něm drsný osud věřícího Otta, který si žije s manželkou a dcerou, zajde se pomodlit do kostela a celkově nemá problém. Ovšem po přepadení na večerní cestě z kostela je Otto následkem zranění upoután na invalidní vozík a jediné na co se zmůže, je pohyb očima. V tento okamžik nastává Ottovi hotové peklo, žena chlastá a rozdává si to s každým, kdo je po ruce. O to hůř, že nebohý Otto je toho všeho svědkem. Poslední kapku mu ale zasadí partička typů, která dosti brutálním způsobem znásilní a pak zmasakruje jehu ženu a dceru. Otto prosí o pomoc a místo boha se mu ozve ďábel, který mu nabídne pomstu a zároveň mu představí ty nejkrutější zákoutí lidských duší. Největší boj ale čeká Ota se sebou samým. Na snímku se dá vychválit spousta věcí. Precizní masky, již výše zmíněný samotný příběh, trefně vychytaný černý humor, místy opravdu vymazlené dialogy a opravdu silný výkon představitele samotného Otta. Z negativů snímku vyčnívá pouze špatný zvuk a občas amatérské herectví, tím ale snímek moc neutrpí. Myslím si, že vyznavači žánru budou kvičet blahem. Smekám před panem Vojkůvkou a jen tak dál. U mě silné čtyři hvězdy ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Bůhvíjak převratný tenhle snímek tedy není (leda svým mizerným ozvučením). Chvílemi jsem se nemohl zbavit dojmu, že se dívám na nějakou nepříliš povedenou televizní inscenaci a tenhle dojem ještě umocnily ochotnické výkony některých (ale zdaleka ne všech) zůčastněných. Avizované gore scény zase nebyly tak brutální jak jsem čekal a pár efektů vypadalo i dost lacině. Na druhou stranu část herců si se svými rolemi poradila opravdu dobře, veselá kopa Max byl vyložený sympaťák a dcerka Alice vybavená skvělou figurou zase náramná kočka (tedy aspoň do chvíle než jí René přežehlil ksicht). Příběh a dialogy byly kupodivu docela dobré a občas zazněla i nějaká smysluplná myšlenka. Suma sumárum - že bych se extrémně bavil tak to tedy ne, ale odpad! si NTNMMR určitě nezaslouží. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně film nad očekávání zajímavý a dobrý.Teď se vykašlu na něco jako ,,herecké kreace",nebo ,,celkový umělecký dojem",ale jak jsem se už zmínil v komentáři Nádherný život Sačiko Hanai,je pro mě důležité,abych alespoň jednou za čas taky viděl něco jiného,než všechny ty umělohmotně kvalitní snímky.Pro mě je tohle tisíckrát zajímavější a přínosnější,než ty přemoudřelé pokusy o něco,kdy často ani na pokus nedojde a zůstane jen u zapšklého rádoby zainteresovaného pindání, jako že vo něčom.Takže tohle je pro mě další důkaz,že když někdo chce ,alespoň něco umí (a nejen žvaní) a baví ho to,jde a s chutí sobě vlastní a dle možností si zafilmaří.No a my obyčejní kozumenti tak alespoň čas od času máme možnost na tom zahlceném filmovém stole najít něco jiného.(jeden můj kamarád jednou - omluvme jeho troufalost,byl ožralej- zajímavě definoval konzum,alternativu a undergound,-takže konzum jako že upečená kachna,umí to každý a každý to sežere,--alternativa,-což takhle kachnu za syrova?.-- a underground,- prdel a srdce z tý syrový kachny)--Na konci filmu mě dost pobavila vrtačka,-od Fulciho přes Aronofskyho. A za ten nápad s názvem filmu,-parafráze Wiseho filmu Někdo tam nahoře mě má rád,bych autorům dal hubana.--Pod komentář Tuxeda se klidně podepíšu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu si zahrála vycházející hvězdička Barbora Mottlová. (Halloween9)
  • První celovečerní film Romana Vojkůvky. (Halloween9)

Reklama

Reklama