Reklama

Reklama

Dragonball: Evoluce

  • USA Dragonball Evolution (více)
Trailer 1

Legenda znovu ožívá! Na motivy jednoho z nejpopulárnějších japonských seriálů manga vznikla akční dobrodružná fantasy, sledující mladičkého bojovníka při velkolepém dobrodružném putování za odhalením vlastního osudu ... a za záchranou světa před silami temnot. Mírumilovný Goku dostane k osmnáctým narozeninám mystickou kouli Dragonball. Na světě jich existuje pouze sedm a tomu, kdo je vlastní, splní přání. Jenže starý válečník Piccolo unikl z věčného vězení a vydal se na svůj vlastní hon za mystickými koulemi. Goku musí využít pomoci přátel a svých bojových schopností, aby ho porazil dřív, než bude pozdě. Film je nabitý řadou vizuálních efektů a velkolepými akčními scénami, v hlavní roli uvidíme Justina Chatwina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo dostal v USA nápad podle manga komiksů a následných krátkých animovaných filmů natočit hraný celovečerák. Výsledek je podivný. On už podle tohoto komiksu totiž jeden celovečerní hraný film vznikl - tchajwanský Kouzlo draka, který se i docela povedl, protože poměrně věrně kopíroval i v obrazu předlohu. Jenže v americké verzi musí být hrdinou mladý Američan, do toho se objeví dcera vědátora, která má představovat tu okatou holku s culíkem, ale vypadá jako Petra Černocká po plastice a s tunou makeupu. Aby se neřeklo, objeví se tu i jedna Japonka, Korejec, a na rybu si zde vydělává Yun-Fat Chow, který má na víc, takže zde jen přehrává se širokým úsměvem na rtech, jímž dává najevo, že čeká na honorář a jede domů. Celé se to motá okolo nějakých dračích koulí, kterých ten drak měl hned sedm (ale sexuální narážky na tuto podivnost se nekonají :-)), které chce ukrást nějaký zlosyn z vesmíru, který se jmenuje jako kafe - Piccolo - a vypadá zeleně jako Věc z bažin (viz film od Wes Cravena). Kdyby je dal dohromady, zničí svět nebo tak něco, ale ve studiových kulisách nakonec s pěticí vyvolených prohraje. Docela se na to dá koukat, pokud jste zrovna po menší lobotomii mozku nebo po sto padesáté skleničce burčáku, ale jinak je to skutečně hodně hloupé, mizerně natočené, s nijak příjemnými herci - a bez koulí. I dračích. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $9,362,785Tržby Celosvetovo $58,228,460Tržby za predaj DVD v USA $5,190,299 //počet predaných kusov 326,894║ Slušné, vôbec som sa ani chvíľu nenudil, na to že posledné roky vzniká veľa podobných fantasy báchoriek, tu som to všetko akosi bez problémov zbaštil, akcia dobrá, herci fajn, takže pohodová oddychovka. /60%/ ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Scenar a dialogy na urovni zakladnej skoly, priemerne triky a herci, divne akcne sceny, rutinna rezia. Je to sice strasna zlatanina avsak ani nachvilu to nebolo nudne. P.S: Ten zaver to bolo co za wtf? Nejak nahle to skoncilo. Rozhodne ten film nema 100 minut ako sa tu uvadza ale len 73 min. cisteho casu (82 min aj so zaverecnymi titulkami) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Film, který by se nejlépe hodil do programu dětské televizní stanice libovolné víkendové dopoledne... Barevné, ulítlé, ale nikoliv tím správným způsobem, tak aby to bylo extra zábavné, napínavé nebo krapek originální... Naštěstí se objevili vcelku sympatičtí herci, i když tím nemám zrovna na mysli pitvoření a přehrávání Yun-Fat Chowa. Chudák :) Díky bohu, že naše dospívání provázela Legenda o zlaté perle... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Anime neznám, hrál jsem pouze PSP hru Dragonball. A proto jsem od toho nečekal absolutně nic (což o to, ta hra byla chytlavá a fajn, ale takovéhle bojovky někdy nemají být převedeny na plátno). A tohle je jeden z těch případů. Najde se tam pár slušných soubojů, ale jinak to je cypovina největšího kalibru. Co musím vyzdvihnout je krása Jamie Chung (alias Chi-Chi) a závěrečná bitka. Vlastně když o tom tak přemýšlím, vidět podobný film ve 12, zemřu blahem. Škoda, že každý musí dospět. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Producent Stephen Chow se o Dragonball velmi zajímá. Proto se i ucházel o režii. Post režiséra už byl ale obsazený. (ČSFD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš

Pokračování, kam se podíváš

22.02.2009

Dnešní novinka je plná sequelů. Začněme aktuálním hitem. Produkční společnosti Summit Entertainment spadl do klína nečekaný trhák – Stmívání už celosvětově vydělalo desetinásobek svého rozpočtu, a to… (více)

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama