Reklama

Reklama

Rande na jednu noc

  • USA Nick and Norah's Infinite Playlist (více)
Trailer

VOD (1)

Na newyorské ulice padla noc a dvě osamělá srdce v ní hledají maják, který by jim ukázal kudy se vydat dál. Už brzy pochopí, že štěstí často může ležet mnohem blíž, než jsme si ochotní připustit.  Na počátku této úsměvné romantické komedie stojí dva mladí lidé, obyčejný kluk - basák z nic moc kapely a tuze dobře situovaná dcera majitele prestižního nahrávacího studia, a popravdě je nepojí vlastně vůbec nic. Snad jen to, že mají podobný vkus na písničky. Oba si právě prošli bolavými rozchody, jejich srdce jsou opuštěná a uzavřená před světem. Přesto ale občas stačí jediná noc, aby se z mraky poseté oblohy nad New Yorkem vyklubalo slunce a vše kolem najednou začalo být krásnější než kdykoli dřív. A právě to ostýchavý Nick a sebejistá, nedůvěřivá, otázkami překypující Norah tuto noc zažijí, když hledají tajný koncert oblíbené nezávislé „indie“ kapely. Natolik zvláštní pár Manhattan možná ještě neviděl. Ale co. Láska má miliony podob. V hlavních rolích Michael Cera, známý především díky populárnímu snímku Juno, a půvabná Kat Denningsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (279)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale obal ve mě evokoval slaďárnu, kterou tento film zas tak moc není. Nebo tedy je, ale je to další z řady takových těch příjemných inteligentních coming-of-age filmů, které prostě neurazí a potěší. Hlavní dvojka je vybrána skvěle, Cera je pořád ten váhavej kňoura, ale Kat Dennings překvapí v roli netypické dívky, kterou si divák okamžitě zamiluje a přesto to není taková ta typická prudce líbivá sexbomba. Čím ovšem film dominuje je především ultimátní výběr hudby. Pro diváka se silnou vazbou na hudbu, a nebo ještě lépe na tento určitý žánr hudby, je to zásah do černého. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Film o Nickovi a o Norah, o dvou spřízněných duších, které se jedna po druhé nesměle natahují, aniž by si před tím sundaly koule na řetězu, co jim k nohám připevnily jejich "ex" a kvůli nimž poslední dobou tak bolestivě kulhají. Bude jim proto trvat celou noc, než jeden na druhého dosáhnou a než se tak stane, budou ještě muset najít opilou přítelkyni Norah, která se ztratila v nočním městě a spolu s Nickovou homosexuální (až na Nicka) kapelou se jim přitom možná povede najít i "králíčka". Prostě další romantická komedie, která probíhá a končí právě tak, jak očekáváte, což ale díky velmi citlivému podání, boží ústřední dvojici (Michael Cera jako vždy skvělý, tentokrát více tragický hrdina než jen komická figurka a Kat Dennings je přímo k sežrání), dokonale padnoucím písničkám a celkové atmosféře vůbec nevadí, já si tenhle film zatraceně užil. Je to romantické, je to vtipné, je to zábavné, každý si v tom najde nějakou tu "pravdu o životě" a hlavně to je celé setsakra příjemná podívaná. Zde jde jakákoliv objektivita stranou. 85% ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

U takovéhoto filmu se nehledí na nějaké technické kvality, dobře vymyšlený scénář nebo vizuální stránku. Nesnaží se dosáhnout nějaké umělecké hodnoty, ohromit hereckými výkony, mít nějakou nadčasovou myšlenku. Dokonale diváka unese na pouhém feelingu a nechá ho prostoupit známými pocity. Přídomek "ze života" je na místě. Krásná a ve svém nitru "obyčejná" romance o sbližování dvou lidí se nese v melancholickém duchu a k tomu jí postačí uvěřitelné hlavní i vedlejší postavy a jeden nekonečný playlist. Takové filmy mě nikdy neomrzí a dají mi, podobně jako Juno, víc, než kdejaká velká filmařina. Thumbs up! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od spousty žánrových sourozenců, kde věci vážné, filosofické i lidské musíme namáhavě detekovat pod povrchem nebo si je přimalovat, tady se zračila na férovku křehkost oněch let, strach znovu se dávat všanc a koledovat si o další srdeční zlomeniny i touha najít do sebe zapadající zoubky. V euforii jedné noci, s únosnými vtípky i hudbou ... miloučké. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Film miestami tak strašne príjemný, že som dlho váhal so svojím hodnotením, ale 4 sú akurát :-) Plusom tohoto filmu je, že nejde o nijaku blaznivú magorinu, ale pohodový, správne vtipný, milý a najmä uveritelný príbeh. Dve hlavné postavy sú od začiatku sympatické, vedľajšie (prečo zase tí teplí, prečo? dnes snáď v každom druhom novom filme) len niektoré. Sranda tá žuvačka :-) A soundtrack tak dobrý, ako málokde. V tomto filme snáď zaznelo sto pesničiek :-)) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Scény, které předcházejí vystoupení skupiny The Jerk Offs, byly točeny o šest měsíců později po dokončení filmu. (HellFire)
  • Scéna na nádraží, kdy si opilá Carolina (Ari Graynor) vyptá sendvič s tuňákem, je celá improvizovaná. (Huntelaar)
  • Norah (Kat Dennings) sa vo filme hlási k Straight Edge, čo je názov životného štýlu, hudobnej subkultúry a sociálneho hnutia, ktorého prívrženci sa zdržiavajú užívania alkoholu, tabakových výrobkov, drog a iných návykových látok. (Déé X Géé)

Související novinky

Reklama

Reklama