Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pensylvánské Killing Them Softly. Nečekejte oku lahodící obraz malovaný pastelovými barvami, tohle je „bezprostřední reflexe života v dané přítomnosti“. Cooper si na paletu přichystal pot, krev, špínu a prach (i v abstraktních odstínech) a vytvořil působivé, duchem sevřené dílo, jehož vnímaní do jisté míry ovlivní i obrazový rám značky Pearl Jam. Dílo, které sice není bezchybné, ale disponuje tepajícím srdcem. Neberu připomínky, že Out of the Furnace chybí energie. Je totiž o lidech, kteří ji v sobě musí každý den zas a znova objevovat, aby vůbec mohli fungovat. A že by bylo s druhořadým obsazením poloviční? To jsou jen kdyby. Ti borci tam prostě jsou a odvádějí svých klasických 100 %. No dobře, násilnická smažka Woody 110 %.. ()

váca 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí výraznější tempo. I tak je ale celkem dobrým krimi o pomstě. Bohužel se ale nemůžu ubránit dojmu, že z takovéto látky a z tak hvězdného obsazení šlo vytřískat určitě mnohem víc. Závěr vyzní celkem do prázdna a film jako celek je bohužel snadno zapomenutelný. Škoda, větší potenciál tento film určitě měl. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Producenti Leo a Ridley vedeli prečo angažovali všetky známe herecké ksichty. Pretože bez nich a ich (povedzme že) charizmy a "hviezdnosti" by sa jednalo o totálne banálnu (v rámci zápletky) drámu/krimi. Aj tak je tu všetko značne šablónovité až povrchné, čo sa týka príbehu aj postáv. Všetko je naznačené, no nedotiahnuté a väčšinou sa pláva po povrchu..Nie je to zlé, len OOF je jednoznačne film na jedno pozretie. Kvôli Baleovi je to za ***. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, sevřený, precizně natočený, ale hlavně naprosto poctivý ve svém přístupu, žádné překvapivé zvraty, žádný převratný konec, žádná hra s divákem, prostě poctivě vykládané karty na stůl. Silný je industriální motiv, ocelárna vepsaná v osudech celých generací rodin, ve scenérii dělnické periferie, vtiskující filmu zcela zvláštní nezaměnitelnou atmosféru. Leitmotivem je ovšem motiv pomsty, tedy ten nejstarší motivátor v lidských dějinách. Režisér Scott Cooper odvedl opravdu hodně dobrou práci, vyznění je záměrně umírněné a tomu se podřizují i herecké výkony. Navíc se mu povedlo dát dohromady opravdu úctyhodnou hereckou partu, tolik známých jmen v obsazení se obvykle vyskytuje jen u blockbusterových produkcí. Out of the Furnace dobře reflektuje reálnou tvář Ameriky, země tvrdé dřiny i iluze amerického snu, podle čehož se štěpí i ústřední bratrská dvojice. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Dej sem ten zkurvenej Hod Dog!!!............ Vadí mi, že ve filmu není řešena časová linie. Stačilo by jen dodat malý titulek, jako třeba "o měsíc později" nebo o"o deset let poté". Zatím musím napsat, že po půl hodině mě to nějak moc neoslovilo. Nejlepší vystoupení měl Woody Harrelson v úvodu příběhu. Jeho postava působí krutě a náušnice v levém uchu mu dodává brutalitu. Po hodině příběhu mě to celkem přestávalo bavit. Rodney je idiot a lidská blbost je neomezená. Začal jsem fandit záporákům z hor v čele s Woodym. Perfektní herecké obsazení, celkem povedený hudební doprovod, příběh sám však od své druhé poloviny stagnuje a táhne se jak pobyt v kriminále. CITÁT - Fuck you......... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během prvních fází produkce filmu autoři zvažovali obsadit do hlavní role Russella Baze Leonarda DiCapria. (oje)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno