Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, sevřený, precizně natočený, ale hlavně naprosto poctivý ve svém přístupu, žádné překvapivé zvraty, žádný převratný konec, žádná hra s divákem, prostě poctivě vykládané karty na stůl. Silný je industriální motiv, ocelárna vepsaná v osudech celých generací rodin, ve scenérii dělnické periferie, vtiskující filmu zcela zvláštní nezaměnitelnou atmosféru. Leitmotivem je ovšem motiv pomsty, tedy ten nejstarší motivátor v lidských dějinách. Režisér Scott Cooper odvedl opravdu hodně dobrou práci, vyznění je záměrně umírněné a tomu se podřizují i herecké výkony. Navíc se mu povedlo dát dohromady opravdu úctyhodnou hereckou partu, tolik známých jmen v obsazení se obvykle vyskytuje jen u blockbusterových produkcí. Out of the Furnace dobře reflektuje reálnou tvář Ameriky, země tvrdé dřiny i iluze amerického snu, podle čehož se štěpí i ústřední bratrská dvojice. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,330,849Tržby Celosvetovo $15,660,668Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,804,736Tržby za predaj DVD v USA $3,194,362║ slušne zahrané, veru skvostné obsadenie len troška je na škodu že príbeh nie je o niečo viac prepracovaní, obohatení nejakou silnejšou myšlienkou /60%/ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To je jak z klasické ruské hry: na zásadní výstřel si musí divák počkat až do konce, pokud předtím přežije převážně mučivou suchopárnost. Źánrovkou o pomstě je film až v závěru, předtím jen vykresluje chudé prostředí a dva bratry - jednoho srovnaného, druhého nevyrovnaného. Vykreslení se děje za pomoci dlouhých záběrů, kde se nic neděje. Někdo sedí, někdo stojí, občas se sejdou členové dělnické rodiny, občas se jde do hospody, kecá se s kámošem, co má prsty v nelegálních zápasech.... Pak je tam pár zápasů a představení hlavního záporáka, který pochází z vidláků z hor, kde se všichni už po generace kříží mezi sebou, takže je to tam psychopatický dement jeden vedle druhého. To vše podbarvuje hudba drnkající furt dokola - jako by tvůrci zkopírovali nahrávku, kterou Američané mučí vězně podezřelé z terorismu. SHRNUTÍ: Nikdy si nic nezačínej z vidláky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná žánrovka, kde vůbec nemá smysl řešit scénář. Je obyčejný. Nicméně styl jakým je tento příběh zpracováný zaslouží uznání. Ten syrový industriální "street" feeling amerického maloměsta nejde nevidět. Skvělá kamera, tvrdá, nekompromisní akce. Kupa kulervoucích scén (hned ta úvodní např.) a brilantní herci - především pak Harrelson, Bale a opět minimalistická Zoe Saldana, které tyto role svědčí. Takhle by to mohlo vypadat i v reálu, Cooper má nehorázný cit pro autenticitu. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Naozaj výborný film, ktorý ma chytil hneď od začiatku. Pomalé tempo, výborní herci, ponurá atmosféra, uveriteľný príbeh a ja som sa celý čas obávala, že mi môj zážitok koncom pokazia. Ale nestalo sa. Christian bol neskutočný, zahral a vyzeral výborne, jeho scéna na moste so Zoe Saldana bola parádna. Muzika podtrhla celkovú atmosféru a mňa osobne Pearl Jam veľmi potešili http://www.youtube.com/watch?v=iPUwtyZglQI. Odporúčam! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během prvních fází produkce filmu autoři zvažovali obsadit do hlavní role Russella Baze Leonarda DiCapria. (oje)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj Dust to Dust a The Low Dweller. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama