Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nechápu. Viděl jsem už spousty jiných, objektivně lepších filmů a dal jsem míň. Můj rozum hlasitě protestuje a hlasuje všemi deseti pro čtyřku, ale srdce, to je neochvějné, neústupné, tak na něho ( nejen) dnes dám. Mám k tomu určitě víc důvodů, které se tak nějak nenápadně stupňovaly, od začátku, až do konce. Už jen úvodní píseň Realece mě navnadila a to mně vydrželo skoro až do konce. Přiznám se zcela otevřeně, že to byl snad první z filmů, kde se mi Bale líbil i jako chlap, až jsem se tomu divil. Ale na to dlabu, napsal jsem, jak jsem to cítil a tím bych to celé ukončil. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Precízna réžia a bez výnimky skvelé herecké výkony v službách tak trochu obyčajného príbehu o pomste. Žánrovka, ktorá by sa hodila aj do Van Dammovej filmografie, je natočená "ako by sa to mohlo odohrať naozaj". Škoda, že to vďaka tej snahe o autenticitu nemá poriadnu záverečnú katarziu. Chápem, že to bol zámer, ale predsa len film vyšumí do prázdna. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. Opravdu si nečtěte obsah filmu. Je zcestný a zavádějící..! Film je spíše rodiné drama který věci předkládá tak jak jsou, bez přikrášlení, bez zbytečných emocí a hlavně bez jakéhokoli nátlaku na diváka. Nedivím se že má tento snímek pouhých 66% Nebývá zvykem, že by se film (ať už je jakéhokoli žánru) divákovy nevtíral a nesnažil se ho jakkoli zmanipulovat ve svůj prospěch. Tady se to ale neděje, zde dostáváte UVĚŘITELNÝ příběh na talíři bez skrupulí, a ani jednou nepovytáhnete obočí a neřeknete si v duchu "ale no tak...vážně..:)". Skvělá kamera, režie a hudba. Scénář který pracuje spíše s tím co postavy neřeknou, než s tím co postavy řeknou. Což je také dosti vyjímečná věc. Z prvu jsem hodnotil 4* ale když dopisuji komentář zjišťuji, že se tahle podhodnocená věc zaslouží více. Za mě 5* a 87% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skoro jako série o Batmanovi, akorát je hlavní hrdina chudý, místo Robina má bráchu - průšviháře, místo Alfreda má strýce, dře jako debil, všechno se mu v životě sere a nemá ani superschopnosti, ani high-tech hračky... takže "Oko za oko" není přeefektovaná akční pecka s rozpočtem jaký má ČR na celý rok, nýbrž skoro komorní psychologický thriller, u kterého ani největší optimista nevěří v dobrý konec. Díky lahůdkovému obsazení (a tomu odpovídajícím hereckým výkonům) přihodím čtvrtou hvězdičku, i když má zvrácená část osobnosti si přála okázalejší bojové scény a vypečenější finále. 75% ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem niekedy hodnoteniam filmov v tejto databáze. Tie ktoré za niečo stoja, ako napríklad tento sú v modrých číslach a také čo sú robené na efekt bez akejkoľvek hlbšej myšlienky či významu tu vyskakujú do nebeských výšin. Je mi jasné, že každý máme rozdielny vkus a ja rozhodne nikoho názor neposudzujem, či neodsudzujem, ale niekedy ma to jednoducho pri pohľade na to číslo zarazí a zamrzí. Tento film si totiž zaslúži tých percent rozhodne viac! Výborná sociálna dráma na americký spôsob čo teda v ich končinách nie je až také časté, ale majú v tom prsty aj Briti tak to asi bude tým, pretože oni sú na tieto drámy majstri a ja presne takéto filmy môžem. Pomalé tempo, vykreslenie postáv a herectvo všetko bolo presne tak, ako si predstavujem a je to asi prvý film, v ktorom ma herectvo Christiana Bale(a) skutočne nadchlo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2011 slíbil Scott Cooper Christianu Baleovi, že bez něj tento thriller nenatočí. Ale Christian Bale se nemohl zúčastnit natáčení kvůli vysokému pracovnímu vytížení. Postupem času ale herec nemohl dostat tuto myšlenku z hlavy a práci si upravil tak, aby se na tomto filmu mohl podílet. (Cheeker)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj Dust to Dust a The Low Dweller. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama