Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (84)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První dvě série] Největší chybou je srovnávat americké Kitchen Nightmares s původními britskými bratříčky či dokonce s počeštěným Ano, śéfe. Tohle je totiž tvrdá reality show. Restaurační personál už přistupuje k pořadu jako k soutěži kde něco vyhrají (v každém díle je interiér přestavěn a především získávají obří publicitu) a producenti Foxu se tomu přizpůsobili. I když mě zpočátku styl akčních sestřihů a dramatické hudby totálně iritoval, tak po jeho akceptaci jsem se začal konečně bavit a užívat si všechny ty exoty co si přišli "zasoutěžit". První dvě sezóny 75 % ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu je hezky vidět, jak odlišnou mentalitu musí mít americký divák. Všechny díly jsou jako přes kopírák - koncipované jako příběh z typického amerického blockbusteru. Máme tu unikátní prostředí (restaurace), záporáka (manažer, kuchař či majitel), hrdinu (Ramsey) a figurky okolo (zaměstnanci). Prostředí a figurky trpí kvůli omezenosti (prakticky vždy jde o aroganci a ego) záporáka, hrdina přijíždí, bojuje se záporákem, aby mu nakonec ukázal správnou cestu. Záporák prohlédne (scény kdy se nad sebou zamýšlí jsou ve všech dílech fakt na chlup stejný), vrací se v krizový okamžik a zachraňuje situaci. Celé je to naprosto našablonované včetně krizí a katarzí a jede to tak moc na efekt, až to vyvolává záchvaty smíchu u českého skeptického a cynického diváka, který pohrdá dobrými americkými konci. Prostě továrna USA se všemi klady a zápory. V tomhle směru gratuluji tvůrcům Ano, šéfe, že se jim podařilo se konceptem pouze inspirovat, ale přizpůsobili ho mistrně českému prostředí. Tak či tak i Ramseyho show je velmi zábavná a když si člověk odmyslí, že už po pátém dílu první řady přesně ví, jak bude co probíhat a jak to skončí, jde o zábavnou a někdy i poučnou podívanou. 65 % ()

Reklama

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Natočil několik řad anglické i americké verze Noční můry kuchyně a Pekelná kuchyně kde učí kuchaře a výtěž je šéfkuchař v jeho restauraci. Vystupoval v milionech pořadů a do toho stíhá otevírat jednu restauraci za druhou. Jeho někdy né moc hezké jednání a tisíce sprostých slov během jedné minuty ho dokázala proslavit. Je nerad když ho lidi mají za televizní hvězdu on se nejradši zavře do některé ze svých restaurací a vaří. V jeho pořadech vidíme že dokáže být velikej tvrdák ale také má srdce. Stále má nazpaměti z jakých poměrů je on. Snaží se mladé talenty uplatnit ve svých restauracích a něco je naučit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že gordon Ramsey k tomu přistupuje spíše psychologicky. Kde Pohlreich spíš uráží, tam se Ramsey snaží lidi nabudit a probrat v nich vnitřní sílu. Tím vznikají emotivní díly, které často spíše než o kuchařství a restauracích jsou o lidech a jejich vnitřních problémech a možnostech jejich překonání. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Čas od času zajímavý když to běží na pozadí, ale pravidelnějc bych to asi sledovat nezvlád. DRIRR poměrně trefně shrnul proč, já bych snad jen dodal, že mi přijde, že ty "záchrany" těch podniků se ve skutečnosti odehrávají kdesi na pozadí mimo kamery - jakoby Gordon přišel, dal všem seriózní rychlokurzy, nalil jim do restaurace hromady peněz a pak si všichni tak jako mimochodem skočili natočit i nějaké to drama na kameru. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama