Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seznamujeme se s životem zdánlivě běžné švédské rodiny. Matka a otec se třemi krásnými dětmi, pěkný dům na venkově a spousta dobrých přátel. Bohužel však mají velký dluh, který se jim nedaří splatit, takže se začnou řídit radami svého nového kolumbijského souseda a vyloupí banku. Mezitím se kolumbijský chlapec zaplete s pubertální dívkou, která život téhle rodiny tak trošku zkomplikuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Běžný studentský film. Na CT 2 byl dáván pod názvem "Krásný pád". Je evidentní, že tenhle film natáčela žena. Je lhostejné kolik let jí bylo, neb kvalitou je to studentský film, a můžou se mu dávat jakékoli přívlastky. Ovšem pro začátečníky, co se s filmem seznamují, tak to může být i zajímavý film, protože nějak se začít s filmem seznamovat musí. Řada scén nechtěně směšných, postavy schématické, a rozuzlení bez invence, jak už to už u většiny školních filmů bývá.***(2.12.2010) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Takový dost neslaný nemastný švédský film, který jako by nevěděl, do jaké kategorie se zařadit. Chvílemi až depresivní dama po seversku přechází v cosi jako romantiku a pak se to skoro chce tvářit možná i jako komedie. Zkrátka takový kočkopes, ale není to natočeno úplně blbě. Jen tomu holt chybí to rozhodnutí se, co to vlastně bude. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film s naprvní pohled zvláštním námětem a slušným zpracováním, kde poněkud za vlasy přitaženou historku o tom, jak se středostavovský manželský pár pod rizikem exekuce svého domu dostal na scestí a rozhodl se řešit finanční situaci bankovními loupežemi, jsem se rozhodl velkoryse akceptovat a neměl jsem s ním větší problém. Není to sice asi typický severský film už proto, že jednu z hlavních rolí v něm hraje kluk z Kolumbie a není to asi ani typický rodinný konflikt, ale bavil jsem se slušně a díky herectví přítomných i schopné režii jsem snímek zkonzumoval bez potíží. Celkový dojem: 60 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Většinou si pod severským filmem, který je tu skrytý pod kolonkou Drama a Romantický představím nějaký naprosto depresivní osudově životní příběh, kde ani jedna herecká postava to nemá ve filmu jednoduchý a celý se to s nimi veze. Nehledě na to, že příběh samotný je hrozně zlej až nepříjemnej. Jenže tohle bylo jiný, a právě proto dávám takové hodnocení. Fakt ale je, že ty kytky na plakátu k filmu mě mohli trknout trošku víc. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl rozhodně příjemný filmový zážitek, takový osvěžující, s díly švédské kinematografie se bohužel setkávám velmi zřídka a shlédnutí právě tohoto byla spíše náhoda, než cílený záměr, o to větší bylo překvapení jaký že to tragikomický námět se za názvem filmu ukrýval, nepřijde mi nijak krajně neobvyklý, doba je přece jen složitá a není až tak neuvěřitelné, že se člověk dostane do tísnivé finanční situace a třeba ještě zhoršené tím, že má rodinu a měl by přijít i o rodinný dům, tak jako ve vyprávění manželský pár Helena a Jörgen, jiná dostupná pomoc se sama jaksi nenabízí a tak si tedy zkusí ze zoufalství pomoci sami, sice riskantně, mimo zákonné možnosti, ale vidí jen to jediné možné řešení, opatřit si potřebné peníze na úhradu dluhu násilně, a to loupeží v bance, naplánují si ji a náhodou i zdařile uskuteční, již pro ně ale není cesta zpět, vydali se na příkrou šikmou plochu a táhnou na ni celou svoji rodinu, jejich dvě menší děti nic netuší, ale šestnáctiletá dcera od začátku ano, má o rodinu naprosto oprávněný strach, vnímá do jakého nebezpečí jí a sourozence rodiče vlekou, postup rodičů sice odmítá, protestuje, ale marně, až další rodiči uskutečněná loupež vše rázně a rychle za ní rozuzlí, smutné, ale o to více uvěřitelné. ()

Galerie (8)

Související novinky

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29. Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Cyklus severských filmů

Cyklus severských filmů

20.09.2008

V Bio Oko už od srpna probíhají každoroční projekce skandinávských filmů, pořádané sdružením Skandinávský dům. Už zahájená „thrillerová sekce“ (Skandinávci tímto žánrem prosluli – zeptejte se třeba… (více)

Reklama

Reklama