Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (Cinemart)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (758)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Můj pokus o alespoň částečné a povrchní zhodnocení bude ještě minimálně o dva stupně, řády i neřády (už jsme téměř na hranici debility) níže, než je u nedouka mého ražení obvyklé. Tím důvodem je zaneprázdněnost a jakási frustrace trhající mé nitro. Frustrace z toho, že já vidět v zrcadle jsem, z čehož pramení další prohloubení estetické krize a zaneprázdněnost proto, že zahlcuji servery, poštovní holuby, ba ani žádná zeď si nemůže být přede mnou jistá... přede mnou a před mým vzkazem, prosbou... Sháním upíra, vampíra, netopýra, zkrátka jakoukoliv příšeru, nepohrdnu ani smrdutým a tuplovaným oposumem, za účelem prokousnutí jakéhokoliv údu, neboť jsem ochoten udělat cokoliv, abych aspoň na tři dny vlastnil exteriér pana řídícího Napichovače, tak pravím já s plným vědomím trapného heterosexuála. O tom, kdo by byl pak právem titulován jako Napichovač, či Opíchávač, o tom bychom mohli v teoretické rovině dlouze polemizovat. Narozdíl od ostatních nesdílím názor o nějaké lacinosti filmu, ale je jasné, že jako hysterická fanynka Evanse nebude můj názor dostatečně relevantní a pro místní macho kliku bude snad i směšný. Nicméně nemůžu zdrbat film jen proto, že chce má partnerka zcela evidentně šukat s Draculou a nepokrytě tvrdí, že ji piji krev. Nebudu ani pitvat historické údaje, dobové hadříky, Stokerovo dílo, ani to, kde se vůbec vzala ta umanutá a proklamovaná romanťárna, kdy hrábě celé generace hledá svou Minu jako svou Mícu. I přesto, že mohl být vizuál syrovější a vše tak nějak krutější, dávám plnou palbu proto, abych nasral nasrané pupkaté blby. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Neznámá legenda, co jest poplatňoučká současným antimuslimským náladám...jakoby z Rumunska někdy přišlo něco dobrýho. Ale ne, uplná mizérie to není, Luke Evans, jak ho nemám rád, hraje dobře, ale znovu bych ten film už nepustil. A přitom jsem se v první půli bavil i slušně....zapomnění hodná nicka. 49% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Napichovač" Vlad III dostáva ultimátum od nového Tureckého sultána. Musí odovzdať do jeho služieb tisíc mladých mužov, vrátane jeho jediného syna, ktorí si prejdú krutým výcvikom, aby sa stali vojakmi osmanskej armády. Nakoľko sa Vlad III odmieta "skloniť" pred pánom územia, musí voliť rozhodnutie, ktoré navždy zmení jeho život. Musí sa stať Dráculom, synom samotného diabla, neustále bažiaceho po ľudskej krvi! Drácula, alias Blade z 15 storočia, ako nezávislý piaty člen fantastickej štvorky. Zohaviť takýmto spôsobom najpopulárnejšiu upírsku postavu od nepamäti (1922!!), chce dávku odvahy (rozpočtu) a drzosti zároveň. Friedrich W. Murnau sa musí obracať v hrobe! Nie, že by bol "Untold" vyslovene "pukancovou" pohromou, ktorá sa nedá v pohode vzhliadnuť, ale napr. v porovnaní s takým "Van Helsingom" minimálne v porovnaní so zábavou kríva na obe nohy. Z hororových prvkov minimum. Ešte aj "Janči a Maruška od perníkového novinového stánku" majú čo sa gore týka, totálne navrch. Úplný záver bol klinčekom do rakvy princa temnoty. Bodaj by Gary Shora za bieleho dňa dokusali netopiere. Priznávam, z úvodnej polhodinky som bol vďaka vývoju príbehu celkom nadšený. No bohužiaľ, keďže sa snímok následne zasekol na bode 0, a až takmer do úplného záveru (okrem pár efektov, ktoré sa tak či onak, neustále opakovali) neponúkol nič, čo by ma uchvátilo, nemôžem inak, iba ho hodiť do vreca s jeho podobným, tuctovým, tohtoročným prepadákom "I, Frankenstein" - 50%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zapomenout na to že existuje nějaká upírská poetika, protože víc než upírské filmy to připomíná 300, a vzít to prostě jako silně nestandartní superhrdinský origin ve středověkém prostředí - a pak je to překvapivě docela dobré. A na vyměklý komiksový žánr pak také nestandartně drsné, když pominu fakt že titulní Vlad Napichovač je tu takový ultraklaďák, že i Spider-Man by si vedle něj připadal jak Hitler. Místy výživná řezničina, místy klasický cgi bordel, a k tomu nějaká ta patetická klišé omáčka navrch. Evansovi to každopádně sedne, zato Charles "Lanister" Dance tu působí jako pěst na oko. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto zvláštna kombinácia hororu a historického vojnového filmu by fungovala lepšie pri dlhšej stopáži. Vo forme krátkej jednohubky nie sú niektoré motivácie doladené, rovnako ako pravidlá fikčného sveta. Hlavne nech to vyzerá ako Dve veže a je to tmavšie, keďže točíme Draculu, ako by si povedali Shore a spol. Prepad filmu sa dá ale vyčítať najmä nepripravenosti publika na takéto netradičné poňatie látky. Pokojne sa mohlo pokračovať v smere, v akom sa vydal dovetok. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Gary Shore se ke scénáři vyjádřil následovně: "Nebylo to to, co jsem očekával. To, co mne zaujalo ve scénáři, byl fakt, že zahrnoval příběh Napichovače a zároveň poskytoval spojnici mezi ním a původní knihou od Brama Stokera 'Drákula'. Nikdy předtím jsem takové spojení neviděl." (Zdroj: CinemArt.cz) (Geriel)
  • Vlad III. si sice ve své domovině vysloužil přezdívku Napichovač až po své smrti, nicméně Turci mu říkali už za jeho života Kazikli bey – kníže Narážeč. Toto pojmenování je doložené v kronice otomanského historika Tursuna Bega, který byl Vladovým současníkem. (ethnarwe)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama