Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová bomba, která vás donutí nedýchat. Příběh je prostý. Hlavní je ale ta věznice. Vězení je v tomhle filmu prostě fakt nepříjemné, úplně cejtíte jak bolí a jak je to tam totálně na hovno a beznadějný. Herci tu jsou skvělí a Stephen Dorrf s oholenou hlavou vypadá fakt nebezpečně. Scénář je celkem jednoduchý, ale to neznamená že není chytrý. Třeba hlavní hajzl tu je ze začátku vylíčenej jako takovej ten dobrák. Doporučuju všema deseti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pojďme si společně znovu připomenout, jak to bez přehánění a bez výjimky chodí v amerických věznicích. Cely jsou vždy zatuchlé a chladné, trestanci nadržení a rasově nesnášenliví, dozorci mají sklony k brutalitě a ponižování bezbraných a hlavní hrdina, samozřejmě nevinný a dobrotivý, najde oporu u zkušeného spoluvězně, který se skrze svou vinu nějak prokousal k lepšímu já. A jakkoli není Zločinec vůbec špatný film, herci v něm hrají jako o život a příběh ani na chvíli nedává prostor k vydechnutí, všechna ta nahromaděná klišé a pocit deja vu schovaný za kazdým slovem i zvratem mi tentokrát ve vyšším hodnocení bohužel brání. Ale i tak.... Dobrá práce:-) 70% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Hlavná dejová línia má dobrý spad a celkový dojem pôsobi viac než slušne, avšak všetko vôkol je veľmi chabé... Zločinec sa síce nemá začo hambiť, ale pár dolárov naviac by mu rozhodne neuškodilo. Ústredná dvojica je presvedčivá, zvyšok snaživý... známe tváre potešili. Väzenské prostredie je v dnešnej dobe daných prevedení veľmi nevďačné téma, ale Felon sa v konkurenčnom poli nestratí len vďaka svojej atmosfére, ktorá je nabitá beznádejou a strachom... 6/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Doposud nevýraznému americkému režiséru Ricu Romanu Waughovi se podařilo natočit patrně jedno z nejlepších vězeňských dramat, které více než dobře rozvíjí železná pravidla a zákonitosti tohoto osobitého filmového subžánru. Vězeňské snímky jsou zpravidla hodně sociálně kritické a ani Zločinec netvoří výjimku ve své reflexi toho, jak zkostnatělý je systém. Prostředí subordinace si přímo zakládá na uplatňování a projevech moci, od čehož je už jen krůček k jejímu zneužívání, prostředí věznice je pak živnou půdou bujení toho animálního v nás. Režisér umně použil rastr syrovosti (bez zbytečně naturalistických scén), přičemž stěžejní úlohu hraje tíživá atmosféra. Asi je to film především pro muže, jelikož vypráví příběh z mužského pohledu a využívá mužské vidění světa. Zobrazované americké státní vězení je zdánlivým anachronismem, jakoby se tu zastavil civilizační běh v dobách patriarchálně řízeného středověku, jediné právo je právo silnějšího a jedinec tu má jen pramalou šanci (přežít). Felon je skutečně silný film, který umně nastiňuje to málo, co udělá ze slušného člověka zločince... Jak dalece je celý snímek realistický, to patrně pro většinu z nás zůstane celý život jen hypotetickou otázkou... Podobné filmy: Cela 211, Brubaker, Věznice, Prorok, R, Vzpoura ve věznici Carandiru ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

"Felon? Co to jako je? Vždyť ten poster je lacinej. Vždyť to sestavení nemůže zachránit ani obtloustlý Kilmer! Tak to fakt nechci vidět..." Tohle byla moje reakce na Zločince. Vlastně lepší úsudek jsem si neudělal ani po tom, co dostávál samý velký hodnocení a pozitivní ohlasy. ALe po půl roce přišla mega krize a já se neměl na co dívat. Přes prsty jsem si pustil Felona a čekal, že po půl hodině se naštvu, vypnu ho a tím si poseru celej den. Ale ono ne! Z laciného béčka se vyklubalo svižné drama s vynikající strhující atmosférou, kerá vás nenechá na pokoji ani ještě několik minut po skončení! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Val Kilmer strávil několik hodin denně v maskérně kvůli bezpočtu falešných tetování na hrudi, rukách a zádech. (c.tucker)
  • Film je zasadený a natočený v Santa Fe v Novom Mexiku. Natáčanie prebiehalo medzi 9. októbrom a 2. novembrom 2007. (Arsenal83)
  • Val Kilmer, ktorý žije na neďalekom ranči v Novom Mexiku, súhlasil s účasťou na tomto filme vedľa jeho práce na filmovom investičnom programe v Novom Mexiku. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama