Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

V kuloároch sa povráva. Stephen "Frost" Dorff sa už nechváli len špicatými zubami a armádou krvilačných zrúd, ale aj tvrdými pästnými hánkami prostredníctvom ktorých si navracia odobraný "pocit čistoty". Val Kilmer si ma v roli kriminálnika/otca omotáva okolo prsta a opruz Harold Perrineau tlačí moje rozhorčenie na max... Drsná väzenská lahôdka, ktorá (už aj podľa privátnych štatistík) oslovuje primárne mužov oceňujúcich podnetnú prácu s motívom rasovej neznášanlivosti a nástojčivého procesu premeny slušného občana na nekompromisného bijca. "Felon" má zavádzajúcu príbehovú kostru, ktorej neuverí ani ôsmak na ZŠ, ale má tiež ten hrdý apel na spravodlivosť a to mu už rozumie každý chlap bez ohľadu na vek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne neľútostný, tvrdý a nemilosrdný snímok zobrazujúci väzenský život v tom najrealistickejšom možnom príbehu. Posledné, záverečné minúty mi išlo od napätia žily potrhať, záver je naozaj skvelo zvládnutý, no ani zvyšok filmu nezaostáva. Aj keď nie je príbeh vo svojej podstate žiadnou žiarivou hviezdou vo filmovom nebi, dokáže zaujať, strhnúť a citovo pritvrdiť tam, kde sa to od neho očakáva. Svojou podstatou mi v niečom pripomínal film 'American History X'. A keď to nebude téma, tak určite aspoň dokonalými hereckými výkonmi. Kilmer svojou umiernenou rolou exceloval, ale že Dorff zvládne náročné herecké prechody od otca k zbesilej väzenskej šelme, som naozaj nečakal. 85%. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ve vězení jsem nikdy nebyl, a to ani v americkým, ani v českým, takže neumím říct, jestli film odpovídá realitě. Nejspíš alespoň zčásti jo, přinejmenším co se týče gangů a násilí mezi vězni navzájem. Co můžu soudit příběh, je to klasická struktura: (polo)nevinný slušný člověk se dostane mezi psychopatické a násilnické vězně a dost podobně naladěné dozorce, kde se snaží přežít, jak to jen jde. Není to špatné, docela to odsýpá, ale nic úplně zásadního, co by mě fakt vtáhlo, jsem tam nějak nenašel. Celkově slušně natočená low-cost žánrovka s tradičně kvalitním Valem Kilmerem. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Parádní drama z novodobého vězeňského prostředí. Neočekával jsem, že to bude až tak dobré. Od vstupu Vala Kilmera(kterého jsem fakt nepoznal, myslel jsem, že je to Jeff:) - hrál uplně bezchybně - se film pořádně roztočí, zamotá ale tím spravným směrem. Buď se k nim přidáte nebo jste v tom sami! Bitky na dvoře jsou fakt dobré. Milé překvapení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký príjemný svieži vánok z väzenského prostredia,ktorý vedel zaujať. Film pôsobí úprimne, možno aj kvôli dialógom,ktoré sú naozaj dobré. Dej je síce jednoduchší, ale aspoň sa divák môže viac venovať psychológii duše odsúdeného a jeho márnosti. Ako málo stačí a človek sa ocitne presne tam, kde nechce - vo väzení. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku filmu mu Wadeov (Stephen Dorff) obhajca povie, že jeho kaucia je jeden milión dolárov a potom sa spýta, či má toľko peňazí na kauciu. V skutočnosti však na to, aby sa človek dostal z väzenia, potrebuje zaplatiť 10 % z tejto sumy, čo by ako právnik mal vedieť. (Arsenal83)
  • Ku koncu filmu, keď Porter (Stephen Dorff) prechádza okolo radu ciel, možno nakrátko vidieť väzňa v cele 2 s dlhými vlasmi a hákovým krížom vyrezaným medzi očami. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o odkaz na neslávne známeho Charlesa Mansona, ktorý zomrel vo väzení v roku 2017. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama