Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První polovina (první dvě vánoční zastávky) jsou věru rozverná zábava, která baví i přesto, že je více či méně trapná. Každopádně druhá "vážnější" polovina s hledáním životních hodnot a snahou bořit vztahové bariéry posílá Gordonovo dílo do kytek tuctových komedií. O vánočních svátcích však neurazí a snad i místy pobaví. Jako celek ale moc nic. Učebnicový příklad standardů nenáročné zábavy. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Z trailerů to vypadalo jako super komedie, nakonec se z toho ale vyklubal příběh, který je docela dost přitažený za vlasy a vtipy jsou moc nucené... Sice zde spousta lidí dost nadává, že tu není ta pravá vánoční atmosféra, ale myslím, že o tom to až tak být nemělo (i když je to v názvu). Spíš o rodinných vztazích/nevztazích, což zase film některými scénkami dobře vystihl (a to i s tím přeháněním). ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Politicky koretkní vánoční film o páru, kterému vyhovuje být spolu bez manželského svázání a dětí. Co na tom, že dvojka Vaugh a Witherspoon jsou jako pár sympatický. Myslel jsem si, že si svojí dávku cynismu,realna a hlášek ponechájí po celou dobu filmu (být opruzelí z toho všeho vánočna apod.). 3 roky se náš hrdinný pár schovával před rodinami na Vánoce, když najednou cestu na Fidži ovlivní mlha. Ona mlha ovlivnila všechny v tomto filmu. Mám snad vlčí mlhu? 4 rodiny - všechny rozdílné a pokaždé se tahaly kostlivci ze skříně. Vyjma lesbičky Joe nic moc. Jedine ultra křestanská rodina mě pobavila. Vše ostatní asi na to nemám moc upito anebo je to tak až moc "made in USA". Co by člověk nečekal - naši hrdinové se během jednoho dne tak radikálně změní jak po plastické operaci. Jediné co si z filmu budu pamatovat je jak tam neustale zvraceli děti a jak jsou díky tomuto filmu prokazatelně tím nejhorším oprudidlem. Nechci děti, nechci se ženit a nechci žádné slaďoučké přizdi držící vánoční komedie. Vůbec to na mě duchem Vánoce nedychlo - spíše na mě tvůrci hodili "šavli" jako to dítě a mě se chtělo zvracet stejně jako Vinci Vaughovi. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vulgární a trapný film, který nezachrání ani těch několik vtipných momentů. Vince Vaughn v hlavní roli je nesympatický a nebýt vedlejších postav, které jsou poměrně výrazné bych tento film na kterém jsme byli se školou přežil snad jen díky tomu, že jsem si při něm rozbaloval vánoční dárky :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn se v poslední době stal člověkem, kterého rozhodně nevyhledávám, ale sem tam si člověk prostě potřebuje zlepšit náladu nějakou nenáročnou komedií, což "Čtvery vánoce" rozhodně jsou. Představte si výchozí situaci. Vaše rodina není příliš šťastná. Rodiče se rozvedli a žijí odděleně. Podobné je to pak i v rodině vašeho milovaného protějšku. Ani ona nepochází z rodiny, kde by manželství skončilo šťastně. V současné době se nejedná o tak velký problém, ale ten nastává, když se mají rodiny navštěvovat. S kterými rodiči asi budete trávit svoje Vánoce? Dvojice ve filmu (Vaughn a Witherspoon) to řeší jednoduše. Trochu rodičům zalžou a odjedou na dovolenou sami. Rodiče to moc neřeší a dvojice je spokojená. Na první pohled idyla. Jenže, co když se stane, když letadlo na vysněnou dovolenou nemůže odletět a dvojice je navíc zabrána kamerou. Jejich rodiny se to o nich dozví. Nezbývá jim nic jiného, než navštívit všechny svoje čtyři rodiče zvlášť. Patrně nikdo z nich si takhle Vánoce nepředstavoval a návštěva dítěte není vždy tou vítanou. "Čtvery vánoce" jsou však hlavně filmem o tom, jak se lidé znají a vlastně neznají. Během výletu se oba milenci poznají víc, než za celý dosavadní společný život. Jenže to by to nesměl být americký film, aby nekončil dobře. Místy patetické, jak jinak, ale místy celkem zábavné. Musím říct, že lepší, než poslední filmy, které jsou s Vaughnem viděl - "Trable v ráji" a "Dilema". Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/umirajici-zvire-4-vanoce-slunce-seno-2.html ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)
  • Jon Favreau hral Monikinho (Cortney Cox) milionárskeho priateľa Petea v seriáli Priatelia (1994), ale rozišli sa, keď sa chcel stať zápasníkom. V tomto filme hrá zápasníka. (S.Kok.i)
  • Seth Gordon se údajně inspiroval svou vlastní rodinou, kde dle jeho slov o Vánocích byla atmosféra velice napjatá, jeho sestra se po něm „vozila“ a nikdo nechěl jejich babičku pozvat k večeři. (žvanimírek)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama