Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se vážně pobavil.První plus je herecký obsazení v čele s V.Vaughnem,kterej snad nehrál ve špatný komedii.Druhý plus je zběsilej děj a spousta gagů,který jsou až na hranicí vkusu,ale nejdou pod ní.Ty dva pokrytci spolu žijou,ale vlastně neznaj jeden druhýho,ale vlastně neznaj ani vlastní rodiny.No a třetí plus je střídmá stopáž,80minut bohatě stačí.No a konec taky dobrej.Celkově 70%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná komedie, ve které příliš nefunguje romantická, humorná, ale ani vánoční linie. Sledujeme jenom dvě nesympatické postavy, které jezdí z místa na místo a prožívají nevtipné situace. Oba herci navíc už zažili mnohem lepší časy a žádná extra chemie mezi nimi taky není. Promarněná šance a strašná nuda, u který by jste se pod vánočním stromečkem moc nepobavili. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že rodinné návštěvy vždycky skončí hádkou, obzvlášť, když musíte jít na 4 v jeden den. Nebylo to až tak špatný, jako vánoční film co si hraje na komedii, proč ne. Ale řekla bych jednou a nikdy víc. Opravdu nedokážu pochopit jak hlavní hrdinka dospěla za celý den k přesvědčení, že by vlastně chtěla mít děti. Já se naopak utrvdila v tom, že děti? Nikdy! Vždyť jí tam šikanovali a ona si to stejně nerozmyslela? Ze začátku jsem nechápala, proč nechtějí jet na Vánoce k rodinám, já taky nemám ráda návštěvy příbuzných (kdo má), ale je to holt povinná sebevražda aspoň jednou ročně, ale po konci tohohle filmu jsem dospěla k názoru, že kdybych měla rodinu jakou mají oba (hlavně Vincův otec a Reesina matka), taky bych radši jela na Fiji. 3* ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zvládl tak jedině nasrat! Někdo říká, že první půlka je lepší, mě naopak přišla katastrofální a kdyby jsem věděl, že stíhám ještě jeden film při cestě SA, tak to vypnu a dám tomu odpad. Měl jsem dobrou náladu, chtěl jsem vidět komedii, ale tenhle humor mi fakt nepasoval. Když se u komedie ani jednou zhluboka nezasměji a jen opatrně křivím pusu do tvaru rozpláclé paraboly, tak je to fakt smutné. Don Jon si právě z těchto komedií dělal srandu a ano zas to dopadne dobře. Jednu hvězdu za zlepšení druhé poloviny a druhou za úplný konec. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - Těch aktuálních 55% je podle mého naprosto spravedlivých. Není to bůhvíjak vtipná komedie, kde navíc kvalitu a zábavu u filmu hodně sráží český dabing. Spousta známých tváří je dabována ne dvorními dabéry (Witherspoon, Duvall, Voight) - vše špatně. Největší problém jsem měl ale s Vincem. Pan Hlavica, byť je to skvělý dabér, mi na Vince krajně neseděl. Navíc jsem nechápal, když pan Vondra ve filmu daboval vedlejší postavu (Tima McGrawa), tak proč se rovnou neujal hlavní role. To je spíše otázka k zamyšlení na jiný server (zdravím dabingforum.cz). Nicméně Four Christmases si myslím, že by mě ani v originálním znění tolik za srdce nevzaly. 55% (with J.) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)
  • Podľa Vinca Vaughna je filmovým posolstvom to, že pointa Vianoc je spojiť sa so všetkými členmi rodiny, či už sú dobrí, zlí alebo škaredí, byť vďační za ich lásku a samozrejme sa baviť. (S.Kok.i)
  • Seth Gordon se údajně inspiroval svou vlastní rodinou, kde dle jeho slov o Vánocích byla atmosféra velice napjatá, jeho sestra se po něm „vozila“ a nikdo nechěl jejich babičku pozvat k večeři. (žvanimírek)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama