Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako všemocná hlava rodiny, která si klidně dovolí dvakrát do roka odvážně vykouknout zpod pantofle, musím konstatovat, že celosvětový sex bez závazků, prováděný se stejně smýšlející kráskou, se mi nyní jeví jako poněkud lépe strávený život. O amerických vánocích však musí suverénně zvítězit rodina a tak jsem, s lehkým utrpením v očích, sledoval hrdiny vydávající se na tu "správnou cestu" směrem od svobodného rozhodování. On je to celkem příjemný snímek, kterému ulítlí příbuzní dodávají tu správnou šťávu, ale pokud bych mohl volit, tak Fidži vítězí nad porodnicí jasným K. O. v první sekundě. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na Vánoce by měla být rodina po hromadě. Návštěvy rodinných příslušníků jsou na denním pořádku. Znáte to přece sami. Co vám budu vyprávět. Problém nastane pokud jsou vaši rodiče rozvedení a rodiče vašeho přítele také. Není proto divu, že si Kate a Brad naplanovali báječnou dovolenou na ostrově Fiji, kde si chtěli bezstarostně užívat. Jejich let byl bohužel kvůli špatným povětrnostním podmínkám zrušen. Na letišti je zastihne televizní štáb a tak se celá situace provalí. Bradovi a Kate nezbyde nic jiného než se vydat za svými rodinnými příslušníky. Žádná návštěva nedopadne zrovna podle jejich představ. Reese Witherspoon a Vince Vaughn spolu vytvořili docela pěkný pár. Vypadali sice trošku jako kráska a zvíře. Vincův Brad se snažil každého ukecat a umlátit argumentama. Mohl by dělat podomního obchodníka. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že tohle je film, který ač má v názvu slovo vánoce, tak příliš vánoční atmosféry nepobral, a to mě tak trochu zamrzelo, protože vánoční filmy miluju. Ale nevadí, pokud tuhle výtku přejdu, tak se jedná o docela milou komedii, která pobaví, zaujme a skoro nenudí. Ale některé scénky a situace mi přišly až příliš okaté a vůbec celé mi to přišlo takové nějaké přehnané a místy skoro až nereálné, a i když jsem schopen vzít v úvahu, že život nás může lecčím překvapit, tak i přesto mám pocit, že film je prostě místy dost nereálný. Ale fajn, je to film, je to komedie, takže to takto beru. Reese Witherspoon je příjemná a sympatická herečka a do tohoto filmu se skvěle hodila, zato Vince Vaughn mi sem příliš neseděl, když už vidět tohoto herce v nějakém vánočním filmu, tak bych dal přednost filmu Santa má bráchu, kam se svým vzezřením dokonale hodil a kde exceloval v roli bratra Santa Clause, ve filmu Čtvery vánoce mi ale byl tento herec nepříjemný a nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že mi tam prostě nesedí. Po tom, co jsem dosud o filmu napsal, se asi nelze divit, že převládá spíše jakési mírné zklamání, od tohoto filmu jsem toho hodně očekával, ale on tak trochu za mými očekáváními zaostal, ale abych byl spravedlivý, tak nutno dodat, že film se alespoň udržuje v jakémsi průměru, takže ty tři hvězdy si po právu zaslouží. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Obsah vypadal slibně - minimálně jsem čekal, že se budu bavit jako u Základu rodiny s S.J. Parker. Ale bohužel. Na jednu stranu jsem rád, že jsem se tu nesetkal s přespříliš tupým a trapným humorem, ale ani útrpné "vtipné scény", které mě spíš vytáčí, nejsou nic pro mě. A není to chyba herců. Celkově vzato něčemu jsem se ze začátku zasmál, ale bylo toho dost málo a po hodině a půl mám pocit, jako by ze mě někdo vysál dobrou náladu. Znova bych si to už nepustil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Romantická vánoční komedie s Reese Witherspoone a Vincem Vaughnem, v níž si ve vedlejších rolích zahráli další známí herci. Brad a Kate si žijí šťastný nezávislý a nezávazný život. Svatbu mít nechtějí, natož děti. A už čtvrté Vánoce se místo za svými rodiči a sourozenci chystají na nějaký tichomořský ostrov si užívat. Jenže nepočítají s tím, že na město padne mlha, letiště nedobavuje a v odletové hale se nachází televizní štáb s živým zpravodajstvím. Když se tedy vše profláklo, rozhodnou se Brad a Kate pro čtyři vánoční návštěvy - oba totiž mají rozvedené rodiče. Jejich návštěvy nedopadnou podle očekávání, trapas stíhá trapas, kostlivci padají ze skříní, a na povrch vyplouvají další - utajované - vlastnosti obou milenců. A po každé návštěvě se rozpory jen prohlubují, takže bude muset dojít ke konfrontaci. Snímek je až na některé fekální výjimky (blití dítěte, různé ne zrovna vtipné sexuální narážky) příjemnou a střízlivou podívanou, kde se lehce koketuje s rodinnými hodnotami a vzbuzuje se úsměv, sem tam dokonce smích diváka. Herecké výkony jsou rovněž na slušné úrovni, v menších rolích se objeví třeba i Sissy Spacek nebo Jon Voight. Celkově příjemná oddechovka, k níž se člověk po čase rád zase jednou vrátí. Disk načíná reklama na Blu-Ray, v bonusech najdeme nepovedené scény (2:37), vynechané scény (8:31) - oboje s CZ titulky, a trailer (2:28) bez titulků. Doporučuji vynechané scény, protože doplňují komickou složku filmu a je možná škoda, že byly vystřiženy. Např. "zdravý" salát mne skutečně dostal. :-) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Seth Gordon se údajně inspiroval svou vlastní rodinou, kde dle jeho slov o Vánocích byla atmosféra velice napjatá, jeho sestra se po něm „vozila“ a nikdo nechěl jejich babičku pozvat k večeři. (žvanimírek)
  • Na psaní scénáře se se svými vzpomínkami podíleli i představitelé hlavních rolí. (Greg)
  • Vernon Vaughn, pravý otec Vince Vaughna, si zahrál ve filmu malou roli. Na Vánoční hře seděl za Reese Witherspoon. (Greg)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama