Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

VOD (1)

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (833)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka i po letech. Dvojice Jim Carrey a Ewan McGregor je výborná, spolu jsou sladcí, dojemení i vtipní. Carrey tímhle filmem po dvou dekádách na vrcholu posunul své herectví ještě o jeden level dál. Divoká kadence vtipu, crazy situací, vše šlape jak hodinky. Můžeme jen litovat, že u nás nevyšla knižní předloha Steva McVickera. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako typicky ujetá komedie s Jimem Carreym, leckdo by čekal, že homosexuální tematika bude sloužit jen jako zdroj gagů, ale tam kde byste očekávali parodii, se překvapivě začne rýsovat poměrně "seriózní" romantické drama. Z mého pohledu však film nedokáže hrát první ligu jak na poli romantických dramat, tak biografií ("založeno na skutečné události"). Se snahou o vážnost výrazně ubývá ujetého humoru. Je však zarážející, jak dokonale ústřední duo hrálo gaye. :) 6/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak třeskutě vtipné jak jsem očekával, ale i tak jsem se u toho velmi slušně pobavil. On to není totiž zrovna ten typ humoru, na jaký jsme od Carreyeho zvyklý, ale to většinou asi lidem dojde při pohledu na páreček v hlavní roli. Carrey i McGregor si své homosexuály užívají co nejvíce to jde, směje se jim, ale zároveň to nejsou žádné karikatury, takže s nimi člověk i často soucítí. Ono je to vlastně celé takové lidské a místy (hlavně ke konci) je to už spíš drama než komedie. I tak si ale není na co moc stěžovat, protože obě roviny fungují skvěle. Režiséři to mají v malíku, tempo je slušné a hudba také příjemně překvapí. 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nemá to příběh, který by člověka vyloženě chytnul za koule. Zajímavé to je hlavně tím, že tam dva známí herci hrají homouše a v tom teda exceluje Ewan McGregor. To je fakt buznička k pohledání. Je tam fakt hrozně přiteplenej. Opravdu skvěle zahraná role. Jim Carrey je spíše zase vtipnej, než teplej, ale uvěřil jsem mu že je kuřbuřt. Vyloženě jsem se nenudil, ale na můj vkus tam bylo moc homovyznání lásky a pláče nad nešťastnou láskou atd. Prostě mi to přišlo jak romantický příběh Rosamunde Pilcherové akorát s teploušema. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo ukopáva možnosť tohoto filmu stať sa nadpriemerným, je fakt, že vychádza zo skutočných udalostí. Stačilo totiž trochu viac voľnosti pre scenár a vygradovanie pôvodnej nadsadenosti, a mohol z toho byť biják. Jim Carrey a Ewan McGregor z toho vyťažili najviac, čo sa dalo, a naservírovali herecký koncert v slušne tempovitej oddychovke. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Severoamerické tržby byly 2 miliony amerických dolarů, celosvětové pak činily 20,8 mil. (NIRO)
  • Autor knižní předlohy Steve McVicker o skutečném Russellovi (ve filmu Jim Carrey) řekl: "Je povahou lhář, ale je tak okouzlující a tak legrační, že kdyby někdy vyšel z vězení, dovedu si představit, že bych si s ním zašel na oběd.“ (šerminator)
  • Jim Carrey o Stevenu Russellovi prohlásil: "Pod povrchem jeho chování doutnalo to, že chtěl být milován a celý život se cítil podceňovaný." (hellstruck)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama