Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Armádu generála Taylora a jeho 30 mužov sprevádzajú kapitán Quincy Wyatt (Gary Cooper) a poručík Richard Tuftsom trasou indiánov kmeňa Seminolov do ich pevnosti v Everglades, v ktorej držia rukojemníkov - medzi nimi aj Judyho Becketta (Mari Aldon). Ďalej prechádzajú územím indiánov na Floride cez jazero "Okeechobee". Wyatt a náčelník Seminolov sa stretnú v napínavom boji. Kapitán Quincy Wyatt po presile Indiánov ustupuje do Everglades. Everglades vyčnievjú z jazera "Okeechobee" na severe, k úžinám Floridy na juhu. Tečie tam rieka Grasse, je tam pomalý prúd vody od juhu jazera a hlavnými rastlinami je trstina známa ako "sawgrass". Idú cestou k istej smrti v prekliatej džungli... (milo11)

(více)

Zajímavosti (4)

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

  • Ve filmu je možné zaslechnout tzv. Wilhelmův řev, archivní zvukový efekt známý z mnoha filmů, který byl poprvé použit ve westernu Distant Drums (1951). Wilhelmův řev uslyšíte i ve všech ostatních dílech Star Wars. (Maulincio)

Ghost Rider 2 (2011)

  • Ve filmu je slyšet tzv. Wilhelm scream, tedy výkřik, který byl použit ve více než 300 filmech, od roku 1951, kdy byl poprvé použit ve filmu Distant Drums (1951). (Maulincio)

Reklama

Reklama