Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 218)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jaume Collet-Serra, ten neumětel, který má na svědomí zoufalou rutinu House of Wax, má kočírovat zlé dítko, která teď (teoreticky) půjdou do kurzu? Netuším, jestli mu někdo od té doby domluvil, anebo jej v Hollywoodu drželi pod sedativy, ale takhle (i do budoucna) ano! Vzhledem k námětu to jde docela mimo zavedené hororové postupy posledních let a tak sledujeme dvě hodiny PRECIZNÍ psychologické hry, které stvrzují svatou pravdu, že horor je hlavně o postavách, které v něm sledujeme. Napínat diváka tím, že spolu postavy víceméně jenom vedou dialog, chce dneska odvahu, ale pokud to sem tam vrzne, podrží scénáristu dokonalí herci. Dospělí bez chyby, děcka jakbysmet, ale z dvanáctileté Isabelle Fuhrman mrazí (i když dle fotek na IMDb je to vlastně taková roztomilá holka). Škoda, že nakonec Serra neměl koule i na to, aby se zbavil tradiční žánrové neřesti, klišovitého závěru. Ať už si DiCaprio se Silverem pořádně uvědomovali, co vypouští do světa nebo ne, ještě jednou prosím, že takhle rozhodně ano! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chcete si adoptovat dítě? Tak nejdřív mrkněte na znepokojivý thriller Orphan, ve kterém si sympatičtí rodiče podobně osvojí malou holčičku. Z roztomilého děvčátka se však pomaloučku stává vypočítavá mrcha, bestie, co nechodí daleko ani pro vraždu svých nejbližších. Skvěle rozehraná psychologická partie, kde jsou herecké výkony dospělých stejně důležité, jako ty dětské. Uvěřitelné charaktery všech zúčastněných (i ten Roden se v krátkých 2 minutách blýskne) umocňují intenzivní zážitek, který houstne a bobtná především v poslední půlhodině. Závěr mě rozštípal ma malé kousíčky, fakticky síla! Dětští zabijáci poslední dobou vážně jedou! Se Sirotkem jsem tudíž nadmíru spokojený, Serra překvapil. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Solidní psychohoror, kde mě trápily pouze tři fakty. 1) Jakmile se na plátně objevil Roden, jakoby konečně přišla postava, která má koule a charisma. Do té doby to nikdo nedokázal, proto nechápu jeho zhruba 25 vteřinový prostor ve filmu. 2) Ty holce procházelo až moc "průserů", které by jinak vzbuzovaly pozornost i u naprosto stupidního otce rodiny, který skončil tak, jak si zasloužil. 3) Závěr byl tradičně přehnaný, opakující se a zabil zajímavé prvky, které jsem sledoval v průběhu. Holka navíc měla stejně síly, jako dospělá ženská, takže se téměř nedala přeprat. Duchem možná starší, ale IQ tělo nezesílí. Každopádně skvělý horor, v kterém nechybí napětí, často se hraje na lekací scény, které nepříjdou. Hlavní postava ve svých dvanácti letech ze sebe vyždímala skvělý výkon. Až na pár chybek skvělé. 70% 13.01. 2010 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších thrillerů za poslední dobu, který sympaticky s přibývajícími minutami nabírá na tempu… Bohužel, celkový dojem trochu kazí typické thrillerové klišé kdy (menší spoiler) vrahovy všechno vychází a také její zdánlivá nezničitelnost, i když zde to naštěstí není až tak protivný. Jinak moc kvalitní a napínavá podívaná, mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Esther. Na první pohled líbezná, milá, způsobná a nadaná dívka, velmi slušně vychovaná, která je na svůj věk až neuvěřitelně vyspělá. Jenže ona je jiná. Zvláštní. A to nejen svým způsobem chování či oblékání. Jeden z nejoriginálnějších thrillerů, jaké jsem kdy zhlédla. Film, který v podstatě vlastně vůbec není hororem, ale i přesto na Vás tak bude působit. Zvláště díky mysterióznímu nádechu a atmosféře. Během něj budete neustále přemítat nad tím, co je ta malá, černovlasá holka s opravdu "vytříbeným" vkusem, zač. Jistě Vás budou napadat různé verze vysvětlení její existence, buďte si však jisti, že se zcela mýlíte. A to zatraceně hodně. Závěrečná pointa je zcela nečekaná, překvapivá a nastane poměrně rychle, takže Vám možná bude chvíli trvat, než si ji v hlavě uspořádáte a vyjasníte. Největším plusem tohoto snímku je bezesporu nová herecká tvář v podání Isabelle Fuhrman. Ta naprosto skvělým a nezapomenutelným způsobem ztvárnila to podivné, manipulativní, sadistické děvče s culíčky. What a little evil b*tch:) Celkový dojem mi mírně kazilo jen pár, příliš klišovitých, závěrečných scén. Jako příjemným aspektem se zde jeví mini, avšak velmi zásadní rolička Káji Rodena, která trvá snad jen pár minutu, ale zato se Vám od něj dostane klíčového rozluštění. Zapomeňte na Samaru a ostatní černovlasé hororové potvory. Teď je tu Ester. A raději si na ni dávejte velký pozor. Něco s ní totiž není v pořádku... "I have a surprise for you, Mommy!" ()

Galerie (40)

Zajímavosti (30)

  • Tapeta, kterou má Kate (Vera Farmiga) na telefonu, je "Hvězdná noc", slavné dílo nizozemského postimpresionistického malíře Vincenta van Gogha. (cze.Oi)
  • Studio Warner Bros. z traileru odstranilo větu „To musí být těžké, milovat adoptované dítě jako své vlastní“ na základě stížností od adoptivních rodičů a organizací pečujících o opuštěné děti. Ve filmu však věta zůstala. (TomikZlesa)
  • Ve filmu zazní píseň „Re-Education“ od skupiny Rise Against. (Sufferer)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama