Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese nalezl poznámky popisující asi tři minuty nikdy nerealizovaného Hitchcockova scénáře k filmu s názvem The Key to Reserva. Jako Alfredův fanoušek se rozhodl tento fragment zfilmovat v mistrově stylu 50. let, jedná se však o mystifikaci. Neznámý muž v obleku pátrá v divadelní lóži po ukrytém klíči... (J.Connor)

Recenze (83)

IronDragon 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu ta přehnaně vysoká hodnocení!!! Uznávám, že je to dobře natočená a fajn podívaná, ale zas tak světoborný to taky rozhodně není! A to jsem velkej obdivovatel Hitchcocka i Scorseseho a mám na kontě spoustu jejich filmů. Ke všemu tenhle "desetiminutovej" kraťas vlastně vůbec není desetiminutovej. Ten vámi tak nastřeleně opěvovaný film ve stylu Alfreda trvá jen čtyři a půl minuty. Ve zbytku času tam jen Scorsese něco kecá, nebo jsou pak závěrečné titulky. (proti titulkům samozřejmě nic nemám, ale ten film jako takový netrvá ani pět minut!) A teď se dostávám k tak šíleně vysokému hodnocení tady na ČSFD, ze kterého mě málem trefil šlak. Uvědomte si laskavě, že tenhle snímek tu má teď 82%, čímž drtí spoustu slavných Scorseseho celovečeráků! Například takové klasiky, jako Letec (74%), Gangy New Yorku (74%), nebo Mys hrůzy (80%)! No takže podle tohohle hodnocení by byl tenhle snímek pasován na jeden z nejlepších Martinových filmů?! Jako really? Nechápu... HODNOCENÍ: 60% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese realizuje fragment z Hitchcockova ztraceného scénáře, který mistr napětí nestihl natočit (spíše si ale ten scénář napsal až sám Scorsese;) ). Vznikla z toho tříminutová lahůdka plná tradičních Hitchových trademarků (kamerové nájezdy, využití hudební složky, stupňované napětí, záběry,...). Je vidět, že Scorsese má Hitchcockův rukopis dokonale nastudovaný a projevil se zde jako dokonalý řemeslník. Navíc díky upravené škále barev, kdy dílo vypadá jako kolorovaný film z 50. let, by člověk řekl, že The Key to Reserva natočil sám Hitchcock. Bravo Marty! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese našel několik stránek Hitchcockova nerealizovaného scénáře k filmu "The Key to Reserva" a rozhodl se, že je natočí a ještě nám k tomu něco řekne. Je na něm vidět, jak moc nadšený z toho bal a jak si to užíval, což je patrné i na samotném kraťasu, který podle scénáře skutečně natočil. Výborná atmosféra Hitchcockových filmů na vás dýchne s dokonalou atmosférou a narážkami na mistra, navíc ta kamera je naprosto úchvatná. Scorsese přesně věděl, jak má tenhle filmeček natočit, aby tak vzdal hold Mistrovi. ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Jednohubka Hitchcockovy geniality v Scorseseho režii s vtipem, stylem, nostalgií a napětím. Pobavení po jehož konci jsem se sám sebe ptal - uvidím někdy z tohohle víc? Opravdu se někde něco takového našlo? Každopádně, účel to splnilo a to, že je film zdarma ke stažení mu přidalo ještě na větší atraktivitě z mé strany :) 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

"It's one thing to preserve a film that has been made, it's another to preserve a film that has not been made." Krásné vzdání pocty a respektu jednoho velikána evidentně plného entusiasmu druhému, navíc ještě krásnější o to, že je pravděpodobně celé vymyšlené. Hitchcockovy filmy byly unikátní, zde je v pár minutách zkombinováno hned několik odkazů na jeho největší kousky, nevím nakolik by byl ochoten sám tematizovat a odkazovat na vlastní tvorbu, ale možná bych se i nechal přesvědčit, kdyby nebylo úplně poslední scény s ptáky. Ta jasně podtrhává celou hyperbolu... Samotný "film" je až neuvěřitelně přitažlivý, dokáže i na extrémně malém prostoru vybudovat hutnou atmosféru, skvěle využívá hudby (klasický Hitchcock) a vybízí diváckou zvědavost k řadě otázek (Co se stalo? Co dál? Já chci víc!). Věřím, že nad tímto noblesním Scorseseho aktem nejeden hardcorový příznivec Hitchcocka ze staré školy zamáčkl nostalgickou slzu. 9/10 ()

Zajímavosti (2)

  • Film je reklama na víno Freixenet. Ke shlédnutí zde. (BoredSeal)

Reklama

Reklama