Reklama

Reklama

The ABCs of Death 2

Trailer 1
Povídkový / Horor / Thriller / Komedie / Fantasy / Animovaný / Drama
USA / Nový Zéland / Kanada / Izrael / Japonsko, 2014, 122 min
(další profese)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (67)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hororová abeceda je späť v druhom pokračovaní a s ňou 26 hororových kraťasov. No tam, kde si jednotka mohla pripísať plusové body aspoň za nápad a jeho slušnú realizáciu, tam už dvojke ostáva iba obsah a kvalita samotných príbehov. Bohužiaľ tu však ide skôr o kvantitu a celkovo je to ešte slabšie než priemerná jednotka, aj keď pozerať sa to dá a už len pre tých niekoľko lepších kúskov som rád, že tento projekt vznikol. Najviac sa mi páčilo "K is for Knell" a najmenej "P is for P-P-P-P Scary!". Pokiaľ bude aj tretie pokračovanie, tak by to už ale chcelo viac kvality a invencie. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou druhou abecedu smrti a bohužel je na místě použít slovo zklamání. Musím víceméně souhlasit z Bloodym, že tohle je tak o dvě třídy slabší než první abeceda. No a svůj komentář pojmu tak nějak obdobně, takže vynechám ty průměrné až podprůměrné nebo nepochopené kousky a zmíním jen ty vyloženě sračkovní a ty podařené a budu samozřejmě trochu porovnávat z prvním dílem. Takže těch sračkovních nám bohužel poněkud přibylo. Jako vyložený odpad bych viděl povídky G čili Grandad, H čili Head Games a P čili PPP Scary to byli fakt vyložený sračky za moc nestojí ani L čili Legacy N čili Nexus T čili Torture porn a V čili Vacation takže když to zprůměruji tak oproti jedničce je to celkem pád dolů. Podařených povídek tu není ani polovina a ty opravdu kvalitní lze spočítat na prstech jedný ruky. Škoda, protože začátek mě namlsal poněvadž ty dvě nejpovedenější si odbydeme hned v úvodu a to sice A čili Amateur která je zdaleka nejlepší z celého filmu a jako jediný bych jí dal z klidným svědomím plný počet. Další vynikající počin je C čili Capital punishment. Pak se bohužel dlouho probíráme průměrem až podprůměrem. Těch dalších kvalitních kousků se dočkáme až na konci a z nich musím jmenovat určitě W čili Wish dále X čili Xylophone a závěrečné Z čili Zygote a to je asi tak všechno. Takže pokud mám zprůměrovat úplně všechny povídky do nějakého toho celkového hodnocení, tak mi z toho ve finále vychází tak ty dvě hvězdy no a tu třetí nakonec přihodím jenom za ty stylový úvodní titulky u kterých jsem uchcával smíchy. Jinak moje bližší komentáře k jednotlivým povídkám očekávejte samostatně, protože jak už jsem si všimnul, tak na rozdíl od první abecedy kde až na výjimky nešlo hodnotit a komentovat jednotlivé povídky, tak tady ta možnost je, takže v dohledné době se do toho pustím. Každopádně teď hodnotím film jako celek. No a jak už jsem napsal z odřenýma ušima to nakonec na to průměrný hodnocení bude, ale jsem zklamanej. Očekávání byla rozhodně větší. Především mi tu chybí nějaká vyložená ulítlost nebo totální brutálnost jakých bylo v první abecedě až až. Možná, že to působí v mnoha případech o něco profesionálněji, ale to nevnímám jako plus když se vytratila zábavnost. Každopádně předpokládám, že bude i trojka, takže se na ní rozhodně budu těšit a určitě tenhle jinak velmi ojedinělý a netradiční projekt nezavrhnu, ale ve skrytu duše budu především doufat, že bude lepší.50% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

O cosik lepší než její předchůdce, ale taky to není žádný zázrak. Je zde pár povídek, které jsou výborné, jako např. Písmenka A-Q-V-S-Z-K, které mají výborný nápad, atmosféru i porci gore. Dále povídky průměrné a pak odpadovky jako W, která mi přišla nehorázně low. Musím také přiznat, že jsem se i místy nudil. Je to průměr, od kterého je lepší moc nečekat. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je první díl nepokořený. Takto střižené filmy mají velkou nevýhodu v tom, že byť jsou některé příběhy velice povedené, výsledné (celkové) hodnocení filmu kazí takové ty odpadové snímky, které se v mých očích pohybují hluboce pod hranicí 50%. Nejlepší příběhy: B, D, E, F, K, M, S. Nejhorší příběhy: G, H, L, P, Q, J, W. | A 50%, B 65%, C 60%, D 70%, E 75%, F 65%, G 25%, H 20%, I 60%, J 60%, K 65%, L 20%, M 65%, N 40%, O 50%, P 25%, Q 25%, R 55%, S 75%, T 35%, U 25%, V 60%, W 15%, X 60%, Y 35%, Z 50% > Průměr: 48% (2*) | ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdříve sepíšeme ty nejlepší a tentokrát jich opravdu nebylo málo. Jasný vítěz je Z:Zygote: absolutní vrchol a orgasmus! Vynikající gore, perfektní nápad, no hnus, extrém a šílenost a za mě velký palec nahoru pro absolutně neznámého režiséra. Druhé místo nejspíš V: Vacancy: Perfektně krvavý, depresivní a násilný found footage, kupodivu skvěle natočen. Třetí místo S: Split: Nervydrásající Home Invasion, skvěle natočen, úžasně vygradován, solidní hudba a slušné gore! Dále C: Capital Punishment: Perfektní nápad, nepříjemné ticho před bouří, velmi kvalitně odvedená exekuce a dech beroucí atmosféra. Q: Questionnaire: Neuvěřitelně chytré a chytlavé dialogy + parádně natočená operace (vyjmutí mozku yummy).X:Xylophone: od Bustilla a Mauryho jsem čekal více, ale svou zvrhlost a gore předvedli i zde. K:Knell : Podivnost, ale vizuálně zajímavá, atmosféricky silná, sedlo mi to . J:Jesus: Skvělé gore, slušný look. R:Roullete. Skvělá atmosféra, slušně natočené, srdce bije jak o život. N:Nexus:Slušné masky, napínavé, atmosférické a tragické.E: Equilibirum: Neuvěřitelně vtipná a zábavná povídka, sedlo mi to. T: Torture porn: Sleazy, uchylné a zvrhlé ke konci však bohužel amatérské a nekvalitní gore, ale něco to do sebe mělo. a U: Utopia zajímavý námět. A: Amateur : Celkem sranda, slušně krvavé i hezky natočené. Nekoukatelné povídky=odpady : Vítěz je Y: Youth typická asijská podivnost, blbá, hloupá, špatně natočená se šílenými nápady, hrůza. Dále D:Deloused: Téměř nesledovatelné, postavy z plastelíny či,co to bylo za sračku, hrůza. L:Legacy: Slibní kanibalové ale otřesné digitální zpracování. W:Wish naivní, amatérská a nezajímavá povídka, kroutil jsem hlavou. H:Head Games: Špatný vtip, blbost. P: is for P-P-P-P Scary! Nepobral jsem. Po druhé projekci trochu zklamání, těch vyloženě špatných je sice méně, ale 4kových jsem našel taky méně než kdysi. Dnes se mi líbilo už Deloused a Wish. Vrcholem je stále Zygote, Toilet! a Xylophone. 60%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama