Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Úroveň dílů kolísá, ale celkově moc povedené, hlavně co se atmosféry týká. Nejlepší jsou z tohoto pohledu Crossfire a Deadshot. V tomto pořadí následují další díly: Working Through Pain, In Darkness Dwells, Have I Got a Story For You a Field Test. Gotham Knight je takovou povinnou průpravou všech milovníků Batmana před Temným rytířem, který dorazí do kin v srpnu:-) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Čím je Animatrix Matrixu , taj tím je Gotman Knight pro Batmana. Ačkoliv se zde ozývají hlasy, že scénář je tupý, nedává smysl - nemyslím si. Vše je v Gotham knightu jak má být - tajuplné, nepochopitelné, spletité pod vahou uvažování autorů - Gotham městem šesti vizí, únikům k minulosti. Jedna dějová linie viděna z mnoha perspektiv ovšem věc značně oproti Animatrixu komplikuje a činí zajímavější v hravosti... ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Menší netopýří bonbónek vypuštěný jen několik týdnů před velmi očekávaným uvedením The Dark Knight do kin, složený ze šestice odlišných příběhů vyobrazených ve stylu Animatrixu. Have I Got a Story for You - zajímavá variace Batmana dle různých vypravěčů jedné skate partičky, která je však zastíněna poněkud tristním zpracováním. Crossfire - zápletka se motá kolem dohadování dvou policajtů o Batmanovi, kteří eskortují vězně v autě, až se najednou ocitnou v přestřelce mezi ruskými a italskými gangstery. Poněkud pomalý rozjezd vynahradí celkem efektní přestřelka s Batmanem kráčejícím v plamenech. Field Test - ta horší část celku, jde jen o testování nového Batmanova udělátka a navíc je Bruce Wayne vyobrazen jako dlouhovlasý model se slunečními brýlemi a to je prostě vzdáleno na míle daleko od toho, jak si ho většina z nás představuje. In Darkness Dwells - pátrání po Scarecrow a "zmutovaném krokodýlovi", jenž byl zasažen toxickým halucinogen. Temná atmosféra, zrnitý a zkreslený obraz, hra světel a stínů, to vše vysoce zastiňuje absenci větší hloubky děje a malý prostor ostatních charakterů. Working Through Pain - výborné psychologické drama, pěkně napsané a převyprávěné, záblesky zraněného Bruce Wayna se vracejí do jeho minulosti, až do samotné Indie. Spatříme Cassandru, které byl přiřknut punc čarodějnice, jež byla místními vesničany obávaná a nenáviděná zároveň, naučila však Bruce, jak odolávat bolesti. Deadshot - příběh o nájemném zabijákovi, používajícího laserem naváděnou hi-tech pušku, která Batmanovi pěkně zatopí. Batman: Gotham Knight je dalším příspěvkem, který opět dokazuje, že 2D animace není nejen mrtvá, ale v HD podobě i ohromující a leckdy na vyšší úrovni, než 3D CGI animace nové generace. Škoda jen omezující stopáže, kterou byly její tvůrci limitováni a která se také podepsala na povrchnosti většiny příběhů. I přes kolísající kvalitu jednotlivých částí, většina povídek naštěstí sahá až za hranici průměru, a tak je nejen fanouškovo komiksové srdce z větší části spokojeno. (7/10) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jako dezert po ohromném nášupu v Temném rytíři vcelku dostačující, ale kvůli kolísavým kvalitám jednotlivých příspěvků lehce frustrující. Dva skvosty se přesto našly: videoklipovité rychlovky In Darkness Dwells se svou těžce depresivní náladou v kanálovém stylu a Deadshot pyšnící se skvělou animací a odvazově zacílenou akcí. 3,5* ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel, netopýří povídky jsou slabé a nedisponují ani žádnou dechberoucí animací. Průšvihem je, že hned ta první má animaci nejhorší a já se z lehkého zklamání už pak nevyhrabal. Čestnou vyjímkou budiž příběh o Deadshotovi. Hlavně nástup tohoto záporáka má svoje kouzlo, které ostatní postrádají a za pár minut nám nepředvedou skoro nic. Kam se tohle hrabe na původní animovaný seriál. Je tedy pravda, že ten jsem viděl jako malý, ale jelikož mě teď postava Batmana znovu dostala, tak se k němu rád vrátit a zhodnotím i ten objektivněš. Tady jsem se bohužel dočkal jen pár světlých momentů. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama