Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Manga mi nesedí, takže u mě tenhle film prostě nemůže získat pět hvězdiček. Jenže nedostane ani čtyři. Příběh je takový divně rozvrstvený a chaotický, že jsem do konce filmu nějaký věci nechápal. Např ten začátek, ten byl úplně mimo. Poznal jsem tam ale pár známějších záporáků, takže za to má u mě Gothamský rytíř plus...50% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kromě hned prvního příběhu mne zaujaly všechny, stejně jako opravdu hezká animace. Ta se dost liší od klasické americké(Superman Doomsday, Superman/Batman Public Enemies...). Také hudební doprovod dobře dokresluje temnější atmosféru. Co Gothamskému rytíři trochu škodí, je roztříštěnost jednotlivých příběhů, s čímž se samozřemě při různých režisérech dalo počítat. Přesto ale tvůrci mohli trochu více spolupracovat a komunikovat, aby na sebe části lépe navazovaly. Nicméně i tak Batman - Gotham Knight mezi animovanými snímky se superhrdinskou tématikou značně vyčnívá díky své originalitě. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Čím je Animatrix Matrixu , taj tím je Gotman Knight pro Batmana. Ačkoliv se zde ozývají hlasy, že scénář je tupý, nedává smysl - nemyslím si. Vše je v Gotham knightu jak má být - tajuplné, nepochopitelné, spletité pod vahou uvažování autorů - Gotham městem šesti vizí, únikům k minulosti. Jedna dějová linie viděna z mnoha perspektiv ovšem věc značně oproti Animatrixu komplikuje a činí zajímavější v hravosti... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nápad je to zajímavý (i když ne originální, viz třeba Animatrix), do doby mezi snímky Batman začíná a Temný rytíř vsunout šest mírně souvisejících krátkých povídek od různých japonských tvůrců. Zpracování jednotlivých segmentů je perfektní, každý má svébytný vizuální styl, tempo i atmosféru. Zásadní problém je ovšem ten, že samotné příběhy nejsou moc zajímavé, nemají čas se jakkoliv rozvinout a pokusy o psychologii vyznívají až směšně. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama