Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ako celok nesúrodé, niektoré príbehy boli dosť zvláštne vykreslením Brucea, hlavne animáciou, ale príbehovo sa mi najviac páčil Working Through Pain - krásna retrospektíva Bruceovej minulosti a zaujalo ma Have I Got Story for You - čo bolo fajn, ale animácia sa mi vôbec nepáčila. Ostatné boli len také priemerné. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel, netopýří povídky jsou slabé a nedisponují ani žádnou dechberoucí animací. Průšvihem je, že hned ta první má animaci nejhorší a já se z lehkého zklamání už pak nevyhrabal. Čestnou vyjímkou budiž příběh o Deadshotovi. Hlavně nástup tohoto záporáka má svoje kouzlo, které ostatní postrádají a za pár minut nám nepředvedou skoro nic. Kam se tohle hrabe na původní animovaný seriál. Je tedy pravda, že ten jsem viděl jako malý, ale jelikož mě teď postava Batmana znovu dostala, tak se k němu rád vrátit a zhodnotím i ten objektivněš. Tady jsem se bohužel dočkal jen pár světlých momentů. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Tak si to vezmeme popořadě: 1. "Have I Got a Story For You": roztomile hravá epizoda oslavující dětskou imaginaci a zároveň říkající vše o tom, jak Batman jako přízrak působí na obyvatele (a jak chce jako neuchopitelný mstitel působit především na zločince). **** 2. "Crossfire": Banální historka o převozu vězně, která nepřináší nic nového. *** 3. Field Test: Nejslabší článek této šestice, který je zároveň ztvárněn i nejslabším výtvarným řešením. ** 4. In Darkness Dwells: snad nejvíce comicsová epizoda z téhle várky. Klasicky střižený koncept zahrnující intermezzo a vyvrcholení. *** 5. Working Through Pain: jedna z největších hvězd na poli comicsu Brian Azzarello si vystřihla tuhle epizodku přesně ve svém stylu. Tzn: nádech psychologie, šťourání se v nitru a blesková akce. Nejlepší epizoda. **** 6. "Deadshot": Akční mikrofilm, který se více než na příběh, soustředí na nastavování laťky v oblasti animované akce. A vypadá to výborně. **** Celkově je tahle kompilace za 60% -- nenabízí žádné klenoty, spíš jenom vybroužené falešné diamanty, které jsou sice dobré jako bižuterie, ale chlubit byste se s nimi nechtěli.... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You 2/5 tak hned na začátek pořádný zklamání a to hlavně z animace. Anime moc nemusím, ale většinou se na to dá dívat, to ale nebyl tento případ, fakt spíš směšná animace. Příběh o tom, jak kdo vidí Batmana a jak o něm vznikají pověry. Podaný bohužel z dětského pohledu, takže mi to přišlo hodně zbaytečný, stejné rozdíly může mít pro dětskou mysl i banálnější věc. Crossfire 4/5 Druhá povídka už je o něčem uplně jiném, mnohem stylovější a hlavně batmanovštější. Field Test 4/5 Oproti prvním dvěma je třetí povídka méně akčnější, ale jde o celkem rozumnou příhodu a vykreslení charakterového rysu Batmana. Když nakonec dojde na akci, víme, že sledujeme slušně odvedené anime. In Darkness Dwells 3/5 Lehce přeplácaná epizodka, která potřebovala více času. Sice její kvality sráží dost otřesná animace, ale jinak jde o povedenou akci s typickými komiksovými rysy. Working Through Pain 2/5 Deadshot 3/5. Jako reklama na nový film serie dobrý, jinak ale ve srovnání třeba se starým animovaným seriálem, dost podrpůměrné. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V mých očích nepěkný úlet. Šest temných batmanovských minipříběhů bylo totiž svěřeno do asijských rukou(?!), což nepobírám. Já tu jejich animaci nežeru, bezpohlavní feeling už vůbec. No hned vzezření prvního příběhu je vyložená katastrofa. Tak prostě né, tady je všechno špatně. Pro mě zatím nejhorší superhrdinský animák, který nám gothamského rytíře tak akorát mrví. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama