Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Slasher 

všechny recenze uživatele

V mých očích nepěkný úlet. Šest temných batmanovských minipříběhů bylo totiž svěřeno do asijských rukou(?!), což nepobírám. Já tu jejich animaci nežeru, bezpohlavní feeling už vůbec. No hned vzezření prvního příběhu je vyložená katastrofa. Tak prostě né, tady je všechno špatně. Pro mě zatím nejhorší superhrdinský animák, který nám gothamského rytíře tak akorát mrví. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nápad je to zajímavý (i když ne originální, viz třeba Animatrix), do doby mezi snímky Batman začíná a Temný rytíř vsunout šest mírně souvisejících krátkých povídek od různých japonských tvůrců. Zpracování jednotlivých segmentů je perfektní, každý má svébytný vizuální styl, tempo i atmosféru. Zásadní problém je ovšem ten, že samotné příběhy nejsou moc zajímavé, nemají čas se jakkoliv rozvinout a pokusy o psychologii vyznívají až směšně. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Soubor krátkých povídek ze života jednoho nejmenovaného netopýra příjemně zaplácne čas, který zbývá do premiéry Temného Rytíře. Na netopýřího muže se zde nahlíží z úhlů, na které ve filmu nezbývá čas. Každá povídka je jiná, kvalitativně, příběhově (ačkoli na sebe mírně navazují) i animačně. Moji favorité: Working through the Pain, In Darkness Dwells a Field Test. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonská animace je dobrá, o tom žádná, i když mám pocit, že v tomhle případě si s ní mohli tvůrci trochu víc vyhrát. "Batman - Gothamský rytíř" je povídkovým filmem o tom, co Batmana a Bruce Wayna formovalo. Není to nic, co by nějak zásadně vynikalo humorem nebo akcí. Jsou zde postavy, které poznáte, ale také postavy, které jsou vám ukradené. Kupodivu moc nefunguje ani příběh, kde Batman moc není, což je většinou z Batmana to nejlepší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozajstné fiasko, ktoré našťastie ani v najmenšom negatívne nedotklo nasledovnej, Nolanovej hranej verzie. Jednotlivé príbehu nemajú žiadnu šťavu, príbehy sú veľmi banálne a ani zloduchovia neoplývajú tou správnymi záporáckymi vlastnosťami, a čo je horšie, Bruce Wayne bol najnevýraznejsí zo všetkých zúčastnených. 40%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama