Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

H34D 

všechny recenze uživatele

Generation Kill rozpracovává koncept Mariňáka, ale díky většímu časovému prostoru může zajít ještě dál, co se týče technických detailů (slušný rozpočet), funkce, běhu a organizace moderní armády. Taktická plánování, nevybouření vojáci, povětšinou nemožnost zapojit se do "vysněné" akce, to vše je velice autentické, až dokumentárně pravdivé, ale jako drama je seriál o poznání méně působivý než např. Bratrstvo Neohrožených, kde zkrátka více akčnosti a tím pádem úzkosti a sepjetí mezi "bratry" hraje svou roli. Nevyžaduji více akce, ale vyžaduji více dramatického materiálu, postavy z větší části mluví "o ničem", charaktery nejsou vyprofilovány víc, než by zvládl dvouhodinový film a i když je to počin kvalitní, v pár místech mu chybí šťáva. 7/10 ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...První díl povedený jako hrom, asi proto, že seriálů s touto tématikou moc (žádný) není... Seriál se tváří realisticky, ukazuje bandu amerických "soldžrů," kteří v táboře jen sprostě nadávají a zesměšňují Iráčany... V terénu se v nich ale probouzí lidskost a s iráckými uprchlíky, kteří mají za svými zády "smrtící komanda"... Téhle proměně ale moc nevěřím (i z vyprávění kámoše co tam byl), proto jen 4*, uvidíme... Tak po shlédnutí všech 7 dílů názor neměním, z hulvátů se nakonec přece jen staly lidské bytosti, které si uvědomily, že celá ta válka je k prdu a že namísto, aby osvobozovali, jen přilévají olej do ohně... Doporučuji, velmi zajímavé... P.S.: A kdo to tady srovnává s Band of Brothers, tak je úplně mimo, tahle věc je o něčem úplně jiném... ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Povedený miniseriál z přostředí "Operace Svoboda pro Irák". Místy až dokumentární zpracování nešetří nikoho - samotné řadové marináky, důstojníky, generály, smysl celé operace i místní obyvatele. Chvílemi neuvěřitelný bordel, skvělé hlášky a trefné poznámky (americká vláda utratila jeden milion dolarů za výcvik každého z nás kvůli tomuhle?). Prostě dobrý seriál... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Perfektní válečný seriál z prostředí irácké války, kterou rozpoutala Bushova diktatura s tou jeho pohádkou o ZHN. Seriál, který se nesnaží nijak moralizovat o hrůzách války nebo jejich dopadech. Jen předkládá svůj pohled na věc, drsně, bez servítků a válečného patosu, za to docela věrohodně. A teď tu o Afghánistánu... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Válečný seriál, kde si aktéři brousí spíše své jazýčky než bodáky, ale je to pojatý stylově. Bavil jsem se při každé jízdě Hamveem a jen se zaujetím sledoval, o čem si to dnešní američtí vojáci povídají v boji. V The Pacific, když přišel na řadu díl, kde se jen povídalo (3 a 8) jsem se vážně nudil, tady se to nekonalo. Opravdové akce je zde poskromnu, zvláštní ale je, že mi to nevadilo. Mnohem lepší záležitost než Mariňák. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Během celého seriálu je reportér z Rolling Stones Evan Wright nazýván buď jako písař, Rolling Stone, nebo Reportér. (Nedhelborn)
  • Seržant Rodolfo "Rudy" Reyes hraje v seriálu sám sebe, narcistického a svalnatého mariňáka posedlého krásou. (c.tucker)
  • Eric Kocher nehraje v seriálu sám sebe jako Rudy Reyes, ale ztvárnil postavu zbraňového seržanta Riche Barretta. (c.tucker)

Reklama

Reklama