Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje jak je Generation Kill neamerický. Čekal jsem docela dost. Na první pohled zaujme zasazení a výborná technická stránka. O to víc mě mrzelo, jak je tento seriál vlastně o ničem. Moc se tam nebojuje, příběh to nemá, strašně moc se tam kecá a často i hodně sprostě a jako celek se to nehorázně, ale NEHORÁZNĚ táhne. Skupina vojáků jezdí ve svým džípu po Iráku a kecá, a kecá, a kecá o naprostejch hovadinách. Občas je to i docela sranda s trošku morbidním humorem, ale často mě to spíše uspávalo. 2/5 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Generation kill je serial, na ktorom opat vidiet obrovsky rozpocet HBO, ale rovnako aj enormny kvalitativny potencial. Vojna v Iraku bola samozrejme o niecom uuuplne inom ako tomu bolo v genialnom Band of Brothers a velmi dobrom Pacifiku, tvorcovia su si toho vedomi a divakovi serviruju zrejme to, co bolo/je pre tuto "vojnu" charakteristicke...hlupost velenia, andrenalinom nabitych po krvi slintajucich testosteronovych pandrlakov s najnovsimi hrackami, nudu, nudu, nudu a absolutnu absenciu akehokolvek logickeho vysvetlenia pritomnosti americkych vojakov v Iraku. Generation Kill v ziadnom pripade nie je zlym serialom, naopak, ale v konfrontacii svojich dvoch predchodcov prehrava vo vsetkom. 3,5/5* ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Každý seriál má třetí díl. Třetí díl je pokračování expozice, kdy už znáte hlavní hrdiny, znáte konflikt a jasně víte, že "po tomhle díle se to notně pokazí". Generation Kill má bohužel samé třetí díly. Má samozřejmě i dobré stránky: dialogy jsou živé a nešustí papírem, všude je spousta detailů o tom, jak to v armádě chodí, ale každá akce hrozně rychle skončí a pak se zase na něco tisíc let čeká. Generation Kill je seriál o hláškách, co si říkají vojáci, když jedou v džípech, nebo čekají, až někam pojedou v džípech. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbilo realistické, až dokumentární, pojetí války, včetně toho, že se tu pořád jenom nebojuje, ale máme možnost sledovat i naprosto všední události ze života vojáků. Problém je, že tomu všemu chybí nějaký směr. Seriál v podstatě nemá scénář, není tu žádná gradace děje, vše se odehrává, tak jako by to bylo doopravdy. Tomu odpovídá i skutečnost, že tu chybí nějaká silná, emočně vypjatá scéna. Absence příběhu potom občas navozuje pocit nudy. S čím jsem měl ale největší problém je identifikace postav. Na konci posledního dílu jsem byl schopen rozeznat nanejvýš 10 postav, přičemž z toho tak u půlky jsem skutečně věděl o koho jde, jak se jmenuje či jaká je jeho funkce. I díky tomu jsem měl pocit, že sleduju spíš dokument, než film s nějakým scénářem a herci. Jestli to byl záměr, tak se povedl a je to celkem zajímavý experiment, ale že bych to musel vidět dvakrát... 3,5* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Generation Kill rozpracovává koncept Mariňáka, ale díky většímu časovému prostoru může zajít ještě dál, co se týče technických detailů (slušný rozpočet), funkce, běhu a organizace moderní armády. Taktická plánování, nevybouření vojáci, povětšinou nemožnost zapojit se do "vysněné" akce, to vše je velice autentické, až dokumentárně pravdivé, ale jako drama je seriál o poznání méně působivý než např. Bratrstvo Neohrožených, kde zkrátka více akčnosti a tím pádem úzkosti a sepjetí mezi "bratry" hraje svou roli. Nevyžaduji více akce, ale vyžaduji více dramatického materiálu, postavy z větší části mluví "o ničem", charaktery nejsou vyprofilovány víc, než by zvládl dvouhodinový film a i když je to počin kvalitní, v pár místech mu chybí šťáva. 7/10 ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Další pohled na akce 1. průzkumného praporu v Iráku při první rotaci jsou memoáry Nathaniela Ficka, Těsně vedle (JOTA 2008). Fick velel první četě roty B. V seriálu ztvárněn Starkem Sandsem. (CHIMarty)
  • Během celého seriálu je reportér z Rolling Stones Evan Wright nazýván buď jako písař, Rolling Stone, nebo Reportér. (Nedhelborn)
  • Nad Bagdádem létal v poslední epizodě těžkotonážní přepravní dvoumotorový vrtulník typ CH-47 Chinook. (c.tucker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno