Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celkem milá americká oddychovka na bázi hororové komedie, fantasy a akce, která nenadchne, ale ani neurazí. Jak už to u podobných filmů bývá, tak divák od začátku ví, jak to všechno skončí - a tady tomu není jinak. Dobře vybraní herci, slušné vizuální efekty společně s prostřihy - no jelikož jsem se nenudil, tak tomu ty 3* dám. Zkrátka klišé na entou, ale i tak zajímavé. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Knižní sága Darrena Shana není žádné literární veledílo. Je z ní ale silně cítit opravdová láska k žánru i k postavám a je plná emocí, takže umí pohltit, díky čemuž je hodně zábavná. Vampire's Assistant je přesný opak. Je to mizerné zpracování, skládající se z několika výjevů z knih/y, které dohromady působí hrozně zmateně. Samotný Darren a jeho nemesis jsou dva nesympatičtí volové bez charisma, jejichž osud bude každému totálně u prdele a ani Hayek, ani Reilly to už nezachrání. Pár dobrých nápadů (a pěkná Okta a Harkat:) proti nulové chemii těžko uvěřitelných postav, téměř žádným emocím, slabé atmosféře a něčemu jen vzdáleně připomínající fungující scénář. Takhle ne. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, potenciálne sľubné, ale v danom prevedení len priemerné... vadil mi adolescentný štýl, povrchnosť, jednotvárnosť, herecké obsadenie mladšieho osadenstva... vôbec ma to nenadchlo, síce som sa nenudil a film ubehol pomerne svižne, avšak okaté rozdelenie dobra a zla a v tom vyšší záujem, ktorý zostal "utajený"... uúu jsem z toho cely vedle... 5/10 strašne nesympatický Josh Hutcherson a nevýrazný Chris Massoglia. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Miluju Salmu a upíry. Salma se tam mihne 4x, prohodí pár vět, 2x si nechá narůst bíbra a toť vše. Upírskej příběh tady nemá šťávu a vůbec to šlo tak nějak uplně mimo mě a celý mi to přišlo postavený na hlavu.Výměna krve přes prsty a je z tebe upír. Jasněěěě. Chujoviny o upírech vycucaný z prstu vyloženě 'žeru'. Hroozley sice občas vysype nějaký hlod, ale 15 mi už není, takže tohle jim žrát nebudu! Pointa nikde, jen otevřený vrata pro druhý díl, který již snad přinese trochu více zábavy a bude plynout přece jen rychleji, protože tohle se vleče jak Chrudimka před Mněticema. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Upírova pomocníka můžete nesnášet. Aby vás na diskuzních fórech internetu brali vážně, možná ho dokonce musíte nesnášet. Je to jednoduché, je to snadné a je to pochopitelné, protože na tomhle filmu se chyby hledat nemusí - jsou vám naservírovány na stříbrném podnosu. To ale nic nemění na tom, že v něm něco je. Něco, za co ho v koutku duše můžete mít docela rádi, i když o tom zřejmě nikomu neřeknete. PS: Už jen to, že John C. Reilly hraje uvěřitelně roli upírského mastera je chválihodné. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Rozpočet filmu byl 40 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)
  • Gavner Zurč (Willem Dafoe) vypadá ve filmu starší než Larten Hroozley (John C. Reilly). Měl by však být mnohonásobně mladší, jelikož Larten vychoval Gavnera od útlého dětství a po dovršení dvaceti let ho zasvětil krví. V té době bylo Lartenovi něco kolem stovky. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama