Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný gurmánský kritik Paul Gerard se živí psaním posudků na ty nejlepší restaurace ve městě. Protože má jméno a zákazníci se řídí jeho doporučeními, může jeho kritika některé podniky zlikvidovat. Vlivný restauratér Vittorio Rossi však ví, že Gerard bere za své recenze tučné úplatky, a vyhrožuje mu zveřejněním. Gerard jej následně na společné večeři otráví vínem, do něhož si nic netušící oběť sama vpraví jed s pomocí speciálně upraveného otvíráku. Poručík Columbo samozřejmě odhalí vraha, jeho motiv i způsob provedení. Jenže i jej čeká večeře s Paulem Gerardem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kulinářský díly jsou nejlepší, i když u všech těch hub plněnejch krabama, humrech, sushi, vínu apod. si divák nemůže než nad svou polívkou z pytlíku postesknout a zaslintat. Louis Jourdan hraje s francouzským šarmem krásně oslizlého, dekadentního a šaramantního kuchaře, je jedním z těch nadprůměrných vrahounů, co maj styl a to vše umocňuje víc než potěšující dabing Dlouhého. 89% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl se nedá sledovat bez stolu plného různých pochutin. Respektive dá, ale nedoporučuji to. Výborný příběh z italské restaurace, kde se podává otrávené víno. Je tady důstojný záporák (Louis Jourdan), navíc výborně nadabován Vladimírem Dlouhým a závěrečná scéna z kuchyně, kde Columbo svého soka usvědčí, je vynikající. Mňam! ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tych Top casti. Pacilo sa mi gastro prostredie a dialogy okolo toho - aj po taliansky. Vrah bol citatelny ako slabikar. Ja by som ho zabasol hned ako prisiel na miesto cinu. Hnusak jeden si este aj na porucika trufol. Zaverecny duel bol super, hlavne Columbove priznanie, ze vraha podozrieval po par minutach ako sa spoznali - necudujem sa. A pobavilo ma Columbove stretnutie s gejsou, asi mu pani porucikovu pripominala. Tesim sa na dalsiu cast. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jó tak to byl díl vskutku k sežrání. Zvláště současný vysílací čas (tedy krátce před polednem) mě donutil vyrabovat ledničku. Byla to exhibice všeho možného jídla a kulinářských fíglů. A mezi to se jen tak mimoděk připletl vrah-travič. Je nutno přiznat, že sama vražda není nikterak superoriginální, ale i tak stojí tento Columbo za zhlédnutí (vskutku famózně vypadá u plotny s velkou kuchařskou čepicí na hlavě). A ještě drobná připomínka na závěr – nevím, zda Anthony viděl nějakou nezkrácenou verzi, ale v tomto dílu Columbo rozhodně nevystupuje před televizními kamerami v roli hosta cooking show. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu mnohem víc humoru narozdíl od dílů z Mexika, kde není téměř žádný. Louise Jordana (dabuje Vladimír Dlouhý) si pamatuju z Chobotničky, kde už ukázal, že padouchy umí. V roli Vittoriova učně se objeví Antony Alda, mladší bratr slavného Hawkeye, který se také objevil v jednom dílu MASHe. A Anthony si to asi spletl s dílem Dvojitý šok. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z mála epizod, kde se vrah pokouší zabít samotného Columba. (ČSFD)
  • Jde o teprve druhou epizodu, kde Columbo (Peter Falk) mluví italsky. (TaNya_)

Reklama

Reklama