Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný gurmánský kritik Paul Gerard se živí psaním posudků na ty nejlepší restaurace ve městě. Protože má jméno a zákazníci se řídí jeho doporučeními, může jeho kritika některé podniky zlikvidovat. Vlivný restauratér Vittorio Rossi však ví, že Gerard bere za své recenze tučné úplatky, a vyhrožuje mu zveřejněním. Gerard jej následně na společné večeři otráví vínem, do něhož si nic netušící oběť sama vpraví jed s pomocí speciálně upraveného otvíráku. Poručík Columbo samozřejmě odhalí vraha, jeho motiv i způsob provedení. Jenže i jej čeká večeře s Paulem Gerardem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

šerminator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrat Colombo sveho protivnika nedrti od sameho zacatku a na kobylku se mu dostane vlastne "nahodou". Zajimave je to gastronomicko - italstke prostredi cele epizody, take pokad bude Colombo vysetrovat muze si byt jist, ze nikdy nebude mit hlad. Moc pekny dil s typickym humorem, zbesilym vysetrovanim a vynikajicim dabingem Vladimira Dlouheho. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před svým opus magnum, Mlčení jehňátek, natočil Jonathan Demme s přehledem nejlepšího dosavadního Columba, kterého bude velmi těžko sesadit z pomyslného trůnu. Poručík se tu tentokrát setkává se známým jedem jedné mořské potvory a dokonce ke konci mu i půjde o život. Už jen v tomhle je Smrt ve sklence vína originální. Co mě ale fakt dostalo byl všude přítomný humor, díky kterému mam poručíka tak rád. V tomhle dílu se to hemží dobrým jídlem, kuchaři a tak neuplyne chvilka, kdy by Columbo něco neužďibal, nejedl nebo na konci dokonce nevařil. Brilantní díl! ()

Reklama

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů s velmi dobře promyšlenou vraždou. Zásadně nedoporučuji sledovat bez kusu žvance poblíž.:-) To je totiž skoro stejný hřích jako sledovat Čokoládu bez čokolády. Chválím také dabing Petra Haničince a Vladimíra Dlouhého. A k závěrečnému odhalení nemám žádnou výtku. "Vy ste vyměnil otvíráky, já vyměnil skleničky. V té Vaší je jed, z té jsem měl pít já!" ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu mnohem víc humoru narozdíl od dílů z Mexika, kde není téměř žádný. Louise Jordana (dabuje Vladimír Dlouhý) si pamatuju z Chobotničky, kde už ukázal, že padouchy umí. V roli Vittoriova učně se objeví Antony Alda, mladší bratr slavného Hawkeye, který se také objevil v jednom dílu MASHe. A Anthony si to asi spletl s dílem Dvojitý šok. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jeden z najzábavnejších dielov, v ktorom popravde divák ani tak zúfalo nečaká na spôsob odhalenia vražednej metódy ako na ďalšie a ďalšie Columbove príhody vo víre gastronómie. Manželka opäť nesklame a keďže peniaze a účty majú pod kontrolou hlavne ženy tak svojmu manželovi napovie... A veľmi podarený je aj záverečný kompliment na adresu Columba, ktorý v danom momente je však dvojzmyselný. A ešte musím pripomenúť, že človek sa učí na vlastných chybách a to bolo naposledy, keď som film s tematikou kuchárčenia a pojedania odsledoval bez pokrmu na dosah ruky....odbiehavanie do kuchyne počas filmu je hrozne nepríjemné. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Jde o teprve druhou epizodu, kde Columbo (Peter Falk) mluví italsky. (TaNya_)
  • Jedna z mála epizod, kde se vrah pokouší zabít samotného Columba (Peter Falk). (ČSFD)

Reklama

Reklama