Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U nějakého Columba jsem napsal, že jakmile je vrah nějaký mladý cucák, není to ono. Zde máme dokonce dva cucáky, ale mé tvrzení tu neplatí. Hoši jsou dobrými Columbovými protihráči. Myslí si, jak mají navrch a jak dělají z Columba vola, ale ve skutečnosti poručík dělá voly z nich ("Jen se smějte, chlapečkové"). Je pravda, že kluci to udělali celkem chytře (provedení vraždy se vlastně dozvídáme až při závěrečném odhalení, což je netypické), ale pak už to s vymyšlenými důkazy přeháněli. Povedená epizoda (ale hodnocení okolo 83% by si zasloužily jiné díly, které zde na CSFD mají třeba "jen" 75%). Mimochodem, otce jednoho z chlapců zde hraje Robert Culp, klasický columbovský záporák ze tří starých dílů. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tento diel veľmi páčil. Columbo má proti sebe hneď dvoch nafúkaných bohatých hajzlíkov, ktorí si myslia, bohvieako sú mazaní. Už len tá scéna, kde Columbo vidí, ako si z neho robia haranti žarty a Columbo prednesie vetu: "Len sa smejte, chlapci!". Tak bolo jasné, že chlapci to majú spočítané. Dostane ich jedným, pre neho typickým, spôsobom. Proste na nich nastraží pascu. A urobí rekonštrukciu, ktorú by nevymyslela Agatha Christie, ani keby čo bolo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cooper Redman a Justin Rowe sú prominentní vysokoškolskí študenti, ktorým hrozí vyhadzov z univerzity. Profesor D.E.Rusk im prišiel na ich podvody pri štúdiu a chce ich oboch vylúčiť zo školy. Jeho postoj je nekompromisný. Preto Cooper a Justin zosnovajú rafinovaný plán a profesora zavraždia. Zaistia si nepriestrelné alibi. Sú presvedčení o tom, že spáchali dokonalú vraždu. Lenže majú smolu. Vyšetrovania tohto prípadu sa totiž ujme policajný detektív poručík Columbo. **** ()

Boss321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z TOP dílů tohoto úchvatného seriálu. Studenti zabyjí svého profesora a myslí si, že provedli tu nejgeniálnější vraždu, navíc dělají z Columba idiota a myslí si o něm, že ji nikdy nemůže přelstít. To ovšem neznají Columba. Výborný konec, kdy velmi nápaditě dokáže jejich vinu nemá chybu. Pět hvězdiček. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentoraz dvaja hlupáci hrajúci sa na chytrákov kontra detektív, ktorý za fasádou pitomosti ukrýva svoju brilantnú znalosť ľudských charakterov a svoju dôvtipnosť. Prevedenie vraždy zaujímavé, ale povraždové správanie páchateľov je v istých momentoch viac ako nepochopiteľné a k tomu ešte pristupuje scéna s otcom jedného z nich. Po scénke s otcom som bol na konci sklamaný, že pri usvedčení tento chytrák nebol a teda nevznikla táto zaujímavá konfrontácia- možno vznikla až na súde, čo si ako divák s fantáziou musím domyslieť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Věnováno památce výkonného producenta Jona Epsteina, který zemřel 19 dní před uvedením epizody. (Epistemolog)
  • Počtvrté a naposledy, kdy se v seriálu objevil Robert Culp (Jordan Rowe). Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)

Reklama

Reklama